مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی، هنری مساجد امروز، ۱۶ اسفند با حضور ائمه جماعات فارس، اصحاب مساجد، مدیران کانونها و مسئولین استانی و شهری در حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدینحسین(ع) شیراز برگزار شد.
معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در این مراسم با بیان اینکه مسجد باید محل مراجعه مردم باشد، گفت: مساجد میتوانند از قاریان قرآن دعوت به عمل بیاورند تا کرسی تلاوت برگزار کنند و تلاوت و تفسیر آنها، مقدمهای برای شروع فهم قرآن باشد.
مهدی مقدم با تأکید بر اینکه مسجد باید خاستگاه هنر و نمایش باشد، افزود: دعوت از هنرمندان معروف و محبوب و آموزش هنرهای سالم و درست، مانند خوشنویسی و تهذیب، سهم مسجد است.
معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور خواستار توجه به این مسئله شد و گفت: باید با تلاش و همت روحانیت، هنر را دوباره به مسجد برگردانیم.
وی بیان کرد: هر فعالیتی که در مساجد برگزار میشود باید یک هدف راهبردی داشته باشد و این هدف تربیت و ثبت کانونهای نخبهپرور است، چون کنشهای اجتماعی و شأن و تربیت اجتماعی ما در مسجد رقم میخورد.
استاندار فارس نیز در این مراسم بعد از مقایسه ساعات باز بودن مساجد در گذشته و امروز بیان کرد: بسیاری از ساعات شبانهروز مسجد تعطیل است. در بعضی مناطق مساجد ناتمام وجود دارد یا حتی برخی مناطق بدون مسجد هستند.
محمدهادی ایمانیه گفت: خانه عالم باید کنار خانه خدا باشد تا روحانی مسجد بتواند به فعالیتهای مسجد کمک کند، لذا باید همت کنیم تا ساعات حضور در مساجد را افزایش دهیم.
رئیس شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد استان فارس اضافه کرد: اگر حضور در مسجد فعال باشد، مردم با همت خودشان و با شور و نشاط به فعالیت میپردازد. تعداد رتبهبندی مساجد باید بر اساس جوانانی که جذب میشود قرار داده شود.
ایمانیه با بیان این که همت ربطی به ثروت ندارد، چه بسا ثروتمندی که همت ندارد، افزود: خوشسلیقگی و انگیزه و تلاش باعث میشود یک محله، مسجد محور شود و وقتی این اتفاق بیفتد مشکلات کمتر شده و به مدینه فاضله نزدیک میشویم.
مدیر موسسه مسجد نیز در این مراسم با بیان اینکه باید در زمینه مسجدسازی تلاش بیشتری داشته باشیم، گفت: اگرچه ما امام مسجد هستیم اما برای آن خادم هستیم. نسل ما باید خادم مساجد باشد.
حجتالاسلام تقی قرائتی با بیان اینکه کارایی مسجد فقط نماز خواندن نیست، افزود: مسجد شعور و شخصیت دارد، قرآن اول بر مسجد و بعد بر قلب پیامبر نازل شد.
وی اضافه کرد: دنیای ما دنیای تخصص است. همانگونه که در پزشکی تخصصهای مختلف وجود دارد برای جذب افراد به مسجد هم باید مهارت آموخت. مهارت نباشد جذب جوانان کم میشود. مسجد نیاز به خدمت دارد نه مدیریت.
قرائتی با بیان اینکه مسجد یک فضای حقیقی است، گفت: باید با فضای حقیقی به مقابله با فضای مجازی برویم. افتخار ما این است مسجد گوهرشاد سومین مسجد پرتردد در جهان است.
مدیر موسسه مسجد افزود: همه باید از نفس کشیدن در مسجد لذت ببریم. انسان فقیر و حقیر در خانه خدا وارد میشود و با عزت و سرافراز خارج میشود. اگر تمام خادمان مساجد تکلیف خود را درست بدانند و انجام دهند، انقلاب به هدف غایی خود میرسد.
وی ادامه داد: در مسجد نفس کشیدن تسبیح است، اگر مسجد نسازیم باید زندان و کانون اصلاح و تربیت بسازیم. زنان باید مساجد را دریابند چون شغل تربیت خانواده به عهده بانوان است.
قرائتی در پایان با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان ماه مهمانی خداست و مهمانخانه آن مسجد است.
انتهای پیام