گزارش ایسنا از دومین مناظره انتخاباتی کاندیداهای کرمان و راور

امروز، ۹ اسفندماه مناظره انتخاباتی با حضور مجید دوستعلی، محمدمهدی عرب نژاد، شهباز حسن پور، محمدرضا پورابراهیمی و محمدحسن عرب زاده از نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرمان و راور در دانشگاه شهید باهنر برگزار شد.

به گزارش ایسنا، قرار بود محمدرضا باهنر نیز در این مناظره حضور داشته باشند که در ابتدای مناظره مجری اعلام کرد: آقای باهنر در تماس تلفنی اعلام کرده به دلیل بازدید شهرستانی،  به جلسه نمی‌آید.

در آغاز مناظره از نامزدهایی که حضور داشتند، این سؤال مشترک پرسیده شد که وظیفه اصلی و قانونی نماینده مجلس چیست و مصادیقی که خارج از وظایف نماینده مجلس است را بیان کنید.

قرعه پاسخگویی به عنوان نفر اول به مجید دوستعلی افتاد و او بیان کرد: قانون اساسی در اصول ۶۲ تا ۹۰ همه وظایف مجلس را بیان کرده که شامل دو وظیفه اصلی قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای قانون است و اگر نمایندگان مجلس بر این دو موضوع متمرکز شوند، قطعاً بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.

وی اظهار کرد: این مطالب به معنی این نیست که نماینده از مشکلات حوزه انتخابیه‌اش به دور باشد. اتفاقاً مشکلات مردم جامعه باید بیاید در تعامل بین دولت و مجلس به عنوان قانون تصویب و اجرا شود تا مشکلات مردم حل شود و قانونی که تصویب می‌کنیم باید در بستر اجتماع بفهمیم آیا مشکلی از مردم حل کرد یا نه؟

دخالت در انتصابات، مصداق خروج از وظیفه نمایندگی است

دوستعلی بیان کرد: دخالت در انتصابات، دادن وعده‌های بیخود و ... از مصادیق خروج نماینده از وظایف قانونی‌اش است.

محمدمهدی عرب نژاد دیگر نامزد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، توضیح دوستعلی را تائید کرد و گفت: منشاء قانون، نیاز است و انسان‌ها برپایه نیازشان قانون را به وجود می‌آورند و شاکله‌ای است که همه افراد جامعه را مدیریت می‌کند و ضرورت قانون بسیار بالاست اما قوانین لزوما ثابت نیستند و به دلیل تغییر نیازهای جامعه، قانون هم تغییر می‌کند.

وی با اشاره به نیازهای اقشار مختلف جامعه و به طور مثال ۱۱ درصد افراد دارای معلولیت، گفت: نماینده باید رابطه بایسته و پیوسته با جامعه خود داشته و نیاز آن را پایش کرده و براساس آن در صورت لزوم اصلاحاتی در قوانین انجام داده و قوانین متناسب با نیاز جامعه را لحاظ کند.

عرب نژاد بیان کرد: اینکه شاهد هستیم نمایندگانی در امور مختلف اجرایی، شرکت‌های بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی ورود می‌کنند، مصداق خروج از وظیفه نمایندگی است و از فرصت حوزه قانون‌گذاری خروج کرده و وامدار آن حوزه می‌شود و این خارج از موازین شرعی است زیرا فرد مکلف است به موضوعی بپردازد که وظیفه دارد.

محمدرضا پورابراهیمی نفر بعدی بود که باید به سئوال مطرح شده پاسخ می‌داد و اظهار کرد: اصلی‌ترین وظیفه نماینده تقنین و نظارت بر اجرای قانون است و بازخورد قوانین برا ما حائز اهمیت است و اگر در اجرای قانون مشکلی وجود داشته باشد، در جریان بررسی مجدد قرار گرفته و اصلاح می‌شود و ما در مجلس برای اصلاح قوانین تلاش کردیم و مواردی مانند اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، اصلاح قانون نظام بانکی و ... بازنگری و به روزرسانی شد.

وی با اشاره به تنقیح قوانین در مجلس گفت: در کشور ما بیشترین حجم تصویب قوانین در مقایسه با دیگر کشورها اتفاق افتاده که موجب سردرگمی و تصمیمات متفاوت می‌شود و یکی از وظایف تنقیح قوانین است تا با ساده‌سازی کار اجرا و اداره کشور صورت بگیرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به وظیفه نظارتی نمایندگان بیان کرد: بخش عمده‌ای از مشکلات به دلیل عدم نظارت بوده و در مجلس یازدهم یک روز از صحن علنی را به موضوع نظارت اختصاص دادیم و خروجی‌اش مواردی بود که منجر به تحرک در فعالیت‎های اجرایی کشور می‌شد و آسیب‌شناسی مبنای رویکرد ما در مجلس بوده است.

