به گزارش ایسنا، کتاب «شهری در سکوت مرگبار: داستانهایی واقعی از ووهان» نوشته مورونگ شوییچن با ترجمه مسعود یوسف حصیرچین در ۲۸۰ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان در انتشارات ققنوس عرضه شده است.
در بخشهایی از مقدمه کتاب میخوانیم: زمانی که نسخه چاپ ایالات متحده این کتاب به کتابفروشیها میرسد، جهان به روال عادیاش برگشته است. بیشتر مردم قادرند بدون ترس همیشگی از کووید ۱۹ در خیابان قدم بزنند، سرکار بروند، مطالعه کنند و با اقوامشان دیدار کنند.
تنها استثنا چین خواهد بود. کشوری با بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر جمعیت از قرنطینههای پیدرپی در مدت بیش از سه سال عذاب خواهد کشید. بسیاری از چینیها باور دارند که این ویروس همچنان کشنده است و پیوسته در جهان منتشر میشود. در نتیجه، چین به هیچوجه نمیتواند کنترلهایش را کمتر کند. چند ماه پیش یکی از دوستان پکنیام گفت: «حتی در کشور پیشرفتهای مثل آمریکا بیش از یک میلیون نفر مرده است. چین را ببین. اگر مثل آمریکا آسان بگیریم چند نفر میمیرد؟»
دوستم بیاطلاع یا متعصب نیست. صرفا همان خطایی را میکند که چینیهای بسیاری مرتکبش میشوند؛ اعتماد به دولت. طی سه سال گذشته، دولت یکسره روایت خودش را تکرار کرده است: «جهان بسیار خطرناک است و باید از ما تشکر کنید که مراقبتان هستیم.»
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «شهری در سکوت مرگبار» بر داستانهای شگفتانگیز هشت نفر از ساکنان ووهان تمرکز دارد، از جمله پزشکی در خط مقدم، تاجری جداافتاده از خانواده، داوطلبی که خودش را وقف بیماران و افراد در حال مرگ کرده، و یکی از وفاداران حزب که برای هرچیزی توجیهی دارد. اگرچه حزب کمونیست چین تلاشهای زیادی صرف بازنویسی تاریخ شیوع پاندمی در ووهان کرده است، مورونگ از طریق این روایتهای تکاندهنده و دست اول به ما میگوید که واقعا چه اتفاقی در ووهان افتاد و کتابی بیهمتا درباره نخستین روزهای پاندمی در اختیارمان میگذارد.
همچنین کتاب «بحران آبوهوایی و پیمان نوین سبز جهانی: اقتصاد سیاسی نجات سیاره» گفتوگوی انتقادی نوآم چامسکی و رابرت پالین با ترجمه شهریار خواجیان در ۱۸۴ صفحه با شمارگان ۷۷۰ نسخه و بهای ۱۵۰ هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار کتاب شده است.
در پشت جلد کتاب آمده است: «آنهایی که امروز زندگی میکنند سرنوشت بشر را تعیین خواهند کرد _ و سرنوشت دیگر مخلوقاتی که اکنون داریم به سرعت نابودشان میکنیم_، امری که در ۶۵ میلیون سال گذشته دیده نشده است، یعنی از زمانی که شهابسنگی عظیم به زمین برخورد کرد و به عصر دایناسورها پایان داد.» (نوام چامسکی)
این کتاب به مباحث مربوط به ماهیت تغییرات آبوهوایی و ارتباط سرمایهداری با ویرانی زیستمحیطی و بحران آبوهوایی میپردازد و بعد برنامه مورد نیاز برای گذار موفق به اقتصاد سبز را شرح میدهد و سرانجام به نقش «بسیج سیاسی برای نجات سیاره» و «سوسیالیسم زیستمحیطی» برای بسیج عمومی در مبارزه برای ایجاد آیندهای سبز میپردازد.
برنامه جهانی پیمان نوین سبز که پالین در این کتاب مطرح میکند از حمایت قوی چامسکی برخوردار است.
انتهای پیام