به گزارش ایسنا، رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از رای اولیها و جمعی از خانوادههای مکرّم شهیدان، حضور پرشور و قوی ملت را در انتخابات، تجلی قدرت ملّی، تضمینکننده امنیت ملّی و مایوسکننده دشمنانِ چشمدوخته به ایران خواندند و با برشمردن ویژگیهای نامزد اصلح، تاکید کردند: انتخابات پرشور، زمینهساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است و هر کسی ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد روز جمعه بهپای صندوق رای بیاید.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین یک اثر عینی رأی ندادن گفتند: رأی ندادن هیچ مشکلی را از کشور حل نمیکند ضمن اینکه برای خود فرد هم ضرر دارد چون اگر رأی ندهید، دیگران رأی میدهند و فردی را که شما مایل به انتخاب او نیستید انتخاب میشود.
سید ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم هم در جلسه امروز هیئت دولت، با دعوت از همه آحاد ملت برای حضور پرشور در انتخابات، مراجعه به آرای عمومی در مسائل مهم و افزایش مشارکت مردم در انتخابات را راهبرد نظام و موجب افزایش سرمایه اجتماعی دانست و با اشاره به راهبرد دشمن برای ایجاد یاس و تردید میان مردم و کاهش مشارکت، ابراز امیدواری کرد مردم با مشارکت گسترده در انتخابات یک بار دیگر دشمنان نظام را ناامید و امید دوستداران جمهوری اسلامی ایران را مضاعف کنند.
امروز سردار احمدرضا رادان فرمانده فراجا در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر آمادهباش کامل پلیس برای انتخابات، عنوان کرد: در همین راستا نیز اگر تخلفی رخ دهد، با متخلفان بر اساس قانون برخوردی قاطع خواهد شد، کما اینکه تعدادی از این متخلفان هم شناسایی و دستگیر شدند که البته تعدادشان بسیار اندک است.
ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران صبح امروز در رابطه با تخلفات و جرایم انتخاباتی گفت: در شهر تهران ۱۵ فقره پرونده قضائی تشکیل شده که ۷ فقره آن منجر به صدور کیفرخواست شده و مابقی در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز در یک نشست خبری با حضور نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما، اظهار کرد: انتخابات امسال در حدود ۶۰ هزار شعبه اخذ رای و در بیش از ۹۰ هزار نقطه در سراسر کشور برگزار میشود و در فرآیند بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس بیش از ۱۵ هزار نفر یعنی حدود ۷۵ درصد از افراد ثبتنامیها تایید صلاحیت شدند.
طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره زمان تایید انتخابات توسط شورای نگهبان گفت: پس از انتخابات، قانون مهلتی برای دریافت گزارشهای تخلفات پیشبینی کرده که مدت آن ۷ روز است. مهلت بررسیهای هیئتهای نظارت ۷ روز است و سپس شورای نگهبان در اسرع وقت به اعلام نظر نهایی درباره صحت انتخابات خواهد پرداخت.
امروز ستاد انتخابات کشور هم اطلاعیههای شماره ۱۶ و ۱۷ خود را صادر کرد. در اطلاعیه شماره ۱۶ ستاد انتخابات کشور، ضوابط فعالیت ائتلافها و جبههها در ارائه فهرستها اعلام شده و در بخشی از آن آمده است: «احزاب و جبهههای سیاسی مکلفند، فهرست خود را جهت ارائه به ستاد انتخابات و یا فرمانداری، با قید عنوان فهرست، طی نامه مکتوب با امضای دبیر کل یا نماینده قانونی آن حزب یا جبهه و به ضمیمه موافقت کتبی نامزدها برای عضویت در فهرست، ارسال نمایند. آگهی اسامی نامزدها و فهرستهای یاد شده پس از تأیید ستاد انتخابات کشور یا فرمانداریها منتشر میشود.».