محمدحسن عرب زاده کاندیدای بعدی بود که برای پاسخگویی به سئوال مطرح شده، با اشاره به حجم زیاد قوانین گفت: نمایندگان از شان نمایندگی خود خارج شده و به جای استفاده و مشورت با نخبگان وقت خود را در پستوهای شرکت‌های صنعتی و خصولتی که منافعی برایشان دارد، می‌گذرانند.

وی بیان کرد: فرهنگ نمایندگی در جامعه باید تغییر کند تا قانون صحیح، جامع و کامل تصویب شود. ضعف قوانین یکی از معضلات قوه مقننه است و این ضعف باید جبران شود.

عرب زاده افزود: نمایندگانی که در حوزه مربوط به خود که برای آن انتخاب شده، متمرکز نبوده و وارد حوزه متفرقه و زد و بند شده و در انتصابات دولتی و خصولتی دخالت می‌کنند، گرفتار حلقه‌های فساد شده که هم مشی نمایندگی او را دچار انحراف کرده و هم از نظارت و قانون‌گذاری صحیح و جامع خارج می‌شود.

به گزارش ایسنا، در مرحله بعد مناظره، نوبت به پرسیدن سوالات متغیر رسید که با افتادن قرعه به نام مجید دوستعلی، از او سوال شد در مجلس قبلی دیده شده بعضی از وزرا تهدید به استیضاح شدند و مجبور به تغییر کادر خود خلاف میل خود و میل نماینده شدند. مثل تغییر معاون سیاسی وزیر کشور، به نظر شما استیضاح امری برای نظارت است یا برای لابی‌گری و امتیازگیری؟

وی در این رابطه بیان کرد: استیضاح از جمله اسباب نظارتی در اختیار نماینده است با شرایطی که در قانون بیان شده و این قدرتی است که قانون به نماینده می‌دهد تا در حوزه نظارت و قانون‌گذاری برای حل مشکلات جامعه از آن استفاده کند و این اهرم سیاسی نیست بلکه اهرمی برای این است تا در راستای حل مشکل مردم بهره ببرند.

دوستعلی با بیان اینکه نماینده مربوط به یک جا نیست و نماینده همه ملت است و در مقابل همه ملت پاسخگوست، گفت: نماینده شان ملی دارد نه شان منطقه‌ای و وقتی از استیضاح و تحقیق و تفحص حرف می‌زنیم، اینها سلاح‌هایی در دست نماینده مردم در راستای ایفای نمایندگی برای احقاق حق مردم است و اگر در فضایی قرار گرفت که به خاطر مطامع شخصی، جناحی و قبیله‌ای خواست از این ابزار استفاده کند، قطعا راه انحراف و کج است.

این کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توصیه من به همه مردم این بوده که برای انتخاب نماینده اول شرایط، وظایف و ماموریت یک نماینده را بشناسید و بعد بر اساس این ماموریت و شناخت، افراد را انتخاب کنید.

وی بیان کرد: چرا باید معاون وزیر کشور برای صدور بخشنامه مبتنی بر قانون عزل شود؟ این انجام وظیفه نمایندگی نیست. استیضاح اهرمی برای استیفای حق مردم است و لاغیر.

از حسن پور پرسیده شد آیا ساخت صنایع آب‌بر در مناطق کم آب(مانند فولاد راور) و هزینه کردن برای انتقال آب را مسیری منطقی برای اشتغال می‌دانید؟ تدبیری کوتاه مدت و تبعاتی حیاتی برای آینده استان، کنش شما راجع به این مسئله چیست؟

حسن پور درباره سئوال قبل درباره استیضاح وزرا اظهار کرد: اینکه معاون وزیر به واسطه صدور نامه قانونی عزل شد، در همان زمان بنده اعلام کردم نماینده حق ندارد این کار را بکند.

وی با اشاره به اینکه حوزه کرمان و راور نماینده دارد که آن‌ها باید درباره فولاد راور و ... پاسخ بدهند، اظهار کرد: من از فولاد بردسیر ۱۰۰ درصد دفاع می‌کنم زیرا ما مستعمره اصفهان، چین و ... شده بودیم و امروز سنگ آهن تبدیل به کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی شده شده است.

