دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه غربالگری شنوایی از مهم ترین خدمات مرتبط با گوش و شنوایی است که توسط معاونت بهداشتی با همکاری معاونت درمان و بهزیستی انجام می شود، افزود: این برنامه شامل غربالگری نوزادان در بدو تولد، غربالگری کودکان در ۳ تا۶ سالگی، مراقبت گوش در همه سنین و غربالگری های شنوایی شغلی و مراقبت از شنوایی در سالمندی است.
وی با اشاره به اینکه طبق استاندارد اجرایی برنامه سلامت گوش و شنوایی، تمام نوزادان متولد شده در استان زیر یک ماه باید غربالگری شوند خاطرنشان کرد: این اقدام، اکنون، در بیمارستان های استان و در بدو تولد توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده انجام وکودکانی که دچار مشکل در شنوایی هستند، شناسایی می شوند.
دکتر انفرادی بیان کرد: طبق دستورالمعل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نوزادان زیر سه ماه دارای مشکلات شنوایی باید شناسایی و درمان آن ها مطابق دستورالعمل ها انجام شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر با اجرای برنامه نظام مراقبت سلامت گوش و شنوایی، پیگیری های مرتبط با شنوایی نوزادان وکودکان توسط مراقبان سلامت و بهورزان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت در استان انجام می شود.
این مسئول در دانشگاه تصریح کرد: امسال هم مانند سال های گذشته ۳ مارس برابر با ۱۳ اسفند روز جهانی شنوایی، با شعار «با تغییر نگرش، مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم» نام گذاری شده است که هدف از این روز آگاه سازی مردم از انگ کم شنوایی از جامعه و همچنین حمایت طلبی در خصوص توسعه و ارتقای برنامه های مرتبط با سلامت گوش در کشور است.
مدیر گروه مبارزه با بیماری ها در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، ادامه داد: تمام خانواده ها بدانند که همه نوزادان در بدو تولد باید غربالگری شنوایی برای آنها انجام شود، در صورتی که نوزادی در خانواده ها به دنیا آمده و برای نوزاد خدمت غربالگری انجام نشده در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز بهداشت، یا پایگاه بهداشتی و یا در روستاها به خانه بهداشت مراجعه کنند.
انتهای پیام