به گزارش ایسنا، در راستای توجه به فعالیتهای ترویج علم در کشور، مهلت ارسال پیشنهاده که سابق بر این تا ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۲ بود، تا ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تمدید شده است.
از گذشته تاکنون از سوی دانشگران، دانشمندان و مروجان علم ابتکارهای گوناگونی برای برقراری ارتباط علم با جامعه و اشاعه تفکر علمی به منظور عمومیسازی علم انجام شده است. فعالیتهایی برای انتشار علم در قالب کتابها، مقالات، سایتها، وبلاگها، اینفوگرافیک ها، تصاویر و محتوای دیجیتال، کمیک استریپها، بازیهای رومیزی، بازیهای رایانهای، فیلمها، انیمیشنها، برنامههای رادیویی و تلویزیونی، انواع نمایشها (تئاترها، استندآپ کمدیهای علمی)، موزههای علم، پارکهای علم و فناوری و خانههای علم و … صورت گرفته است.
شب علم رویدادی است که به وسیله دانشمندان و مروجان علم برای علاقهمند کردن عموم مردم به علم طراحی و اجرا می شود که به توسعه و گسترش علوم، تقویت آگاهیهای عمومی از طریق سادهسازی علم، آموزش علوم با روشهای جذاب و اشاعه بینش علمی و برقراری ارتباط میان علم و جامعه منجر میشود. رویداد شب علم برای بازدیدکنندگان فرصتهایی را فراهم میکند تا به طور مستقیم با دانشمندان، کارشناسان، مهندسان و هنرمندان ارتباط برقرار کنند.
در رویداد شب علم بازدیدکنندگان این فرصت را پیدا میکنند تا با شرکت در یک آزمایش واقعی، با پژوهشگران این آزمایشها صحبت کنند و بینش دقیقتری از فرایند علمی بهدست آورند. شب علم از طریق ارائه برنامههای علمی متنوع، تحقیقات زنده، ارتباط کارکنان حاضر در محل، نمایشگاهها و بخشهای گوناگون رویداد، موضوعاتی خارج از برنامه درسی به حاضران ارائه میدهد. همچنین میتواند سبب ارتباط کودکان، نوجوانان و جوانان با علم شده و در ایجاد نگرش و درک علمی آنان نقش مهمی ایفا کند. این رویداد، فضاهای فوقالعادهای را برای تعامل خانوادهها با یکدیگر فراهم میکند؛ فضایی برای یادگیری تجربیات الهامبخش، به یاد ماندنی و مشترک که باعث ترویج بحث و گفتگو بین گروهها و نسلهای مختلف میشود.
بخشهای برنامه شب علم
بخش اول: علمی- آموزشی؛
بخش دوم: فرهنگی و هنری؛
بخش سوم: بخش خاص کودکان و نوجوانان؛
بخش چهارم: ورزش و سلامت؛
بخش پنجم: جشنواره غذای سالم؛
بخش ششم: نمایشگاه (برپایی غرفهها و فروشگاههای با موضوع فعالیتهای علمی دانشگاه به زبان ساده و غیره).
اهداف
ارتباط مؤثر جامعه دانشگاهی با عموم مردم؛
اشاعه نگرش و بینش علمی؛
ترویج حس کنجکاوی؛
پرسشگری و خلاقیت؛
یادگیری بین نسلی؛
الهام بخشیدن به جوانان و کمک به انتقال یافتههای علمی به عموم مردم با سادهترین و جذابترین روشها.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، برگزاری چنین رویدادی، علاوه بر اهداف مورد اشاره، زمینه آشنایی جامعه با ظرفیتها و توانمندیهای علمی دانشگاهها و مؤسسات علمی را فراهم میکند و فرصت مغتنمی برای علاقهمندسازی عموم مردم با علم و جامعه علمی است. در این راستا بر اساس شیوهنامه پیوست، بنیاد ملی علم ایران با هدف ترویج علم و اشاعه تفکر علمی در لایههای مختلف جامعه و گسترش ارتباط نظاممند میان علم و جامعه از برگزاری برنامه شب علم در دانشگاهها و مؤسسات علمی- پژوهشی حمایت میکند.
نحوه پذیرش
رقابتی است و از بین پروپوزالهای دریافتی خواهد بود.
واجدین شرایط
دانشگاهها و مؤسسات علمی- پژوهشی
تاریخ فراخوان
دانشگاهها و مؤسسات علمی- پژوهشی از تاریخ ۱۰ دیماه تا ۲۴ اسفندماه فرصت دارند که پیشنهاده (پروپوزال) خود را از طریق سامانه کایپر برای بنیاد ملی علم ایران ارسال نمایند.
مبلغ حمایت
سقف مبلغ حمایت از رویداد پنج میلیارد ریال معادل پانصد میلیون تومان است که برحسب پیشنهاده ارسالی تعیین خواهد شد.
انتهای پیام