نماینده فعلی مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مسئولان استان خون دل خوردند تا این کار انجام شد و در تیرماه سال آینده نیز اولین مجموعه ورق نازک برای اولین بار در کشور در کرمان بهره‌برداری می‌شود که کاری در شان مردم انجام شده است.

عرب نژاد کاندیدای بعدی بود که باید به سئوالی مبنی بر اینکه دلیل غیبت‌های نمایندگان در جلسات مجلس چیست؟ پاسخ می‌داد.

وی بیان کرد: من قائل به نظم هستم و معتقدم نماینده مردم نمونه متبلور یافته با همه ویژگی‌های مردم است و باید این ویژگی را داشته و خود را متعهد و ملزم بداند در همه امور دقت لازم را داشته باشد.

این کاندیدای انتخابات مجلس گفت: عدم حضور در فضای مجلس و غیبت، نشانه بی‌تعهدی است و شاید با بی‌انگیزگی و منافع مرتبط باشد. نماینده باید در مجلس قوانین را بررسی کند و گاهی نمی‌داند نتیجه عدم حضورش چه تبعاتی دارد. امیدوارم تعهد در همه نمایندگان با حضور موثر و فعال باشد.

پورابراهیمی باید به این سوال پاسخ می‌داد که ممیّزی آثار فرهنگی هنری تهدید است یا فرصت؟

وی به موضوع غیبت نمایندگان که سئوال عرب نژاد بود اشاره کرد و افزود: در مجلس عملکردها مبنای خروجی اقدامات است و اگر بخواهیم کارنامه یک نماینده و کمیسیون تخصصی را بررسی کنیم، خروجی، عملکرد است.

پورابراهیمی ادامه داد: مجلس یازدهم اقدام مهمی در تصویب قانون شفافیت داشت که در مراحل پایانی در مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان است.

وی با اشاره به اینکه در راستای شفافیت، سامانه‌ای به صورت خودجوش توسط همکاران ما در مجلس طراحی شد، گفت: اگر بخواهیم ارزیابی کنیم باید همه سامانه‌های مربوط به عملکرد کمیسیون، مسئولیت در جلسات سران قوا، مجمع تشخیص مصلحت و ... را لحاظ کنیم.

این کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم درباره ممیزی آثار فرهنگی هنری اظهار کرد: حتما ممیزی در کشور لازم است. ما دارای فرهنگ، آداب، قوانین و مبانی دینی مشخصی هستیم و اگر اثری بیاید که به زیان جامعه و جوانان ما باشد حتما باید اقدام کنیم.

وی افزود: اگر به بهانه این موضوع از انتشار آثاری جلوگیری کنیم که به رشد و شکوفایی جامعه کمک می‌کند، قابل قبول نیست، لذا باید مبنای ممیزی بر اساس عدالت و تائید کارشناسان مربوطه باشد.

پورابراهیمی تصریح کرد: اگر این حوزه رها باشد به صلاح کشور نیست و کشوری در دنیا نیست که ممیزی را حذف کند و مبنا باید بر اساس رویکردهای دینی، فرهنگی و قومی باشد.

در ادامه مناظره که قرعه به نام عرب زاده افتاد، از او سوال شد آیا معادن کرمان فرصتی ویژه برای کرمان یا محلی برای رانت و سهم‌خواهی است؟

وی با اشاره به اینکه امروز باید برای معادن کرمان به جای کف زدن، گریه کرد؛ گفت: من پیگیری فرآوری و استحصال مواد معدنی را غیردلسوزانه نمی‌دانم اما چرا نتوانستیم ثروت را عادلانه بین مردم تقسیم کنیم و مردم شهرستان‌های مختلف استان کرمان کارگر میدکو، زیسکو و ... شده‌اند.

کارتل‌های اقتصادی غیربومی دارند سرمایه کرمان را می‌برند

این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: سوال این است چرا به جای توسعه کارگاه‌های کوچک، سراغ کارتل‌های اقتصادی خارج از کرمان رفته‌ایم و دارند سرمایه کرمان را با خود می‌برند؟

وی با اشاره به اینکه باید کارگاه‌های کوچک توسعه یابد، افزود: این عدالت نیست که عده در شهرستان‌های معدن دار از ثروت فربه شده و عده‌ای کارگری کنند. باید به فکر این باشید که بستر تولید و صنعت و معدن برای همه مردم باشد و انحصار را بشکنید.

