به گزارش ایسنا، بیست و هشتمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی "امت همدل" به منظور نقد و بررسی الگوی مفهومی امت واحده اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدحسن قدیری ابیانه -استاد دانشگاه و مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام- اظهار کرد: سالهای طولانی است که استکبار به قدرت جهان اسلام پی برده است و متوجه شده که اگر مسلمانان قدرتمند باشند هیچ ابر قدرتی توانایی جلوگیری از آنان را ندارد، بنابراین با شعار تفرقه بیانداز و حکومت کن سعی کردند از هر جهت بین کشورهای اسلامی اختلاف ایجاد کنند و در نظر داشتند مذاهب جدیدی را ایجاد کنند.
وی افزود: در همین راستا در ایران بهاییت و در عربستان وهابیت را ایجاد کردند. خوشبختانه این پروژه در ایران و پاکستان شکست خورد؛ اما در عربستان توانستند موفق شوند که وهابیت را گسترش دهند و در این حین برخی از کشورهای اسلامی در دام دسیسههای استکبار افتادند و دست به تکفیر زدند.
قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: به همین جهت گروهی به عنوان داعش ایجاد شد و سعی داشت تا با تفکراتی خود و کشتاری که به راه میانداخت در جامعه اسلامی بذر نفاق بکارد و دید همه جهانیان نسبت به اسلام خدشه دار کند.
وی ادامه داد: دشمن همواره در طول سالها این سیاست خبیثانه خود را دنبال میکرد و به هر نحوی که میتوانست اختلاف میان مذاهب اسلامی را گسترش میداد، امام خمینی(ره) متوجه این استراتژی دشمن بودند به همین دلیل شعار وحدت را سر دادند و تاکید کردند که وحدت میان شیعیان و اهل سنت بیش از پیش در جهان اسلام گسترش یابد.
قدیری ابیانه تصریح کرد: اگر وحدت میان شیعیان و اهل سنت تحقق یابد ما به بزرگترین قدرت دست خواهیم یافت و این جمعیت وسیع مسلمانان تبدیل به یک نیروی قدرتمندی خواهد شد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: ما امروز میبینیم که ایران شیعه بیش از هر کشور اهل سنتی از فلسطینیان حمایت میکند اما کشورهایی که دم از اسلام میزنند به تامین سلاح های رژیم صهیونیستی میپردازند. بنابراین مسئله وحدت میان شیعه و سنی در کشورما حل شده است.
قدیری ابیانه تصریح کرد: امروز در سایر کشورها حتی آمریکا و انگلیس هم ما شاهد هستیم که اقلیت های دینی و حتی یهودیان از فلسطینیان حمایت میکنند و با سیاست های رژیم صهیونیستی مخالف هستند.
وی با بیان اینکه امروز بیشتر گروههای مقاومتی که از مسئله فلسطین حمایت میکنند شیعه هستند تصریح کرد: ایران، یمن، حزب الله لبنان و…. همه و همه پای کار اسلام ایستاده اند و حامی مظلوم و دشمن ظالم هستند، اگرچه این حمایت به نفع مظلومین است اما نفعی هم برای سایر کشورهای اسلامی دارد و آینده اسلام با این حمایت ساخته میشود.
قدیری ابیانه تاکید کرد: امروز ما با خبیثترین رژیم صهیونیستی در طول تاریخ مواجه هستیم که هیچ حدی را رعایت نمیکند و بمبهای بیشماری را بر سر مردمان غزه میریزد.
مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام تصریح کرد: ما شاهد هستیم که امروز اروپاییان اتحاد را عامل قدرت خود دانستند، بنابراین کشورهای اروپایی مرزهایشان را با یکدیگر کمتر کردند و به سیاست خارجی واحدی دست یافتند و سعی کردند زبان مشترکی هم داشته باشند.
وی ادامه داد: اما همین کشورهای اروپایی به هیچ عنوان نمیخواهند که مسلمانان اتحاد داشته باشند و هربار طرفدار یکی از قومیتهای مذهبی میشوند چراکه آنان در پی ایجاد تفرقه در بین امت اسلامی هستند.
مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام خاطر نشان کرد: امروز کشورهای اسلامی هم باید روش اروپاییان را در پیش بگیرند و بیش از پیش بایکدیگر متحد شوند و به اتحاد جماهیر اسلامی دست یابند.
قدیری ابیانیه تصریح کرد: در قانون اساسی کشورمان زمانیکه صحبت از اقلیت میکنیم، این اقلیت اهل سنت نیستند و منظور مسیحیان و... هستند، چراکه ما اهل سنت را برادران خودمان میدانیم. باید گفت امتیازهایی که جمهوری اسلامی ایران برای مذاهب و اقلیت دینی قائل است در هیچ کشور دیگری وجود ندارد.
وی در ادامه به دیدگاه یهودیان نسبت به برتری خود از سایر مذاهب به خصوص مسیحیت و نژاد پرستی شان اشاره کرد و گفت: اما با توجه به تسلطی که بر رسانه های دنیا دارند، توانستند ما مسلمانان را دشمن مسیحیان معرفی کنند و خود را از دوستان نزدیک این دین برشمرند.
قدیری ابیانه تصریح کرد: امروز کشورهای اسلامی باید بیش از گذشته و با وقوع عملیات هفتم اکتبر واقعیت رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان دهند و امیدواریم به زودی این رژیم غاصب نابود گردد.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام علی اصغر کمالی -استاد حوزه و دانشگاه- تصریح کرد: همه ما میدانیم که با وقوع انقلاب ایران کشورهای اسلامی به یکدیگر نزدیک تر شده اند و احساس استقلال و هویت اسلامی و... در سرزمین های اسلامی رشد و نمود پیدا کرده است و مسلمانان از این طریق به یک فروغ مذهبی دست یافته اند.