در اطلاعیه شماره ۱۷ ستاد انتخابات کشور هم ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ پایان زمان تبلیغات انتخاباتی اعلام شده و در بخشی از آن آمده است: «از کلیه نامزدها، احزاب، گروههای سیاسی، هواداران و عموم مردم عزیز تقاضا میشود پس از پایان مهلت زمان تبلیغات، از انجام هر گونه فعالیت تبلیغی له یا علیه نامزدها پرهیز نموده و در روز اخذ رای نیز از به همراه داشتن هر گونه اقلام یا نماد تبلیغاتی (نظیر: عکس، بروشور و...) خودداری نمایند.».
اما اظهارات دیروز غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) که در واکنش به تعدد فهرستهای اصولگرایان گفته بود که «همیشه در کنار چنار بلند، چند پاجوش هم متعدد زده میشود که امری طبیعی است. همیشه اسامی ۲۴ ساعته خلق میشود و ۴۸ ساعت بعد از انتخابات هم فراموش میشود» با واکنشهایی از سوی برخی اصولگرایان همراه بود.
در همین زمینه محسن پیرهادی نماینده اصولگرای مجلس یازدهم که نامش در لیست شانا برای مجلس دوازدهم قرار نگرفته است در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تعدد فهرستهای انتخاباتی نشانه پویایی سیاست و امید جامعه است، تاکید کرد: ذات سیاست به تکثر و تضارب آرا است. بروز تفاوت دیدگاه و اختلاف نظرها در بزنگاههاست که سبب شکوفایی و پویایی سیاست داخلی میشود، بنابراین اگر هر طیف و تشکلی با نگاه خودحقپنداری، خود را محور و بینقص بداند نیاز اساسی و جدی به آسیبشناسی و بازنگری در رویکرد، اصول و آرمانهایش دارد. در این بین تحقیر و تضعیف تلاشهای دلسوزان انقلاب، مردم و ایران با سفارشات موکد رهبر انقلاب در بحث مشارکت مردم همخوانی ندارد.
همچنین بیژن نوباوه نماینده تهران در مجلس یازدهم و کاندیدای مجلس دوازدهم از لیست «اُمناء» در واکنش به اظهارات اخیر رئیس «شانا» در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه «ما صلاح میدانیم حتی پاجوش این درختان نباشیم»، تصریح کرد: آقایان حداد و قالیباف باید بیایند و بگویند تنومندی و بالندگی و مالها از کجا آمده که امروز شدهاند درخت تنومند و دیگران را پاجوش آن درخت میدانند. اظهارات آقای دکتر حداد که از سابقون انقلاب هستند و حق زیادی بر گردن انقلاب دارند اظهارات چندان شایستهای درباره نیروهای مسلمان و رقابتهای انتخاباتی نبود. هرچند که باید سوال کرد که نقش خود آقای حداد در انتخابات چیست؟ به چه دلیلی ایشان شورای ائتلافی را درست کردند و حتی معلوم نیست که نقش ایشان در این شورا چیست؟ افرادی را که در آن جای دادند چقدر صلاحیت حضور در مجلس را دارند؟
امروز نشست خبری صادق محصولی دبیر کل جبهه پایداری انقلاب اسلامی برگزار شد که محصولی در این نشست با بیان اینکه وحدت جبهه پایداری با شورای ائتلاف، به این معنی نیست که این دو گروه یکی شدند، گفت: ما هردو با اغماض از اختلافات و توجه به مشترکات، میخواهیم نسیم وحدت را به جامعه القا کنیم. در گذشته هم بارها با این دوستان وحدت کردیم و هر چقدر جلوتر آمدیم، به مشترکات نزدیکتر شدیم و به جای سهمیهبندی، به شایستهمحوری قائل هستیم.
دبیر کل جبهه پایداری با اشاره به اینکه بهجای سهمیهبندی شاخص شایستهسالاری را قرار دادیم، تاکید کرد: افرادی که شائبههایی داشتند حدود ۸ - ۷ نفر بودند و دوستان شانا نظرشان بود که آنها در لیست باشند اما خطوط قرمز ما بودند و ما اعلام کرده بودیم هر کس شائبه داشته باشد چه مالی و چه غیره در لیست نباید باشد و دوستان شانا هم با ما توفق کردند. شاخصمحور بودن افراد ملاک ما بود نه سهمیهبندی. ملاک ما رسیدن به توافقی بود که در آن رعایت اصول نیز به صورت حداکثری انجام شود.
