یک مسئول خبر داد

فراخوان دهمین جشنواره هنر آسمانی در قم اعلام شد

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: فراخوان دریافت آثار دهمین جشنواره هنر آسمانی ویژه طلاب و حوزویان ایرانی و غیر ایرانی از امروز (۱۵ اسفندماه تا ۳۱ مردادماه) در قم اعلام شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ملانوری در نشست خبری جشنواره هنر آسمانی، که امروز ۱۵ اسفندماه در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، با بیان اینکه از اواخر دهه ۶۰ جشنواره‌های هنری در حوزه‌های علمیه شکل گرفت، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ تا امروز ۹ دوره از جشنواره هنر آسمانی برگزار شده است، امسال نیز در آستانه برگزاری دهمین دوره این جشنواره هستیم.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه در هشتمین دوره جشنواره هنر آسمانی در سال گذشته ۱۳۲۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد، ادامه داد: در نهمین دوره جشنواره هنر آسمانی در تیرماه سال جاری، ۱۶۷۷ اثر دریافت شده است.

 وی با اشاره به اینکه دهمین جشنواره هنر آسمانی در سه بخش هنرهای نمایشی، تجسمی و آوایی برگزار می‌شود، افزود: طلاب می‌توانند از امروز آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند؛ همچنین اختتامیه این جشنواره مهرماه ۱۴۰۳ خواهد بود.

ملانوری با بیان اینکه در نظام جامع هنر حوزه‌های علمیه دو شاخه اصلی هنرهای ادبی و هنرهای صوتی و تصویری وجود دارد، تصریح کرد: در نهمین دوره جشنواره هنر آسمانی، بخش ادبی مورد توجه بود و در این دوره، هنرهای صوتی و تصویری مورد تاکید هستند و طلاب می‌توانند در سه رشته اصلی و ۲۴ گرایش تخصصی آثار خود را ارائه دهند.

وی گفت: در رشته هنرهای تجسمی شامل، طراحی، نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، خوشنویسی، عکاسی، کاریکاتور، نگارگری، معماری ایرانی- اسلامی؛ رشته هنرهای نمایشی شامل، تهیه‌کنندگی، کارگردانی، بازیگری، فیلمنامه، نمایشنامه در قالب فیلم بلند و کوتاه، مستند، انیمیشن، نماهنگ و کلیپ، در رشته آوایی شامل، تواشیح و سرود، صوت و لحن، مرثیه خوانی، نغمه و سخنرانی آثار را دریافت خواهیم کرد.

ملانوری با اشاره به اینکه رشته هنرهای آوایی برای اولین بار امسال مورد توجه قرار دادیم که اغلب طلاب در این حوزه فعالیت دارند، اظهار کرد: جشنواره هنر آسمانی امتداد استانی دارد؛ ابتدا آثار در استان‌ها دریافت و ارزیابی می‌شود و نتیجه این فرآیند به قم ارسال می‌شود.

وی توسعه بخش بین‌الملل جشنواره را مورد تاکید قرار داد و گفت: سال گذشته دبیرخانه بخش بین المللی جشنواره را جامعه المصطفی راه‌اندازی کرد؛ امسال نیز بخش بین الملل با راهبری جامعة‌المصطفی برای طلاب خارجی ساکن در ایران برگزار می‌شود.

ملانوری ادامه داد: در بخش آزاد جشنواره هر طلبه‌ای می‌تواند در هر موضوعی اثر خود را ارائه کند؛ همچنین موضوعاتی همچون تبلیغ و کنشگری حوزه‌های علمیه، هویت طلبگی، جذب و پذیرش حوزه‌های علمیه، امیدآفرینی، ولایت فقیه، خانواده و سبک زندگی، جهاد تبیین، تبلیغ دانش‌آموزی و دانشجویی، زیست مجازی، حجاب و عفاف، مقاومت و جهاد اسلامی دارای اولویت هستند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه گفت: موضوع بخش ویژه جشنواره هنر آسمانی تبلیغ نوین و هوش مصنوعی است، و در سه محور ترویج و تبلیغ آموزه‌های دینی و انقلابی با استفاده از ابزار هوش مصنوعی، معرفی هوش مصنوعی به طلاب و اهمیت ضرورت توجه به فناوری‌های نوین آثار هنری را دریافت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه طلاب حوزه‌های علمیه برادران، طلاب غیر ایرانی و طلاب حوزه علمیه خواهران جامعه هدف جشنواره هستند، افزود: آثار ارسالی نباید در ادوار دیگر این جشنواره ارائه شده باشد، همچنین تولید اثر هنری حداقل در دو سال اخیر، عدم کسب رتبه در جشنواره رسمی کشور، نقش اساسی صاحب اثر در تولید آن از شرایط ارسال آثار است.

ملانوری بیان کرد: شرکت کنندگان می‌توانند در دو رشته هنری و در هر رشته سه اثر ارسال کنند و برگزیدگان در دو بخش برتر و شایسته تقدیر تجلیل خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه مهلت ارسال از ۱۵ اسفندماه تا ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳ است، تصریح کرد: طلاب می‌توانند از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره، ارسال پستی و تحویل به صورت حضوری آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند؛ همچنین طلاب غیر ایرانی می‌توانند با مراجعه به پایگاه جامعةالمصطفی و یا مراجعه حضوری به معاونت فرهنگی آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

ملانوری در پایان با بیان اینکه امیدواریم دهمین جشنواره هنر آسمانی موجب رشد و ارتقاء هنر در حوزه‌های علمیه شود، تاکید کرد: آدرس دبیرخانه: قم، بلوار صدوقی، خیابان فجر، خیابان دانش، ساختمان آموزشی و پژوهشی تبلیغ، فاز ۷ طبقه دوم است و طلاب می‌توانند روزهای اداری ساعت ۸ تا ۱۳ برای ارسال آثار به دبیرخانه مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402121510793
  • خبرنگار : 50455