ورزشکار قهرمانی که از بی مهری‌ها به دومیدانی می‌گوید...

ورزشکاران جزو سرمایه‌های ملی کشور به شمار می‌روند، قهرمان شدن یک ورزشکار به معنای درخشیدن کشور در عرصه ورزش است.

به گزارش ایسنا، کم نیستند ورزشکارانی که قهرمان ملی و بین المللی هستند و از زمان مدرسه به عرصه ورزش ورود کرده و اکنون یک ورزشکار حرفه‌ای هستند، اما بی‌توجهی به یک قهرمان او را رنج می‌دهد.

چه بسا لازم است که از همان ابتدا با ورود به عرصه ورزش از آن‌ها حمایت شود تا مجبور به ترک ورزش یا حتی مهاجرت نشوند.

امین بابلی یکی از ورزشکاران دومیدانی و دونده قهرمانی است که افتخارات زیادی را برای کشور و استان محروم چهارمحال و بختیاری داشته اما دیده نشده است.

امین بابلی متولد ۷ آبان ۶۸ یکی از دوندگان و ورزشکاران قهرمان دومیدانی کشور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال ۸۲ به طور حرفه‌ای در رشته دومیدانی فعالیت دارم، در دوران مدرسه استعدادیابی شدم و از مسابقات صحرانوردی دانش آموزی مقام اول را کسب کردم.

وی افزود: مدتی به دلیل آسیب زانو فعالیتی در رشته دومیدانی نداشتم، تا این‌که مجدداً سال ۹۱ برای مسابقات قهرمانی به تمرین ادامه دادم.

این قهرمان دومیدانی گفت: به دلیل معلولیت بینایی در بخش پارالمپیک و در مجامع بین المللی و برون مرزی عناوین قهرمانی و در بخش ورزشکاران عادی قهرمانی ایران و مسابقات آزاد برون مرزی را کسب کرده‌ام، به طوری که سال ۲۰۱۳ به مسابقات پارا دومیدانی جهانی اعزام شدم و در کلاس ورزشی تی ۱۳ در زمان ۱۶ دقیقه و ۴۰ ثانیه در دوی ۵۰۰۰ متر مقام دوم جهانی را کسب کردم و توانستم رکورد ملی ایران را در بخش پارالمپیک جابجا کنم.

وی ادامه داد: سال ۲۰۱۴ از سوی پارالمپیک به کره جنوبی اعزام و آنجا به دلیل آسیب کمر و با فاصله بسیار کم به مقام چهارم ۱۵۰۰ متر بسنده کردم، به دلیل آسیب جدی که به کمرم وارد شده بود از راه یابی به مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۵ سئول بازماندم و سال ۲۰۱۶ به همراه تیم ایران به مسابقات آسیا و اقیانوسیه اعزام شدیم که تیم ایران برای اولین بار در رشته دومیدانی در آن مسابقات قهرمان شد.

بابلی بیان کرد: مسابقات قهرمانان ورزشکار عادی در سال ۲۰۱۷ به صورت اسپانسری توسط یکی از شرکت‌های ارائه دهنده سرویس‌های جی پی اس ورزشی و طبیعت‌گردی ثبت‌نام شدم و در مسابقات دوی مارتن جهان شرکت کردم که در ماده کواتر ماراتن با وجود حدوداً ۷۰۰۰ نفر شرکت‌کننده در رده سنی بالای ۲۵ سال، یازدهم و در اورال نفر بیستم شدم که مفتخر به گرفتن یک مدال و حکم شدم.  وی کسب مقام اول لیگ برتر صحرانوردی کشور، سه دوره قهرمان کشور تیمی صحرانوردی و کسب مقام اول قهرمانی کشور انتخابی تیم ملی از دیگر مقامات کسب شده دانست، همچنین در سال ۲۰۱۴ طی مسابقات بین‌المللی و انتخابی تیم ملی ایران در دو مرحله در ماده‌های ۱۵۰۰ متر و ۵۰۰۰ متربه مقام نخست دست یافت و به همراه تیم ملی پارالمپیک ایران به مسابقات پارالمپیک آسیایی درکره جنوبی-اینچوان اعزام شد، در این مسابقات فینالیست و مقام چهارم ماده ۱۵۰۰متر در کلاس پزشکی تی ۱۲ و تی ۱۳شد.

این دونده توضیح داد: از آن به بعد اعزامی به مسابقه برون مرزی نداشتم و بیشتر تمرکز را بر مسابقات ورزشکاران عادی اختصاص دادم، زیرا همیشه قوی بودم و حتی در دومیدانی شهرتم از یک ورزشکار عادی بیشتر است، قهرمانی‌های زیادی دارم و حدود ۱۲ سال روی سکو بودم، به طوری‌که همیشه در رده اول تا سوم قرار داشتم.

وی افزود: من به عنوان ورزشکار دومیدانی در مسابقات مختلف از طرف چهارمحال و بختیاری و حتی اصفهان شرکت کردم و همیشه مدال‌آور بودم.

بابلی گفت: دو میدانی رشته‌ای مختص قشر ضعیف است، در بسیاری از کشورها اسپانسر شیپ‌ها از ورزشکاران حمایت می کنند و این امر منجر به شناخت بهتر ورزشکار می‌شود، کما اینکه در ایران این موضوع وجود ندارد.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های شناخت زیاد ورزش دومیدانی برگزاری مسابقه و پوشش خبری است، من به عنوان یک ورزشکار ملی در هر دو جبهه پارالمپیک و المپیک شرکت کرده اما تعداد بسیار کمی مصاحبه از من منتشر شده است.

این قهرمان دومیدانی افزود: درست است که با مشکلات اقتصادی مواجهیم و امکان حمایت مالی از ورزشکار وجود ندارد، اما شرکت‌های خصوصی می‌توانند به لحاظ مالی ورزشکار را حمایت کنند، در حقیقت می‌توان گفت دلیل دیده نشدن ورزشکاران این است که سرمایه گذاری بر روی آن‌ها انجام نشده و یکی از راه‌های دیده شدن ورزشکاران دومیدانی، برگزاری مسابقات شهری است، یعنی تنها خواسته یک ورزشکار با وجود نداشتن درآمد بحث دیده شدن است، زیرا از این طریق امکان دارد یک برند برای تبلیغ لباس خود به سراغ ما بیاید.

وی تاکید کرد: کار اصلی و بزرگ برعهده مسئولان است اینکه تدابیری اندیشیده شود که ورزشکار ما حداقل بتواند در شرایط محیطی تمرین کند و به خوبی شناخته شود، زمانی که ورزشکاری آرامش خیال داشته باشد می‌تواند در کشور و مجامع بین‌الملی بدرخشد و به یک لژیونر تبدیل شود.

بابلی توضیح داد: زمانی که به ورزشکار رسیدگی نشود و بی وجهی صورت گیرد، ممکن است مهاجرت کند، از طرفی چرا باید ورزش دومیدانی ما پیر باشد، چرا نباید میدان را برای جوانان باز کرد و به آن‌ها بها داد، کما اینکه آموزش و پرورش می‌تواند ورزشکارانی را تربیت کند و قهرمانانی را تحویل جامعه دهد، البته مدارس می‌توانند از هیات‌های ورزشی استفاده کنند تا با درخواست مربی، استعدادیابی انجام شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسابقه ای برگزار می‌شود در کنار ورزشکار مربی نیز روی سکو قرار می‌گیرد، زیرا آن ورزشکار تربیت شده مربی بوده که توانسته مقامی را کسب و روی سکو قرار بگیرد.

بابلی گفت: چندین سال است که چهارمحال و بختیاری میزبان مسابقات قهرمانی دانش‌آموزان کشور بوده که متاسفانه تعداد کمی از استان موفق به کسب مقام شده اند، این درحالیست که ورزشکاران استان از لحاظ فیزیولوژی بسیار قدرتمند هستند، از طرفی به دلیل آب و هوای خوب، تغذیه مناسب و وجود امکانات لجستیک می‌توان در استان ورزشکار صادر کرد،بنابراین باید بستر لازم برای ورزشکار فراهم شود.

این قهرمان خاطرنشان کرد: اگر دولت و مسئولان نمی‌توانند از ورزشکاران حمایت مالی داشته باشند، حداقل حمایت رسانه‌ای از آن‌ها صورت گیرد تا یک شرکت بزرگ بتواند اسپانسر ورزشکار شود، بنابراین لازم است مسئولان محبت خود را به ورزشکار نشان دهند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402121611325
  • خبرنگار : 50123