از طرفی امروز اجتماع اعضا و هواداران «ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» (اُمناء) با شعار «قله نزدیک است» در استادیوم شهید شیرودی (امجدیه) برگزار شد و تعدادی از کاندیداهای این جبهه از جمله از جمله حمید رسایی، سید محمود نبویان، سمیه رفیعی، سید نظامالدین موسوی، بیژن نوباوه، احمد نادری، مقداد ذکیزاده، مهدی کوچکینژاد، محمد رویانیان، مجتبی رحماندوست، ابوالقاسم جراره و... به تشریح نظراتشان درباره اهدافشان برای حضور در انتخابات پرداختند.
سید نظامالدین موسوی در این گردهمایی در واکنش به اظهارات اخیر حداد عادل تصریح کرد: یکی از بزرگان مورد اعتماد اعلام کرد ما چناریم و دیگران پاجوشند. من از این شخصیت تعجب میکنم این بی حرمتی به مردم و نیروهای انقلاب است. ما پاجوش نیستیم فقط نخواستیم مانند گذشته پاسوز شما باشیم. اُمناء نهال جوانی است که به یک درخت تناور انقلاب در گام دوم تبدیل می شود.
در این گردهمایی مجتبی رحماندوست عنوان کرد: انتخابات، زمینهساز تعجیل ظهور آقا امام زمان (عج) است. انشاءالله این تجمع به اتفاق بچههای حزباللهی و انقلابی برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و آرمانهای امام خمینی (ره) برای مبارزه با فساد و نه به فساد در مجلس اقدام خواهیم کرد.
حسین اللهکرم دبیر کل جمعیت رزمنده انقلاب (رزما) که از لیست اُمناء حمایت میکند هم در این گردهمایی بیان کرد: اعتبار همه نامزدهای ما به مردم است و ائتلاف ما هم ائتلاف مردمی است و سرلیست ما نیز مردم هستند. اُمناء شکل گرفت تا رقابت واقعی را شکل دهد.
دیشب جبهه متحد انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای ضمن اعلام موجودیت، هدف از تشکیل این جبهه را تقویت وحدت و مشارکت دادن تمام سلایق، بدون سهمخواهی و مهندسی فهرستها مطرح کرد. پس از آن لیست ۳۰ نفره جبهه متحد انقلاب اسلامی در تهران و لیست ۱۶ نفره خبرگان این جبهه منتشر شد که ترکیبی از لیست شانا-پایداری و تعدادی دیگر از کاندیداها بود. نام محمد باقر قالیباف هم در این لیست وجود داشت اما امروز جبهه متحد انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای اعلام کرد که بنا بر درخواست قالیباف، نام او از فهرست جبهه متحد انقلاب اسلامی خارج و احمد نادری جایگزین قالیباف در این فهرست شد. پس از آن هم کانال اطلاعرسانی رئیس مجلس یازدهم اهم علام کرد که محمدباقر قالیباف فقط در لیست اصلی جبهۀ انقلاب حضور دارد و در هیچ لیست فرعی حضور ندارد.
دیشب محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم و کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم با انتشار پیام ویدیویی در کانال تلگرامی خود با طرح ۸ وعده انتخاباتی برای مجلس دوازدهم گفت: تحقق این ۸ وعده منوط به حضور حداکثری نیروهای انقلابی در مجلس است لذا از مردم میخواهم به تمام افراد لیست جبهه انقلاب رای دهند.
دیروز هم امیرابراهیم رسولی عضو لیست شانا-پایداری و مدیر کل هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعتراض برخی از نامزدهای انتخاباتی در خصوص حذف از لیست شورای ائتلاف را به صلاح مردم ندانست و از نامزدهای انتخابات خواست از تصمیمات ائتلاف حمایت کنند.
همچنین امروز دفتر سید محسن دهنوی نماینده تهران در مجلس یازدهم و کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم که نامش پس از اعتراض مالک شریعتی نیاسر از لیست شانا-پایداری خارج شد، اعلام کرد که برای حفظ وحدت شورای ائتلاف و جبهه پایداری از حضور در لیست شانا انصراف داده است اما همچنان دهنوی به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس دوازدهم حضور دارد و انصراف نداده است.
