شهردار منطقه ۱۲ تهران:

طرح مطالعاتی ساماندهی اتباع خارجی در محله هرندی آغاز شد

با توجه به اینکه ۶۰ درصد ساکنان محله هرندی را مهاجران غیر ایرانی تشکیل می‌دهند، ساماندهی اتباع خارجی از جمله شناسنامه، شغل، تحصیل و بزه، مورد مطالعه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، با حضور مریم ابهری مدیر امور مناطق مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و جمعی از مدیران و کارشناسان اجتماعی این مرکز، محسن علایی رئیس اداره خدمات آموزشی و بهسازی سازمان منطقه ۱۲، جلالی رئیس اداره آسیب های اجتماعی منطقه از محله هرندی بازدید شد و طرح مطالعاتی« مهاجرت بی رویه اتباع خارجی» در دستور کار قرار گرفت.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه۱۲ با اشاره به اینکه این طرح کار مشترک معاونت اجتماعی و فرهنگی و معاونت برنامه ریزی و سرمایه انسانی منطقه است، گفت: محله هرندی یک محله اصیل، مذهبی و انقلابی است که شهدای بزرگواری همچون شهید هرندی حاج طیب رضایی و علمای بزرگی، چون رجبعلی نکوگویان و ده‌ها شخصیت ارزشمند دیگر در آن متولد شده و زندگی کرده‌اند و هنوز میراث مادی و معنوی آنان در کوچه‌ها و معابر آن نقش بسته است؛ اما به سرنوشتی دچار شده که هر کس در توانش بوده آنجا را ترک کرده است و با حجم بالای مهاجرت اتباع خارجی رو به رو شده است.

شهردار منطقه ۱۲ بیان کرد: با توجه به وجود یک پنجم کارگاه های تجاری در این منطقه از جمله انبارها،تولیدی ها، عمده فروشی ها و نیاز به کارگران غیر ماهر و نیمه ماهر و فرسودگی واحدهای مسکونی و بافت فرسوده، موجب خروج اکثر ساکنان اولیه این محله و جایگزینی مهاجران به ویژه کم درآمدان در این محله شده است.

وحیدرضا انارکی محمدی ادامه داد: بسیاری از این افراد شناسنامه ندارند و مشکل هویتی دارند که زمینه ساز بی سوادی، بی شغلی و کشیده شدن به بزه می شود که پلاک های قرمز در این محله، مأمنی برای افراد نابسامان اجتماعی و بزهکار شده است.

شهردار منطقه ۱۲ در ادامه افزود: آنچه مهم است وجود برنامه ای همه جانبه و فراگیر با مدیریت واحد و نقشه راه یکسان و هم افزایی ارگان های مسئول در این زمینه است که پیش از آن باید در این زمینه مطالعات جامع انجام شود، زیرا به غیر از آن هر راهکاری موقت و دوره ای است. 

بر اساس گزارش روابط‌عمومی شهرداری منطقه۱۲، وی افزود: اجرای بازنگری در طرح تفصیلی و ایجاد تمهیدات برای بازسازی بافت فرسوده و ایجاد تعلق خاطر ساکنان محلات به محله زندگیشان از جمله کارهایی است که مدیریت شهری برای کاهش مهاجرت افراد بومی منطقه در نظر گرفته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402120905967
  • خبرنگار :