شاهین فقیهی از محققان این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا گفت: یکی از دستاوردهای این شرکت ربات زیر سطحی است که برای پایش و کشف تجهیزات و الزامات در محیط های دریایی است.
وی افزود: نسل اول این ربات با نام «کاشف» برای عمق ۱۰۰ متر طراحی و ساخته شد و در نسل دوم این ربات توانستیم رباتی برای انجام ماموریتهایی تا عمق ۲۰۰ متر را عرضه کنیم.
فقیهی اضافه کرد: مدلهای اولیه تنها برای دیدن و شناسایی طراحی شده بودند، ولی در نسل پیشرفتهتر آن امکان اتصال سونار، USPL و غیره برای پایش دقیقتر سطح و عمق دریا وجود دارد.
وی ادامه داد: در آخرین نسل از این ربات، امکان کفنشینی و عبور از کف دریا وجود دارد و همچنین مجهز به بازو برای بلند کردن اجسام در کف دریا شد.
این محقق با اشاره به مزایای این ربات زیر سطحی اظهار کرد: این ربات در رقابت با نمونههای خارجی است. نمونههای رباتهای خارجی عرضه شدهاند و ما اقدام به ساخت آنها در کشور کردیم که هماکنون این رباتها تجاریسازی شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: مدلهای کوچکتر این ربات در ابعاد کوچکتر با وزن ۱۵ کیلوگرم قادرند تا ۳ کیلوگرم را حمل کنند و عملکرد آنها بیشتر بر اساس بینایی است.
فقیهی با اشاره به مدلهای این رباتهای زیر سطحی توضیح داد: کاشف ۱ دارای ۳ موتور و با قابلیتهای کمتر حرکت است و کاشف ۲ بیشتر برای عمق های بیشتر محیط های دریایی ساخته شده است و از انتقال حرکتی بالاتری برخوردار است.
وی مدل بعدی کاشف ۲ را رباتی با ۶ موتور دانست که از پایداری بالاتری نسبت به نسل قدیمی تر خود برخوردار است و تاکید کرد: این ربات از سرعت بیشتری برخوردار است، چون موتورهای قویتری دارد، ضمن آنکه قادر به کف نشینی است.
فقیهی به توصیف بخش دوربین این رباتها پرداخت و توضیح داد: دوربینهای این رباتها بر اساس ماموریتها از کیفیتهای متفاوتی برخوردارند، در مکانهایی که نیاز به شناسایی دقیقتر است از دوربینهایی با کیفیت بالاتر استفاده شده است.
به گفته وی، کیفیت این دوربینها از ۶۴۰ تا فول HD است.
فقیهی با بیان اینکه این رباتها یک سوم قیمت نمونه خارجی ساخته شدهاند، گفت: این ربات از نظر عملکردی قابل رقابت با نمونههای خارجی است.
انتهای پیام