دیروز علیاکبر رائفیپور دبیر کل جبهه تازه تاسیس «صبح ایران» در گردهمایی طرفداران این جبهه گفت: علت برخی ائتلاف ها طی روزهای گذشته حضور ما بود. امروز افراد و احزابی با هم ائتلاف کردهاند که تا دیروز سایه هم را با تیر میزدند. ملاحظه می کنید که فقط اعلام حضور ما موجب وحدت شد.
امروز غلامرضا مصباحیمقدم کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران در گفتوگو با ایسنا در واکنش به طرح شبهاتی درباره جایگاه خبرگان همچون اینکه خبرگان نمیتواند بر سازمانهای زیر نظر رهبری نظارت کند و تحقق اصل ۱۱۱ شدنی نیست، عنوان کرد: خبرگان کمیسیونی به نام کمیسیون تحقیق تشکیل داده که وظیفهاش نظارت بر بقاء و دوام شرایط مقرر در قانون اساسی بر رهبری است. آنها عندالاقتضاء تقاضای دیدار با رهبری کرده و مسائل را با ایشان مطرح میکنند.
از سوی دیگر نشست منصور حقیقتپور، پروین داداندیش و زهرا ساعی سه کاندیدای لیست «صدای ملت» به سرلیستی علی مطهری در ایسنا برگزار شد که در این نشست، این کاندیداها به طرح مواضع انتخاباتی و برنامههای خود پرداختند و راه تغییر شرایط را مشارکت مردم در انتخابات دانستند.
در این نشست منصور حقیقتپور در این نشست تاکید کرد: من دست مردم را میبوسم تا در انتخابات شرکت کنند زیرا نرخ مشارکت مهم است من تمایل دارم نرخ مشارکت بالای ۶۰ درصد باشد و من رای هم نیاورم زیرا منافع ملی برای من بسیار مهمتر است. ما دنبال مشارکت حداکثری مردم هستیم. چند لیست هم داریم که میخواهند وضع موجود را ادامه دهند. اگر به وضع موجود راضی هستند به آنها رای دهند اما اگر دنبال تغییر هستند به ما رای دهند زیرا ما دنبال تغییر و حاکمیت عقلانیت در کشور هستیم.
پروین داداندیش هم در این نشست تصریح کرد: ما الگوی سالمی برای رقابت نداریم و رقابت سیاسی در حد نابودی طرف مقابل انجام میشود. الان هم ما نامزد کافی نداریم. اعتدال توسعه در تهران به اندازه انگشتان یک دست کاندیدا ندارد. ولی مشارکت خیلی مهم است. ما اکنون روزنهگشایی کردهایم و به مردم میگوییم یک بار هم به ما اعتماد کنند. اگر رای اعتراضی دارند و میخواهند دیده شوند به صدای ملت رای دهند. ما عهد بستهایم که گوش شنوای مردم باشیم.
همچنین زهرا ساعی در این نشست خاطرنشان کرد: مردم فکر کنند که در دو انتخابات گذشته آیا مشارکت نکردن موجب بهبود شرایط شده است؟ اگر عدم مشارکت به بهبود معیشت کمک کرده است میتوانند باز هم رای ندهند اما اگر کمکی نکرده، مردم وارد مشارکت شوند. رای ندادن در واقع رای به کسانی است که خود مردم آنها را قبول ندارند.
امروز همچنین دو لیست جدید انتخاباتی برای تهران با عنوانهای «فهرست وفاق و اجماع اقوام» و نامزدهای مورد حمایت «حزب تمدن اسلامی» و لیست مورد حمایت دفاتر تهران «جامعه اسلامی دانشجویان» منتشر شد.
اخبار انتخاباتی دیگر رسانهها؛ مطهری لیست قالیباف را رقیب «صدای ملت» دانست
غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) عصر امروز در همایش جبهه نیروهای انقلاب که در سالن حجاب تهران برگزار شد، تصریح کرد: با کسانی که با بددهنی، تهمت و توهین میخواهند جلب توجه کنند، میانهای نداریم. رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تاکید کرد: فهرستهای خلق الساعه و بدون مجوز وزارت کشور را به رسمیت نمیشناسیم.
علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و رئیس مجالس هشتم تا دهم شورای اسلامی، در گفتوگویی با اشاره به فضای سرد انتخابات تاکید کرد: اگر خدایی ناکرده رای ندادنها شرایط را به سمت یک دیکتاتوری ببرد خسارت بسیار بزرگی است. نباید برای حکومتها زندگی کردن با اقلیت عادت شود و باید بدانند که پشتوانه آنان رای اکثریت باشد.
علی مطهری سرلیست «صدای ملت» هم در گفتوگویی عنوان کرد: اصلیترین رقیب ما، در فهرستهای اصولگرایان، فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و یا همان لیست آقای قالیباف است.
همچنین علی شکوریراد فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگویی با بیان اینکه «در این انتخابات بدنبال بازسازی اعتماد مردم به اصلاحطلبها هستیم» اظهار کرد: ما در این انتخابات وارد بحث تحریم که مردم را به شرکت نکردن در انتخابات دعوت کنیم، نشده و نمیشویم. اگر بخواهیم یک اصلاح واقعی در جامعه صورت بگیرد، انتخابات مهمترین معبر و مجرای آن است. ما نمیتوانیم انتخابات را کنار بگذاریم و تا زمانیکه بتوانیم تلاش میکنیم تا انتخابات را به جایگاه اصلیاش بازگردانیم.
امروز محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور از احتمال کشیده شدن انتخابات در برخی حوزهها به دور دوم سخن گفت.
در روزنامهها چه خبر بود؟
روزنامههای اصولگرای «کیهان» با تیترهای «آخرین مواضع ۴ ائتلاف سیاسی، دو روز مانده به انتخابات» و «تازهترین نظرسنجیها درباره میزان مشارکت در انتخابات»، «جوان» با تیتر «جنگ لیستها و رقابتها»، «خراسان» با تیتر «رقابتها در تبوتاب»، «رسالت» با تیتر «فهرستها بدون اعتماد مردم خاصیتی ندارند» به نقل از محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم، «فرهیختگان» با تیتر «مجلسی که میخواهیم»، «وطن امروز» با تیتر «آمار صعودی مشارکت»، «ایران» وابسته به دولت با تیتر «ایران در آستانه سیوهشتمین جشن سیاسی»، «همشهری» وابسته به شهرداری تهران با تیتر «فرمان حمله به رایدهندهها»، «جام جم» متعلق به صداوسیما با تیتر «چشم منطقه به انتخابات ایران» و «شهروند» وابسته به هلال احمر با تیتر «دعوت به حضور حداکثری هلالاحمریها در انتخابات» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
همچنین روزنامههای اصلاحطلب و اعتدالگرای «اطلاعات» با تیتر «دعوت مراجع، نهادها و شخصیتها از مردم برای شرکت در انتخابات»، «هممیهن» با تیتر «۱۰۳ نامزد میانهرو در سراسر کشور»، «آرمان امروز» با تیتر «شائبههای انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان»، «آرمان ملی» با تیتر «جنگ قدرت یا عطش خدمت؟»، «آفتاب یزد» با تیتر «آقای حداد عادل؛ حمایت تام و تمام مجلس از دولت برای مردم آب و نان نمیشود!» در واکنش به اظهارات دیروز غلامعلی حداد عادل رئیس «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» (شانا) درباره شرط مخالف دولت نبودن برای حضور در لیست شانا، «اعتماد» و «شرق» با تیتر مشترک «علیه تندروی»، «ابتکار» با تیتر «با یک اقلیت میتوان مانع تصویب لوایح مضر شد» به نقل از علی مطهری سرلیست «صدای ملت»، «سازندگی» ارگان حزب «کارگزاران سازندگی ایران» با تیتر «میانهروها علیه وضع موجود» و «مردمسالاری» ارگان حزب «مردمسالاری» با تیتر «جنگ سرلیستی برای ریاست مجلس» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
به گزارش ایسنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده از میان بیش از ۱۵ هزار کاندیدا و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ نماینده از میان ۱۴۴ کاندیدا، روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام