علی کاظمی فریمانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: امکان تولید خارج فصل میوه با کاشت و پرورش درختان میوه در گلخانهای به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع در شهرستان فریمان فراهم است.
وی بیان کرد: پروانه بهرهبرداری این گلخانه در سال ۱۳۸۹ توسط مدیریت جهاد کشاورزی فریمان صادر شد که شروع فعالیت این گلخانه با تولید صیفیجات به روش کشت هیدروپونیک و محصول گوجهفرنگی بود و از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۴ محصول گوجهفرنگی تولید شده در این گلخانه به کشور ترکمنستان صادر میشد.
مدیر جهاد کشاورزی فریمان همچنین اذعان کرد: سال ۱۳۹۴ به عنوان منتخب نمونه استانی گلخانه صیفیجات، با رکورد ۳۵ کیلوگرم در متر مربع و باکیفیت بسیار بالا برگزیده شد. پس از آن در سال ۱۳۹۵ ایده تولید میوه خارج فصل توسط بهرهبردار گلخانه، مطرح و با کاشت نهال گیلاس عملیات کشت نهال در گلخانه آغاز شد و در سال ۱۳۹۷ با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان در قالب پایاننامه دکتری نهالهای انگور، هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و زردآلو در گلخانه کشت شد که اولین محصول این گلخانه در اسفندماه سال ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ روانه بازار شد.
کاظمی فریمانی بیان کرد: هدف از تولید میوه در این گلخانه تولید میوه خارج از فصل است. بدین معنی که میوه این گلخانه قبل از اولین میوهای که در فصل میوه وارد بازار میشود در بازار وجود دارد.
وی افزود: این گلخانه دار فعال شهرستان گواهی کشت محصول سالم و نشان استاندارد را از ادارات مربوطه اخذ کرده و در همین راستا به منظور کاهش اثرات سوء سموم از سموم ارگانیک با دوره کارنس پایین در تولید محصول گلخانه استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی فریمان خاطرنشان کرد: علاوه بر این عملکرد محصول میوه نیز در گلخانه به دلیل شرایط ایدهآل و کنترل شده (اقلیم، آفات و سموم) نسبت به عملکرد باغات برابر و حتی بیشتر هم است. به عنوان مثال متوسط عملکرد گوجهفرنگی در شرایط مزرعه ۷۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار است ولی گوجهفرنگی در شرایط گلخانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن در هکتار برداشت میشود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این گلخانه در سطح کشور پایلوت کشوری محسوب میشود و از نظر ساختار گلخانه تفاوت چندانی با گلخانه صیفیجات ندارد، میتوان با اعمال تغییراتی، گلخانههای از کار افتاده را به گلخانه میوه خارج فصل تبدیل کرد که توجیه اقتصادی داشته باشد.
کاظمی فریمانی افزود: در حقیقت کشت گلخانهای یک کشت غیرمتعارف محسوب میشود و به کشاورزان این امکان را میدهد تا ضمن افزایش کیفیت محصولات، بازدهی را افزایش دهند.
وی گفت: از فروردین تا اسفند امسال حدود ۵ تن میوه انگور تولید میشود که برداشت این ۵ تن انگور از اواخر اسفندماه امسال آغاز شده و روانه بازار میشود.
انتهای پیام