ادریس راموز امروز (پانزدهم اسنفدماه)، در نشست با خبرنگاران جزیره و در آستانه برگزاری نخستین جشنواره ملی عودنوازی، با اشاره به سیاست حمایتی منطقه آزاد از هنر و هنرمندان، اظهار کرد: حفظ و حمایت از میراث ملموس و ناملموس در منطقه از اهداف اصلی سازمان منطقه آزاد قشم است.
وی، عنوان کرد: هنرمندان عودنواز با کیفیت زیادی در جزیره قشم فعالیت دارند به همین جهت سعی خواهیم کرد برای بالفعل کردن ظرفیتها جشنواره عودنوازی را در سطح بینالمللی و باحضور کشورهای عربی و آفریقایی در قشم برگزار خواهیم کرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، با اشاره به ثبت جهانی عود در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در سال گذشته، خاطرنشان کرد: امیدواریم با ساخت خانه عود و ادامه برگزاری جشنوارهای ملی و بینالمللی در این جزیره، نام قشم بیش از گذشته در نقاط مختلف جهان بدرخشد.
راموز با اشاره به اینکه ساز عود از ایران به کشورهای عربی و آفریقایی منتقل شده است، ادامه داد: با داشتن میراثی با ارزش و زبان هنر میتوانیم در ارتباطات میان فرهنگی در منطقه و فرامنطقهای نسبت به معرفی فرهنگ اصیل کشورمان اقدام کنیم.
علی ثابت نیا رئیس نخستین جشنواره عودنوازی اظهار کرد: ۱۵۷ اثر از ۱۳۷ هنرمند به دبیرخانه نخستین جشنواره عودنوازی قشم ارسال شد که با نظر نهایی داوران، ۳۶ اثر برای اجرا به این جشنواره که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم انجام میشود راه یافتهاند.
وی ادامه داد: ۱۱ داور برای انتخاب برترینها قضاوت این رویداد را برعهده دارند و هر هنرمند نیز ۱۰ دقیقه فرصت دارد تا هنر خود را در پیشگاه داوران به زیبایی اجرا نماید و روز جمعه هم نتایج نهایی در اختتامیه این جشنواره اعلام خواهد شد.
وی اعلام کرد: در نواحی مختلف ایران با مردمانی اهل موسیقی مواجهیم که هرکدام با طعم و مزه خاصی آواها و نواهای خودشان را با گویشهای مختلف حفظ کردهاند.
ثابت نیا اعلام کرد: با توجه به ملی بودن این جشنواره تلاش کردیم با کارشناسان این هنر از جمله عودنوازان قشم و بندرعباس برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد، استفاده کنیم.
رئیس نخستین جشنواره عودنوازی تصریح کرد: با توجه به جایگاه مهم عودنوازی در استاهای جنوبی کشور به ویژه هرمزگان و جزیره قشم، در این جشنواره از هنرمند موسیقی عود جزیره قشم و استان هرمزگان استاد محمد منصور وزیری که به زیبایی در نواختن عود و خوانندگی تبحر دارد، تجلیل خواهد شد.
به گفته وی، علاوه بر حضور شمار زیادی از عودنوازان در جزیره قشم، عودسازان توانمندی هم در این جزیره فعالیت میکنند که استاد محمد رفیع اشعری سرآمد هنرمندان عودساز است که تمام هنرمندان این موسیقی اصیل ایرانی با نام وی آشنا هستند.
بنا بر این گزارش، نخستین جشنواره ملی عودنوازی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۶ و ۱۷ اسفند ۱۴۰۲) از ساعت ۱۶ با حضور علاقمندان به این هنر و به صورت رایگان در تالار آیینه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و اختتامیه آن هم در صورت مساعد بودن شرایط جوی در محل قلعه پرتغالیهای شهر قشم و در صورت نامساعد بودن شرایط جوی، در تالار آیینه در روز جمعه برگزارخواهد شد.
انتهای پیام