به گزارش ایسنا، هیئت جنبش حماس به ریاست خلیل الحیه در قاهره مصر را ترک نکرد و مذاکرات خود را با مسؤولان مصری با حضور هیئتهای آمریکایی و قطری ادامه داد. رژیم صهیونیستی از اعزام هیئتی به قاهره به بهانه اینکه حماس شرط اصلی این رژیم درباره اعلام تعداد اسرای زنده در غزه و اسامی آنها را اجرا نکرده است، خودداری کرد. در مقابل مقاومت فلسطین با شرط رژیم صهیونیستی مخالفت و تأکید کرد برای چنین لیستی دشمن باید بهای سنگینی را در مذاکرات بپردازد و نمیتواند به صورت مجانی به آن دست یابد.
در حالی که رژیم صهیونیستی معتقد است که مرحله اول معامله باید شامل آتشبس موقت و «دستاوردهای انسانی» برای نوار غزه و آزادی چند صد اسیر فلسطینی و ازسرگیری عملیات نظامی خود در نوار غزه به ویژه در رفح بعد از پایان آتشبس باشد، مقاومت فلسطین معتقد است که مرحله نخست باید جزو مراحل یک توافق فراگیر باشد که در نهایت به توقف کامل جنگ و عقب نشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه و بازسازی آن منجر شود.
چیزی که اکنون حماس میخواهد یک تعهد و ضمانت الزام آور از صهیونیستها و آمریکاییها درباره چنین اهدافی است اما آنها با این تعهد و ضمانت مخالف هستند. در حالی که ۲ طرف بر این مواضع خود پافشاری میکنند میانجیگران مصری و قطری با نظارت آمریکا برای ایجاد ساختارهای دیگری تلاش میکنند.
شبکه عبری «کان» گزارش داد میانجیگران به حماس آزادی تعداد اندکی از اسرای صهیونیست در ازای آتشبس چند روزه را پیشنهاد دادند، اما جنبش حماس با این پیشنهاد مخالفت کرد. با این حال میانجیگران همچنان برای قانع کردن جنبش حماس به این پیشنهاد تلاش میکنند.
در گزارش شبکه «کان» آمده است: «این پیشنهاد تغییری در توافق چارچوب پاریس نیست بلکه اقدام اولیه در راستای این چارچوب است. این اقدام میتواند به اسرائیل نشان بدهد که حماس مکان اسرا را میداند و درباره معامله جدی است.»
در این باره روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد: آمریکاییها در حال تلاش برای یک آتشبس یک جانبه هستند که رژیم صهیونیستی طی ماه رمضان آن را اجرا میکند. بر اساس این پیشنهاد رژیم صهیونیستی کمکهای بشردوستانه را با کمک نهادهای بینالمللی و مراکز محلی در نوار غزه وارد این منطقه میکند، اما همچنان اعضای مقاومت فلسطین را هدف قرار میدهد و با هرگونه تهدیدی که نیروهایش در معرض آن قرار بگیرند، مقابله میکند اما این آتشبس شامل ورود چادرها برای آوارگان یا تبادل اسرا یا بازگشت آوارگان به شمال غزه نیست بلکه طی آن رژیم صهیونیستی گروهی از فلسطینیها را برای همکاری جهت اداره توزیع کمکها آماده خواهد کرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده دشمن صهیونیستی طی روزهای اخیر با عشایر و چهرههای سرشناس محلی در نوار غزه برای تبلیغ طرح «اداره مدنی» از حیث نیاز ساکنان غزه به کمکهای بشردوستانه تماس برقرار کرده است.
غسان علیان، هماهنگ کننده فعالیتهای کابینه رژیم صهیونیستی در مناطق اشغال شده اخیرا به امارات سفر و با مسؤولان اماراتی و دیگر مسؤولان دیدار کرد.
وی با آنها درباره موضوع اداره مدنی غزه بدون حماس و حتی بدون سازمان امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) صحبت کرد.
در این راستا بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز به واشنگتن سفر و با کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد. وی با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز دیدار کرد. در سایه خشم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از گانتس و سفر وی به واشنگتن نتانیاهو به سفارت تلآویو در واشنگتن دستور داد که از دیدارهای گانتس حمایت نکرده و از وی استقبال نکند. همچنین این دستورات به سفارت رژیم صهیونیستی در لندن که گانتس بعد از واشنگتن به آنجا سفر خواهد کرد، داده شده است.
گانتس در معرض انتقادات شدیدی از سوی همپیمانان نتانیاهو در ائتلاف حاکم رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تأکید کرد گانتس ضعیفترین در کابینه است و در خدمت دولت بایدن است و طرح آن را برای تشکیل کشور فلسطین تبلیغ میکند.
در مقابل کاخ سفید اعلام کرد برخی اعضای کابینه رژیم صهیونیستی ارسال کمکهای بیشتر به غزه را سخت کردهاند.
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: گانتس با سالیوان دیدار کرد و ۲ طرف درباره کمکهای نظامی و عملیات در رفح و توافق تبادل اسرا صحبت کردند.
وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سفر گانتس اعلام کرد: گانتس عضو کابینه جنگ است و نظرات وی درباره مسائلی که با اسرائیل داریم، مهم است. او شخصیت مهمی است که باید با وی تعامل داشته باشیم.
انتهای پیام