به گزارش ایسنا، حسین سلیمی در سخنانی در هفدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران ادامه داد: در جهان امروز شاهد دو روند متضاد هستیم؛ نوع نگرش ما به آینده و چیستی جهان آینده ما را تغییر میدهد. اگر نگرش تعارضآلود داشته باشیم به همان شکل میشود اگر نگاهمان مبتنی بر همزیستی باشد جهان آینده ما به همان شکل میشود.
وی گفت: در جهان در حال شکلگیری بعد از دوران کرونا وضعیتی ایجاد شده تحت عنوان«شوم گردی» و این بک بیماری تازه است که دنبال اخبار منفی و بد هستیم و این در جهان پراکنده است و در ذهن ایرانیها هم این اثر را داشته که صرفا ابعاد تاریک جهان و آینده را ببینیم در حالی که این طور نیست.
سلیمی افزود: تا قبل از جنگ اوکراین و غزه منازعات در حال کاهش بود و شاهدیم اگر این دو جنگ را کنار بگذاریم در اکثر مناطق، جهان به سمت کاهش منازعات سیر میکند. مناطقی که همگرایی اقتصادی در آنهاست منازعه در آنها تقریبا ریشه کن شده و مناطقی که تنازعآلود هستند در آنها همگرایی اقتصادی وجود ندارد. بعد از وقفهای که در دوران کرونا ایجاد شد شاهد پیوستگی بیشتر اقتصادها در عرصه جهانی هستیم. امروز از هشت میلیارد جمعیت جهان حدود پنج میلیارد آنها در شبکه های اجتماعی به هم مرتبط هستند و اینها ما را به عرصه جدید وارد میکند.
وی گفت ما در سیاستگذاریها کدام وجه جهان را میخواهیم در ذهنمان برجسته کنیم، اگر جهان را همکاریجویانه ببینیم کمی ساده لوحانه به نظر میرسد، اگر مبتنی بر تناقض و تضاد ببینیم به همان نسبت مبتنی بر ستیز خواهد شد. اگر هر دو بعد را ببینیم می توانیم ابعادی را برجسته کنیم اما اگر یکی را برجسته کنیم، سیاست خارجی و داخلی ما متفاوت میشود.
انتهای پیام