به گزارش ایسنا، انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حالی برگزار شد که طی یکسال اخیر فعالیت شبکههای معاند بر تحریم انتخابات متمرکز بود، حضور مردم در صندوق رای نشان از شکست سیاست تفرقه اندازی میان مردم و حاکمیت دارد، طبق آمارهای اعلامی میزان مشارکت مردم در برخی از استانها به ۷۰ درصد نیز رسیده است، مشارکت مردم در انتخابات نشان میدهد مردم همچنان نسبت به آرمانهای انقلاب متعهد هستند و با مشارکت سیاسی به دنبال بهبود شرایط کشور هستند. به همین منظور میزگردی در خبرگزاری ایسنا با عنوان «انتخابات و مردم» برگزار شد و که متن این نشست به شرح ذیل است.
*اهمیت انتخابات امسال دوچندان بود
علی اسعدی، عضو شورای مرکز انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر با اشاره مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اظهار کرد: میزان مشارکت مردم در انتخابات با وجود برتری چند درصدی تفاوت چندانی با دورههای گذشته نداشت، اما این انتخابات به دلیل اتفاقات سال گذشته در کشور از اهمیت فراوانی برخوردار دارد، بسیاری دشمنان نظام به دنبال القای این موضوع بودند که نظام جمهوری اسلامی بدون پشتوانه است و رسانههای معاند نیز بر همین اساسی تولیدات خود را آماده میکردند؛ اما با وجود دشمنی کشورهای غربی و رسانههای معاند، این جریان ضدانقلاب نتوانست خللی در روند حضور مردم داشته باشند، آن هم در انتخابات مجلس که نسبت به انتخابات ریاستجمهوری در اولویت بعدی قرار دارد.
وی با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی با افزایش مشارکت مشت محکمی از مردم خوردند و باتوجه به شکست پروژههای رسانههای ضدانقلاب، باید شاهد تعطیلشدن این شبکهها باشیم، اظهار کرد: اصلیترین دلیل برای مشارکت مردم آگاهی جامعه ایران از منفعتطلبی مخالفان ایران در آنسوی مرزها بود و بسیاری از مردم حتی دلیل مشارکت خود را اعلام برائت از این گروههای معاند عنوان کردند. باید اذعان کرد گروهای معاند در حد دشمنی و رقابت با نظام جمهوری اسلامی نیستند و این نظام باید قدردان مردم باشد.
*انقلاب اسلامی بزرگترین جنگ ترکیبی را پشت سرگذاشت
علی شفیعی اقدم، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر و عضو اتحادیه دفتر تحکیم وحدت نیز با اشاره به اقدامات دشمنان ملت ایران اظهار کرد: سال گذشته شاهد بزرگترین جنگ تاریخی و ترکیبی از سوی مخالفان جمهوری اسلامی بودیم، دامنه این دشمنی از فعالیت در شبکههای اجتماعی تا بزرگترین نهادهای سیاسی و بینالمللی کشیده شد با وجود هجمه این دشمنی میزان مشارکت مردم هیچ تغییری نکرد و بلکه چندین درصد هم نسبت به سال گذشته بیشتر شد.
عضو اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با اشاره به تغییر الگوی مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: مردم در این دوره از انتخابات از رأیدادن بهصورت لیستی خودداری کردند و به دنبال انتخاب افراد بر اساس مطالبات خود بودند.
وی افزود: امسال مردم دیگر به نامزدهای انتخاباتی به دلیل معروفیت سیاسی رأی ندادند و افراد شاخصی مانند پورابراهیمی و باهنر نتوانستند رأی مردم کرمان را جلب کنند، از سوی دیگر رأیدادن بر اساس هم استانی بودن نیز لحاظ نشد؛ بهطوریکه نوبخت در شهر رشت بهعنوان زادگاه خود نتوانست آرای مردم را کسب کند.
به گفته وی؛ رأی ندادن به لیست نامزدها اصلاحطلبان نشان از پایان عمر سیاسی این حزب دارد بهطوریکه لیست آقای مطهری در تهران حتی بین ۶۰ نفر اول تهران نیز نبود. مردم در این دوره از انتخابات به دنبال افراد اصلح بودند و دیگر شاهد رأیدادن به افراد درجه سوم بهصرف اعلام افراد شاخص سیاسی نبودیم. مشارکت ۴۰ درصدی مردم در انتخابات نشان میدهد که هنوز مردم نسبت به بهبود وضعیت امیدوار هستند.
