عباس نجفی یکشنبه ۱۳ اسفند جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در حال حاضر چهار مشاور در این مرکز خدمات ارائه میدهند، خاطرنشان کرد: این مرکز در شش شهرستان نهاوند، ملایر، رزن، تویسرکان، همدان و اسدآباد راهاندازی شده است و در سایر شهرستانها هم پیگیر راهاندازی هستیم.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز مهر در استان مطرح کرد: مراکز مهر برای ملاقات فرزندان حاصل از طلاق است به طوری که تبادل قبلاً در کلانتری انجام میشد که محیط مناسبی برای کودک نبود بنابراین مرکز مهر راهاندازی شد.
نجفی با اشاره به خدمات مستمر در طول هفته در مراکز مشاوره قوه قضائیه و ظرفیتهای دیگر، بیان کرد: مشاوران ما روزانه دو ساعت در این مرکز مستقر میشوند و به خانوادهها مشاوره رایگان داده میشود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با تأکید بر اینکه مراجعه به این مرکز مستلزم داشتن پرونده نیست، تصریح کرد: با ادارات بهزیستی، شهرداری، کار، تعاون و امور اجتماعی تفاهمنامه بسته شده که به مرکز کمک دهند که شهرداری همدان محل این مرکز واقع در پارک مردم را به ما اختصاص داده است.
نجفی با بیان اینکه مرکز مهر با امکانات و تجهیزات لازم محیط مناسبی برای حضور خانوادهها و فرزندان شده است، اظهارکرد: معمولاً روزهای چهارشنبه و پنجشنبه تبادل کودک اتفاق میافتد و والدین فرزندان خود را برای تبادل به این مرکز میآورند.
وی با اشاره به اینکه همچنین برای مشاوره اطفال و زوجین روزهایی مشخص شده است و بدون دریافت وجه به شهروندان خدمات ارائه میشود، یادآور شد: در حال حاضر در همدان ۲۲ پرونده وجود دارد که در آخر هفته تبادل کودک انجام میدهند.
نجفی با اشاره به راهاندازی مراکز مشاوره قوه قضائیه در استان، تصریح کرد: در استان همدان پنج مرکز راهاندازی شده است که اسدآباد و بهار هم در شرف راهاندازی مراکز مشاوره قوه قضائیه هستند که در این مراکز مشاوره حقوقی، مذهبی، خانواده انجام میگیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با اشاره به مشاوران اطفال، افزود: دعاوی اطفال و نوجوانان در تمام شعب انجام میگیرد. در زمینه اطفال رویکرد قانونی مجازاتگرایانه نیست و اصلاحی تربیتی است، فضای کانون اصلاح و تربیت نیز فضای زندان نیست.
نجفی با بیان اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی کارهایی را دنبال میکند، تصریح کرد: در حوزههای مختلف کارهای متعددی صورت گرفته به طوری که در پیشگیریهای قضایی موضوعاتی از قبیل سرقت که جرم دوم استان است، اولویت دارد.
وی با اشاره به اینکه توهین جرم اول در استان همدان است و در این رابطه برنامه جامع کنترل را داریم، بیان کرد: جرائم سرقت خشن در همدان بسیار پایین است اما سرقتهای خرد که حس ناامنی را ایجاد میکند، وجود دارد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه قرارگاه ویژه سرقت در استان راهاندازی شده است، افزود: در بخش خودکنترلیها، اقدامات و اطلاعرسانی خوب عمل نشده البته پلیس اقدامات خوبی در این حوزه دارد و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هم اقداماتی انجام داده است اما متأسفانه خیلی از دستگاههای خدماترسان توجهی نسبت به تأسیسات خود ندارند که لازم است حداقل دوربینهای مداربسته نصب کنند.
وی با بیان اینکه در خیلی از موضوعات نباید دستگاه قضایی ورود کند، گفت: شناسایی دعاوی و موضوعاتی که فراوانی دارد، در دستگاه قضایی وارد میشود در حالی که اولویت دستگاه قضایی نیست و نباید به این سمت برود همچنین در فک پلاک که یک چالش بود و فراوانی بسیاری داشت، عمدتاً اختلافات الزام به تعویض پلاک رخ میداد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه در حوزه حکم رشد به منظور ازدواج و دریافت تسهیلات ازدواج افراد به سمت دریافت حکم رشد از قوه قضائیه ارجاع میشد، گفت: با هماهنگی استانداری به منظور کاهش صدور حکم رشد، بانکها را مکلف کردیم ولی فرد باید به صورت قهری به جای فرزند خود امضاء کرده و تسهیلات دریافت کند.
نجفی ادامه داد: شروع طرح از سال ۹۹ بوده که نگاه ما در این موضوع تسهیل کار مردم است به طوری که در مقایسه با سال گذشته با اجرای طرح ۲۸۰۰ پرونده کاهش داشتیم و پروندههای حکم رشد وارده به ۳۰۰_۴۰۰ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه آموزش مشاورین املاک و خودرو، از اقدامات انجام شده در معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بوده است، تصریح کرد: این آموزشها حقوقی است که تاکنون بیش از ۱۲۰۰ نفر در سالجاری دریافت کردهاند و در بحث آزمون هم بالای ۵۰ درصد ریزش داشتند که هیچ ارجاعی نداشتیم چرا که ارفاق به این افراد ظلم به مردم است.
انتهای پیام