مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان خبر داد:

وقوع ۱۲۷ حادثه کارگاهی در گیلان طی امسال/ شدت حوادث در کارگاه های ساختمانی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به تعداد و شدت حوادث کارگاه‌های ساختمانی، این نوع کارگاه‌ها را از کارگاه‌های با ریسک بالا دانست و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۷ حادثه کارگاهی در استان داشتیم که ۶۳ مورد آن مربوط به کارگاه‌های ساختمانی است.

سیاوش آقاجانی امروز، ۱۳ اسفندماه در جلسه هم‌اندیشی با پیمانکاران کارگاه‌های ساختمانی، با اشاره به اهمیت و ضرورت ایمنی و حفاظت از نیروی کار، گفت: نگاه ما در مورد ایمنی در کارگاه‌ها باید علمی و فنی باشد و مدیریت و ارزیابی ریسک در کارگاه‌ها نیز باید به گونه‌ای باشد که از ریسک غیرقابل قبول به ریسک قابل قبول برسیم.

وی با تعریف ریسک و اشاره به تعداد و شدت حوادث کارگاه‌های ساختمانی، این نوع کارگاه‌ها را از کارگاه‌های با ریسک بالا دانست و افزود: در سیاست‌گذاری‌ها به طور ویژه به این کارگاه‌ها پرداخته شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۷ حادثه کارگاهی در استان داشتیم که ۶۳ مورد آن مربوط به کارگاه‌های ساختمانی است، تصریح کرد: با توجه به تشکیل گروه‌های بازرسی تخصصی، آموزش ایمنی، نهادهای نظارتی و انجمن‌های فعال این حوزه، به دلیل شرایط خاص کارگاه‌های ساختمانی، همچنان تعداد و شدت حوادث ساختمانی بسیار بالاست.

آقاجانی در ادامه گفت: حوادث کارگاه‌های ساختمانی لایه‌های مختلفی دارد که لایه اول آن را می‌توان بعد سیاست‌گذاری و تدوین قوانین و مقررات دانست.

وی آموزش ایمنی را از عوامل موثر در کاهش حوادث در کارگاه‌های ساختمانی معرفی‌ کرد و گفت: نسبت به موضوع ایمنی باورمند نیستیم؛ این در حالی است که در نظر گرفتن مراحل ایمن سازی در طراحی ساختمان و محاسبه هزینه‌های آن قبل از شروع پروژه ساختمانی ضروری است.

مدیرکل تعاون گیلان همچنین رعایت مسائل ایمنی در کارگاه در قالب آیین نامه‌های ایمنی را بسیار مهم دانست و متذکر شد: اجرای ساختمان طیف گسترده‌ای از افراد اعم از مالک، مجری، پیمانکاران، کارگران و... را در بر می‌گیرد که هر کدام به نوعی ممکن است در عدم رعایت نکات ایمنی و ایجاد حادثه سهیم باشند.

آقاجانی با اشاره به معرفی حدود ۲۰۰ کارفرمای متخلف به دادگاه طی امسال، عنوان کرد: ابزار ضمانت اجرایی ابزار مطلوب ما نیست، اما بعضا جهت اجرای قانون علیرغم میل باطنی مجبور به استفاده از این ابزار هستیم.

وی خاطرنشان کرد: صلاحیت‌های ایمنی که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان صادر می‌کند اعم از صلاحیت مسئول ایمنی و صلاحیت پیمانکاران باعث آگاهی بیشتر افراد مورد نظر شده و شرایط ایمن را بسترسازی کرده و حوادث را کاهش می‌دهد.

مدیرکل تعاون گیلان با تاکید بر اینکه شیوه اداره کل در مواجه با حوادث ناشی از کار پیشگیرانه‌ است، تصریح کرد: اگر حوادث را درست بررسی کنیم و مقصر و عوامل را بشناسیم، خود کمک شایانی به پیشگیری از حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی می‌کند.

وی با بیان اینکه مهندس مجری مهندس مقیم در کارگاه است و باید شخصا و یا نماینده قانونی‌ وی در کارگاه حضور مستمر داشته باشند، گفت: به کارگیری اتباع خارجی در استان گیلان ممنوع است.

آقاجانی ادامه داد: هر یک روز کار کردن اتباع خارجی مشمول جریمه معادل پنج روز مزد کارگر است لذا به کارگیری اتباع بیگانه برای کارفرمایان هزینه و تبعات بالایی دارد؛ ضمن اینکه معیشت کارگران ساختمانی ایرانی را به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402121410055
  • خبرنگار : 50040