حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، سهشنبه پانزدهم اسفندماه در آیین افتتاح نخستین مرکز طراحی و تولید البسه ایرانی - اسلامی (شمیم یاس)، اظهار کرد: نخستین مرکز تخصصی تولید و توزیع البسه اسلامی ایرانی یکی از آرزوهای دیرینه بود که دلسوزان، دغدغهمندان و مومنین، سالها دغدغه شکلگیری آن را داشتند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بینالمللی شدن این طرح، ادامه داد: این فعالیت حکیمانه، نیاز اجتماعی کشور بوده و موجب اشتغالزایی خواهد شد. طرحهای استفاده شده روی این البسه نشان از دقت و تلاش ایجاد کنندگان آن دارد.
وی افزود: ما به شدت نیازمند حکمرانی البسه ایرانی اسلامی هستیم. این حکمرانی نیازمند یک راهبری است که مقام معظم رهبری آن را اعلام کرده اند. بعد از راهبری ایشان، نوبت به سیاستگذاری میرسد بویژه اینکه تاکنون سند البسه ایرانی اسلامی در کشور نداشتهایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، تنظیمگری را گام سوم این سیاستگذاری دانست و تصریح کرد: این کار وظیفه مجلس شورای اسلامی و دستگاههای اجرایی بوده و وزارت صمت، وزارت میراث فرهنگی، وزارت ارشاد، وزارت علوم و وزارت بهداشت نقش مهمی در آن خواهند داشت. اگر کارمندان لباسهای مشخصی با طراحی ایرانی اسلامی داشته باشند، این مرکز میتواند البسه مورد نیاز را تامین کند. البته پیش از آن باید تنظیمگری صورت بگیرد.
وی گفت: از مجلس شورای اسلامی آینده توقع داریم در راستای سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه البسه ایرانی اسلامی، قوانین مورد نیاز را مصوب کنند تا دستگاههای دولتی آن را اجرا کنند. دستگاههای مسئول نیز باید به طور جدی جلوی قاچاق لباس را بگیرند. اگر از تولید کننده حمایت شود، از واردات ۴۰ تا ۵۰ درصدی البسه قاچاق جلوگیری خواهد شد.
وی اظهار کرد: این کار نیازمند تنظیمگری حکمرانانه است نه اینکه شاهد تصمیمهای متناقض باشیم. بعد از این مراحل نیازمند تصدیگری هستیم که نخستین مرکز تصدیگری در حوزه طراحی و تولید و عرضه در استان مرکزی شکل گرفته است. البته تولید پارچه مشکی در کردستان شکل گرفته و تولید نخ نیز از نیازهای این حوزه است. باید این زنجیره از راهبری تا تصدیگری در کشور شکل بگیرد.
خسروپناه با تاکید بر استمرار حمایت استانداری و اوقاف از این مرکز، ادامه داد: حمایتها از این مرکز میتواند موجب کاهش هزینهها شده و محصول مرغوب با قیمت مناسب به دست مشتری خواهد رسید. حمایت مدیران دستگاههای مختلف میتواند اشتغالزایی در این مجموعه را چند برابر کند. شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور نیز بر این روند نظارت خواهد داشت.
وی با تاکید بر افزایش کیفیت محصولات این مرکز، افزود: نباید به خاطر مسائل مالی، کیفیت تولیدات آسیب ببیند. باید سیاست نوآوری لحظه به لحظه در طراحیها انجام بگیرد زیرا نسل جوان به طراحیهای نو گرایش داشته و اسلام معتقد به زیبایی است. باید از تجربه کشورهای اسلامی و هوش مصنوعی استفاده شود تا شاهد یک مرکز بینالمللی تولید البسه اسلامی ایرانی در کشور باشیم تا کشورهای اسلامی و کشورهای غیراسلامی که به زیست عفیفانه معتقدند، این محصولات را استفاده کنند.
فرزاد مخلصالائمه، استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: مرکز شمیم یاس در پاسخ به نیاز اساسی جامعه ارزشی کشور طراحی شد و مجموعه های متعددی از دستگاههای کشور از جمله اوقاف، شهرداری و بخش خصوصی پای کار آمدند.
وی ادامه داد: این نام تا تبدیل شدن به برند، راه بلندی را پیش رو داشته و نیازمند همکاری دستگاههای مختلف است. امیدواریم این برند، کشوری شده و هر خانواده ایرانی در هر نقطه کشور به دنبال آن باشند، این یک نیاز اساسی است.
محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز در حاشیه این آئین اظهار کرد: شکلگیری یک نمونه علمی برای طراحی البسه ایرانی - اسلامی در کشور که در تراز سلیقه مردم باشد، از مطالبات مردم بود. تلاشهای علمی و اقدامات انجام گرفته موید این مسئله است که این مرکز تراز با ارزشی را برای بانوان و جامعه اسلامی فراهم کرده است. امیدواریم چنین مراکزی در استانهای دیگر نیز شکل بگیرد.
وی با اشاره به ضرورت مطرح شدن مسائل مهم اجرایی و اجتماعی در یکی از جلسات اجتماعی استان، ادامه داد: برنامههای دستگاههای اجرایی استان در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در این جلسه بررسی خواهد شد. آنچه که موجب تقویت سرمایههای اجتماعی است در قالب نگاه ارزشمند مدیران در جلسه شورای اجتماعی مورد بحث قرار میگیرد و انسجام اقدامات همه دستگاهها به شکل همافزا در آن مطرح خواهد شد.
وی افزود: سازمان اجتماعی برای اینکه بتواند همت مدیران کشور را در ارتباط با همه ابعاد اجتماعی به ویژه مقابله و کنترل آسیبهای اجتماعی که در بخشی از جامعه شکل گرفته است، تقویت کند، باید تا از تمام افکار و ایدهها و ظرفیت گروههای مردمی استفاده کند لذا تحت عنوان نهضت اجتماعی در سازمان اجتماعی بررسی شده و به استانها ابلاغ شد.
انتهای پیام