*مردم دیگر روی خوشی به جنگهای زرگری گروهای سیاسی ندارند
اسعدی در پاسخ به این سؤال که چرا مردم نسبت از رأی دان بهصورت لیستی خودداری کردند، عنوان کرد: عملکرد لیستهای متعدد انتخاباتی در دهه اخیر نشان میدهد که این افراد قابلیت و همپوشانی برای نمایندگی همه مردم را ندارند، از سوی دیگر با اتمام دوقطبی اصلاح طلاب و اصولگرا دیگر مردم دیگر روی خوشی به جنگهای زرگری گروهای سیاسی ندارند، چون میدانند که این احزاب به دنبال کسب قدرت هستند. این موضوع یکی از مهمترین دلایل حضور عدم استقبال مردم از لیستهای انتخاباتی است.
وی با بیان اینکه اقدامات تجملگرایی برخی از مسئولان و خالیشدن گفتمان رأیدادن بهصورت لیستی بیان کرد: اعتماد مردم به لیستهای انتخابات از بین رفته و مردم متوجه شدند که افشاگری و تخریبهای سیاسی به دلیل رقابت برای مردم نیست به همین دلیل مردم بر اساس تحقیق از عملکرد نامزدهای انتخاباتی رأی دادند.
*پدرخوانده های سیاسی از سکه افتادند
شفیعی با اشاره به عبور برخی از افراد از مرجعیت سیاسی بیان کرد: پدرخواندههای سیاسی از ابتدا در این جایگاه نبودند و باید بررسی کرد که این افراد چگونه بزرگ شدند و این افراد با تأیید مردم به این جایگاه رسیدند و عبور از مرجعیت برخی از چهرههای سیاسی بنا به اتفاقات اخیر رخداده؛ اما باید اذعان کرد جبهه انقلاب نیاز به وحدت دارد اگر از این موضوع عبور کنیم درگیر پوپولیسم سیاسی میشویم و رسانههای معاند و زرد در این شرایط میتوانند نبض اقدامات را در دست بگیرند.
به گفته وی؛ به مراجع سیاسی اینگونه القا شده که همیشه رهبران سیاسی مورد تأیید هستند و تحت هر شرایط مردم از آنها تبعیت خواهند کردند، باید اذعان کرد خود همین افراد باعث خدشه به جایگاه سیاسی آنها شدند این مردم هستند که به فعالان سیاسی هویت میدهند و اما برخی از اقدامات از سوی آنها و حرکت در مسیر رانتخواری و امتیاز گرفتن باعث دلسردی مردم خواهد شد، برخی از این چهرههای سیاسی درحالیکه پنجروز مانده بود به انتخابات یک لیست ارائه دادند که تشکیل شده بود از افراد بدون کارنامه و بدون نشان. این اقدام باعث عدم حمایت مردم از آنها شد.
*مطالبات مردم از مجلس دوازدهم چیست؟
اسعدی با اشاره به مطالبات از مردم از مجلس دوازدهم بیان کرد: مردم با حضور در انتخابات وظیفه شرعی و سیاسی خود را انجام دادند و با وجود اینهمه مشکلات نشان از پایکار بودن فضای انقلاب دارد. مجلس آینده باید نشان دهد کارآمدی ایدهآل را دارد و نباید اسیر دوگانه انقلابیگری و کارآمدی شد. کارآمدی زمانی به وجود خواهد آمد که بر روی مسائل کشور تمرکز صورت گیرد و برخی به دنبال ایجاد شکاف میان اتحاد نمایندگان مجلس بودند که باید این رویه تغییر کند.
شفیعی نیز با اشاره به مطالبات مردم از مجلس آینده عنوان کرد: مجلس جدید باید در راستای منافع مردم اقدام کند، مجلس گذشته کارآمدی بسیار خوبی داشت؛ اما به دلیل عدم صداقت با مردم در لایحه شفافسازی آرا با انتقادات فراوانی مواجه شد البته نباید منکر اقدامات این مجلس بود باید قوانینی که روی زمان ماندند را نهایی کنند و با نگاهی پویا و تعاملی مردم را نیز در جریان تصمیمات درگیر کنند.
انتهای پیام