به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مهدی فیضی نظارت بهداشتی و کیفی بر فرآورده های خام دامی را یکی از مهمترین وظایف حاکمیتی دامپزشکی عنوان کرد و با بیان اینکه فعالیت های سلامت محور دامپزشکی به هیچ عنوان تعطیلی نداشته و حتی در مناسبت های مهم ملی و مذهبی به طور مستمر انجام شده و نظارت ها به دلیل افزایش مصرف فراورده های خام دامی تشدید می شود، گفت: دامپزشکی در بحث زیر ساخت ها یکی از مهمترین ارگانهای تاثیرگذار جامعه است، اما متاسفانه فعالیت های انجام شده مثل سایر ارگانها مستقیما نمود بیرونی در جامعه نداشته و ناشناخته و مغفول مانده است.
مدیرکل دامپزشکی استان به نظارت بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاهها به عنوان مهمترین و محوری ترین حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر ۷ باب کشتارگاه صنعتی دام و طیور و ۸ باب کشتارگاه سنتی دام در سطح استان فعالیت می نمایند، افزود: در تمامی این کشتارگاهها ناظران و متخصصان فنی و بهداشتی بازرسی گوشت و روحانیون ناظر ذبح شرعی حضور دارند و تمامی مراحل کشتار را با دقت و حساسیت خاصی رصد و پایش می کنند.
این مقام مسئول دامپزشکی استان ادامه داد: از ابتدای سال جاری ۲۰۳ هزارو ۳۹۲ رأس دام سنگین و سبک در کشتارگاههای دام و ۱۵ میلیون و ۷۵۱ هزار و ۶۶۷ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان ذبح و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی وارد بازار مصرف و چرخه مصرف انسانی شده است.
فیضی گستردگی فعالیت های دامپزشکی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی را یادآور شد و ادامه داد: نزدیک به ۳ هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان فعالیت می نمایند که در طول سالجاری ۳۳ هزار و ۶۲۲ مورد بازدید از این اماکن انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان از ارجاع ۳۴۱ فقره پرونده تخلف بهداشتی به مراجع قضایی و پلمب ۷۵ واحد عرضه در این مدت خبر داد و عنوان کرد: یکی از مهمترین دغدغه های دامپزشکی برخورد با عرضه کنندگان فراورده های خام دامی غیر بهداشتی و متخلفین حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه است.
فیضی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر فراورده های خام دامی در ماه رمضان و عید نوروز خبر داد و اظهار کرد: در این طرح که همزمان با سراسر کشور از ۱۹ اسفند ماه سالجاری شروع شده و تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ ادامه می یابد، دامپزشکی استان با ساماندهی ۱۴ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۲۸ پرسنل فنی و متخصص در امر بازرسی بهداشتی فرآورده های خام دامی در دو شیفت کاری صبح و عصر فعالیت می کند.
انتهای پیام