وی ادامه داد: امروز مسمانان باید بدانند که مولفه های اتحاد بیشتر از مولفه های اختلافی میان آنها است؛ بنابراین باید به آن تمسک جویند و بیش از هرچیز دیگری به این اشترکات توجه کنند چراکه کشورهای اسلامی از هر طریقی میخواهند که میان شیعیان و اهل سنت اختلاف بیاندازند.
حجت الاسلام کمالی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قرآن کریم محور اصلی اتحاد و ستون دین است، گفت: ما مسلمانان باید به مسئله وحدت به عنوان یک فریضه قطعی قرآنی توجه کنیم و آن را یک دستور الهی بدانیم که همه باید در اعتصام به حبل الله کنار هم باشیم.
وی عدم تعرض کشورهای اسلامی را به یکدیگر یکی از وظایف اصلی این کشورها دانست و گفت: اگر ما ادعای دستیابی به تمدن نوین اسلامی را داریم باید در مقابل دشمن مشترک ایستاگی کنیم و این اقداممان صرفا شعاری نباشد. در عمل به کمک فلسطین بشتابیم و آنان را از نظر سلاح و ابزار جنگ تجهیز کنیم.
حجتالاسلام کمالی خاطرنشان کرد: همه کشورهای اسلامی باید از لحاظ امنیتی، سیاسی، توزیع ثروت و... با یکدیگر هم افزایی داشته باشند و برای یک تمدن عظیم اسلامی خود را آماده کنند. امروز دشمن در تلاش است تا میان کشورهای اسلامی سنگ اندازی کنند و دوگانگی جعلی شیعه و سنی را به راه بیاندازند.
در ادامه عثمان یوسفی -عضو هیات علمی و رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان- ضمن تبریک ایام شعبانیه به طرح مؤلفههای اتحاد و همدلی در اندیشههای امامین انقلاب، پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اندیشه حضرت امام(ره) شکل گرفت؛ اندیشه تشکیل دولت و حکومت اسلامی که برگرفته از قرآن و سنت بود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین شاخصههای این اندیشه اسلامی، نبود حکومت متمرکز اسلامی در دوره معاصر بود؛ بنابراین دغدغه امام راحل، تشکیل حکومت متمرکز اسلامی بود که از مهمترین ویژگیهای آن توجه به وحدت مسلمانان میباشد.
یوسفی گفت: امام راحل با مطرح کردن اندیشه وحدت، بنیان اولیه جنبش تقریب مذاهب اسلامی را پیریزی کرد؛ انقلاب اسلامی در دو بعد نظری و عملی مساله تقریب را دنبال کرد؛ از لحاظ نظری در انقلاب اسلامی بحث استقلال نظامی و فرهنگی و اقتصادی و ... مطرح بود.
وی افزود:اندیشه های والای حضرت امام (ره) وحدوی بوده و ایشان اندیشه تقریب را پیریزی کرده است و امروز بحث فلسطین به عنوان مهمترین مساله سیاسی جهان اسلام در تمام حوزهها مطرح است. .
رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان، اضافه کرد: سالها پیش این مساله به عنوان یک مؤلفه در اندیشه امام مطرح بود و امروز تبدیل یک راهبرد اساسی برای پیشبرد اهداف وحدوی شده است.
وی در ادامه به مؤلفههای وحدت در اندیشههای رهبر معظم انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: توجه مقام معظم رهبری به مفاخر اهل سنت و فتوای تاریحی ایشان مبنی بر تحریم توهین به مقدسات اهل سنت برای تقویت تقریب و تحقق هر چه سریعتر وحدت صورت گرفته است؛ ایشان همچنین در مناسبتهای مختلف به مسلمانان در مورد طرح مسائل اختلافی و سوء استفاده دشمن از این مسائل هشدار دادهاند.
وی به طرح نقش ایران در تحقق امت واحده اسلامی پرداخت و گفت: مدیریت بین المللی مسائل جهان اسلام در حوزههای مختلف، همراهی با مسلمانان در احقاق حقوقشان، حمایت از مستضعفان جهان و ... نشان از توجه ایران و رهبر معظم انقلاب به تشکیل امت واحده اسلامی دارد.
یوسفی گفت: یکی از بایستههای تحقق امت واحده این است که مسلمانان به این نتیجه برسند که وضعیت فعلی مسلمانان مطلوب نیست، رسیدگی به آزادیخواهان و مستضعفان جهان یکی از مولفههای تشکیل امت واحده است و ما باید وضعیت موجود را مطلوب کنیم.
وی افزود: شاخصه دیگر تشکیل امت واحده این است که امروز ما از ارزشهای دینی فاصله گرفتهایم و میخواهیم دوباره آن را احیا کنیم.
رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان تصریح کرد: شاخص سوم برای اندیشه امت واحده این است که همه مسلمانان و ملتهای آزاده جهان در مقابل دستورات الهی تمکین کنند و حق را آنطور بدانیم که خداوند تعیین کرده است.
وی ابراز کرد:جمهوری اسلامی ایران گامهای موثری در این زمینه برداشته است؛ در سازمانها و نهادهای مختلف از جمله مجمع تقریب و سازمانهای مردم نهاد نمونههای آن را شاهد هستیم.
یوسفی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مولفههای امت واحده، رفع هرگونه ظلم و ستم در جهان است و امروزه فلسطین محور شاخصی برای تشخیص اندیشه ناب امت واحده اسلامی است.
رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان گفت:جمهوری اسلامی ایران در همه دورانهای تاریخ فعالیت مردم فلسطین، تا امروز با دغدغه انسان بودن و مسلمان بودن و نجات مردم فلسطین از زیر یوغ ظالمان، در کنار آنها بوده و هست.
انتهای پیام