در این حین مجری مناظره، به آقای عرب زاده بابت به کار بردن کلمه نادان تذکر داد که او عذرخواهی و بیان کرد قصد جسارت به کسی را نداشته است.

به گزارش ایسنا، بخش بعدی مناظره مربوط به نقد به صحبت‌های دیگر نامزدهای انتخابات بود که دوستعلی درباره غیبت نمایندگان مجلس در صحن اظهار کرد: در صحن که قانون دارد مطرح می‌شود نماینده باید تشریک مساعی کند، رای بدهد و اظهارنظر کند لذا باید حضور داشته باشد.

دوستعلی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره اقتصاد عدالت محور گفت: ما توسعه و پیشرفت را قبول داریم اما برای فتح قله باید با هم حرکت کنیم و اگر کسی در مسیر ماند، دستش را بگیریم و این توسعه همراه با عدالت است اما توسعه کنونی را قبول نداریم زیرا با مبانی دینی و انقلابی ما همخوانی ندارد.

وی تصریح کرد: نماینده باید از مواضع تهمت دوری کند و نباید اینگونه باشد که خودش در کارهایی دست داشته باشد و باید مواضع روشن شود ضمن اینکه خدمات نمایندگان در هر حوزه قابل تقدیر است.

پورابراهیمی هم در فرصت نقد سخنان دیگر نامزدها، صحبت عرب نژاد درباره کیفیت کار نماینده مجلس را تائید کرد و گفت: ما آیین نامه داخلی مجلس پیشنهاد کردیم مرکز پژوهش‌های مجلس در مصوبات کمیسیون و صحن اعلام نظر کند که با این کار جنس کار از نگاه جمعی به نگاه تخصصی‌تر معطوف شود و تصمیمی بدون نظر این افراد که تخصصی و علمی هستند، نمی‌گیریم.

وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: بنگاه‌های بزرگ سهامی عام هستند و ۴۹ میلیون نفر از واجدان سهام عدالت سهامدار همین شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی هستند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: در ارتباط با اجرای پروژه‌های اقتصادی، تعریف صنایع کوچک باید به نحوی باشد که از مشاغل بزرگ بیاید به سمت مشاغل کوچک تا مشاغل خانگی ضمن اینکه جنس بنگاه‌های بزرگ با کوچک در اقتصاد کشور عجین است.

عرب زاده نامزد بعدی بود که در نقد سخنان پورابراهیمی گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس کفایت نمی‌کند. مگر شهرهای ما نخبه کم دارد؟ نمایندگان گزارش بدهند که چقدر با نخبگان هر حوزه مشورت و از دیدگاه آن‌ها استفاده کرده‌اند؟

وی افزود: علم هر جامعه‌ای خروجی تفکر آن جامعه است، نمایندگاه چقدر با متفکران جامعه مشورت کرده‌اند؟ من سال ۹۴ به توصیه دوستان به نفع آقایان زاهدی و پور ابراهیمی از انتخابات کنار کشیدم اما یک بار نشد در موضوعی از من نظرخواهی کنند.

وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی فقط در بهارستان نیست. جای مشورت در دانشگاه هم هست و باید بیشتر به حرف نخبگان گوش کنیم.

عرب نژاد دیگر نامزد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در فرصت نقد دیگر نامزدها اظهار کرد: املای نانوشته غلط ندارد. هر کدام از ما هم در جایگاه دوستان قرار بگیریم حتما اشتباهاتی داریم و قبول داریم دوستان زحمت کشیده‌اند.

وی اظهار کرد: نمایندگان از سبقه علمی برخوردارند و اولین نقد من این است خروجی کمیسیون‌های اقتصادی مجلس چه بوده؟ این خروجی باید در زندگی مردم مشهود باشد.

عرب نژاد بیان کرد: کشوری که یک درصد جمعیت دنیا و هشت درصد منابع دنیا را دارد نباید امروز اینقدر دغدغه معیشت داشته باشد و به نظر من نقطه آغاز در کمیسیون اقتصادی است و مردم ضعف را کاملا احساس می‌کنند.

وی تصریح کرد: چه قوانینی در حوزه توسعه صادرات شکل گرفته؟ اگر بوده چرا در این حوزه مشکل داریم و مسئله در تعهد ارزی حل نشده است؟

عرب نژاد ادامه داد: اتفاقات مبارکی در فولاد افتاده و این مسئولیت یک نماینده نیست و استاندار و فرماندار باید انجام بدهند. امروز نمی‌توانیم خروجی دولت را از به نام شخص تمام کنیم، آب از خلیج فارس را دولت آورده و انتقال آب وظیفه نماینده مجلس نبوده و دولت باید به این کار افتخار کند.

وی تصریح کرد: از نماینده می‌خواهیم قوانین را تسهیل کند و به شکلی باشد کمترین موانع به وجود بیاید؛ ما در توسعه صادرات و کارآفرینی قوانین دست و پاگیری داریم.

در این بخش از مناظره نوبت به حسن پور رسید که گفت: نقدها وارد است و ما ادعای معصومیت نکردیم.؛ املای ننوشته غلط ندارد.

وی افزود: در پاسخ به کسانی که می‌گویند سود هیچ شرکتی به جیب مردم نرفته عرض می‌کنم ۳۷ شرکت زیر مجموعه گل گهر هستند که سود آنها به جیب سهامدارانی می‌رود که کارمندان و کارگران گل گهر هستند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس درباره برخی مسائل حاشیه‌ای نیز بیان کرد: با پیگیری‌های قضائی، افرادی که مطالبی را مطرح می‌کردند، احضار و سه نفرشان به دو سال، ۱۱ ماه  و۱۳ ماه زندان محکوم شدند و اسنادش را در اختیار دبیر این جلسه قرار می‌دهم.

وی با مطرح کردن این سئوال که چرا آب خلیج فارس به کرمان نرسید؟ گفت: عده کمی در کشور صدایشان بلند است و بنده در مقابل آن‌ها ایستاده‌ام. همین‌هایی که برجام را در دوره آقای روحانیف لاریجانی داشت در مجلس تمام می‌کرد، به او حمله کردند. در دولت آیت الله رئیسی نیز آقای باقری کنی رفت برجام را به جای خوبی رساند اما در مجلس نگذاشتند به نتیجه برسد.

در ادامه مناظره انتخاباتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه کرمان و راور، عرب زاده اظهار کرد: راه‌اندازی شرکت‌های تو در تو هنر نیست. استخراج و استحصال سنگ آهن جلال آباد زرند باید توسط سرمایه‌داران بومی در کارگاه‌های کوچک باشد.

وی با انتقاد از حضور سرمایه‌داران غیربومی بیان کرد: افرادی در شرکت‌ها هستند که بی دینی کردند و در راس یک مجموعه کارگری نشسته و حتی به مقدسات توهین کرده در حالی که هرگز یک سرمایه‌دار بومی که در بین خانواده خود زندگی می‌کند به خودش این جسارت را نمی‌دهد.

عرب زاده اظهار کرد: شرکت‌ها آنقدر سفره‌های گشادی برای خودشان پهن کرده‌اند که از نظارت‌ها هم فرار می‌کنند. ایا نماینده مجلس بر این حیف و میل‌های شرکت‌ها نظارت کرده یا می گویند بخش خصوصی است؟

وی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که از درون بجوشد و در کرمان هم باید این باشد.

حسن پور نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس در بخش اعلام کرد: هفت ماه قبل در مجلس فریاد زدم خطاب به رئیس جمهور که جلوی بی عدالتی را بگیرید؛ در شرکت‌های حوزه انتخابیه من فساد بیداد می‌کند و یک نفر حقوق هفت میلیون تومانی و یک نفر ۵۰ میلیون تومانی می‌گیرد و به معاون منابع انسانی دولت در جلسات خصوصی گفتم.

فیش حقوقی ۱۵۰ میلیونی شرکت‌های معدنی!

وی ادامه داد: یکی از مسئولان استان با من تماس گرفت و گفت تو در پی به ریختن استان هستی و دنبال این هستی کارگران اعتصاب کنند؟ از من خواستند رعایت کنم؛ والله من رعایت کردم. رعایت کردم که فیش ۱۵۰ میلیون تومانی داشتم و گفتم ۵۰ میلیون تومان.

حسن پور گفت: من با کسی تعارف ندارم و این مسائل را فریاد زدیم و اعلام کردیم سرباز نظام هستیم و اکنون هم به کرمان آمدم این را با صراحت می‌گویم.

وی افزود: همه نامزدهای انتخاباتی را دعوت کردم و گفتم تا آخرین روز بمانید و نقد کنید تا تعداد بیشتری پای صندوق‌های رای بیایند.

به گزارش ایسنا، در این حین یک خانم که از نامزدهای انتخابات است، وارد سالن شد و اعتراض کرد که چرا برای مناظره دعوت نشده و به دیگر نامزدها نیز اطلاع داده نشده است؟

حسن پور در ادامه فرصتش برای صحبت خطاب به مجری برنامه گفت نباید گزینشی و سیاسی برای مناظره دعوت می‌کردید و ادامه داد: نقدها را می‌پذیرم و نقدهای بیشتر نیز وارد است همانگونه که بر این جلسه نقد است که از ۱۲۰ نفر کاندیدا ۱۰ نفر دعوت شدند.

وی درباره استفاده از مشورت و نظر نخبگان بیان کرد: در ۱۶ سال فعالیتم در مجلس، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و تعاون جزء مشاوران من بوده‌اند و بیشترین ارتباط را با دانشگاه‌های سیرجان داشته و پیوند صنعت و دانشگاه در کل کشور در بهترین شرایط در سیرجان اتفاق افتاده است.

حسن پور گفت: مجلس محلی تشکیل خواهم داد که ۲۹۰ عضو خواهد داشت و جلسات را هر سه ماه یک بار تشکیل و به دغدغه دانشجویان پایان خواهم داد.

در ادامه مناظره، عرب نژاد دیگر نامزد انتخابات مجلس با بیان اینکه آب خلج فارس ابتدا باید به سیرجان می‌آمد تا به کرمان برسد، گفت: آسیب‌های اجتماعی در سیرجان زیاد است و حاشیه‌نشینی و فاصله طبقاتی وجود دارد و رشد نقدینگی بالا بر تورم این شهر اثر گذاشته است.

وی با اشاره به اقتصاد بنگاه‌های کوچک و متوسط اظهار کرد: دو سیاست در این زمینه وجود دارد، یکی اینکه از پایین به بالا بنگاه‌ها را ایجاد و توسعه دهیم و نظر دیگر برعکس است و کشورهایی موفق شدند که ابتدا از بنگاه‌های کوچک به بزرگ رفته‌اند.

عرب نژاد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد بنگاه‌های کوچک و متوسط گفت: ندیدیم در مجلس، قانونی برای رونق کسب و کارهای کوچک و متوسط وضع شود؛ ضمن اینکه صنایع بزرگ ضریب اشتغال به کار پایینی دارند اما صنایع کوچک اشتغال بالایی دارند.

در بخش دیگر مناظره دوستعلی با مطرح کردن این سوال که تاثیر خدمات اقتصادی بر سفره مردم چه بوده؟ درباره وضعیت نابرابر دریافتی در شرکت‌ها اقتصادی استان کرمان عنوان کرد: در دولت نیز این مسئله مطرح است و این مسئله در شرکت‌های دولتی و خصوصی وجود دارد و نمایندگان مجلس در راستای خدمت به مردم باید به این مسئله توجه می‌کردند.

همچنین پورابراهیمی در بخش دیگر مناظره درباره انتقال آب بیان کرد: این موضوع مطرح شد که مواد معدنی را به سمت دریا ببریم یا انتقال آب انجام شود؟ و جمع بندی مطالعات منطقه‌ای این بود که هزینه انتقال آب معادل یک سوم هزینه انتقال مواد معدنی به دریا بود و کار با رویکرد کارشناسی شکل گرفت.

وی اظهار کرد: با حضور ۹ بانک در کمیسوین اقتصادی بزرگ‌ترین سندیکای تامین مالی با ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای انتقال آب تشکیل شد و بزرگ‌ترین انتقال آب خاورمیانه اجرا شد.

پورابراهیمی افزود: ۱۵۰ میلیون مترمکعب انتقال آب انجام و فاز دوم با انتقال ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب اجرا خواهد شد که چالش بزرگ سکونت در کرمان را برطرف می‌کند.

وی بیان کرد: پروژه انتقال آب به کرمان ۷۵ درصد پیشرفت دارد و اعتبارات از محل‌های مختلف تامین شده و ۱۳۰ میلیون مترمکعب تابستان آینده برای شرب و صنعت کرمان عملیاتی می‌شود.

پورابراهیمی در پایان درباره خروجی عملکرد مجلس یازدهم گفت: یک سوم عملکرد قوانین و حوزه نظارت مجلس مربوط به کمیسیون اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، در بخش پایانی مناظره مطالبی درباره فیلترینگ، شفافیت، قاچاق سوخت، نحوه تامین منابع مالی تبلیغات نامزدهای انتخاباتی و ... از سوی دانشجویان مطرح شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۰:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402120906386
  • خبرنگار : 50187