به گزارش ایسنا، این اظهارات پاتروشف در نیکاراگوئه که تحت رهبری چریک مارکسیست سابق «دنیل اورتگا» است و پس از ملاقات با «رائول کاسترو» رهبر سابق کوبا در هاوانا بیان شد.
خبرگزاری دولتی روسیه «تاس» به نقل از پاتروشف گفت کشورهای آمریکای لاتین به خوبی از تلاشهای ایالات متحده برای توسل به فشار اقتصادی و سیاسی علیه کسانی که سیاستهایشان مناسب واشنگتن نیست، آگاه هستند.
دبیر شورای امنیت روسیه گفت: «آمریکای لاتین همچنان یک منطقه مهم صلح و نوعی جزیره ثبات است. برای ما مهم است که کشورهای بیشتری در این منطقه به سمت سیاستهای مستقل تلاش کنند.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، متحد اصلی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه که در ماناگوآ، پایتخت نیکاراگوئه صحبت میکرد، ادامه داد: «و مسکو در چارچوب ابزارهای موجود، برای جلوگیری از مداخله در امور داخلی کشورهای شما و کمپینهای بیاعتبار کردن مقامات قانونی آنها و ارعاب مردم و بیثبات کردن اقتصاد آنها ادامه خواهد داد.»
به گفته دیپلماتهای روسی و آمریکایی، جنگ در اوکراین باعث بدترین بحران در روابط روسیه با غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ شده است.
پس از آنکه غرب، روسیه را تحریم کرد و آنچه را که رهبران آمریکا و اروپا بهعنوان سختترین تحریمهای اعمال شده علیه یک اقتصاد بزرگ توصیف کردند، به اجرا گذاشت، مسکو از اروپا و ایالات متحده روی گردان شد و روابط خود را با کشورهای آسیایی، «خاورمیانه»، آفریقا و آمریکای لاتین تقویت کرد.
پاتروشف در تور آمریکای لاتین خود قرار است از بولیوی و ونزوئلا هم بازدید کند که مانند کوبا و نیکاراگوئه توسط دولتهای چپی که روابط سردی با واشنگتن دارند، اداره میشوند. نیکولای پاتروشف گفت توسعه روابط خوب با کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب «یکی از اولویتهای کلیدی مسکو» باقی مانده است.
خبرگزاری اینترفکس سهشنبه براساس بیانیه شورای امنیت روسیه گزارش داد که پاتروشف و کاسترو در کوبا در مورد همکاری امنیتی گفتوگو کردند. در این بیانیه آمده است: «نیکولای پاتروشف به رائول کاسترو، رئیسجمهور سابق کوبا اطمینان داد که مسکو به روح شراکت استراتژیک بین دو کشور متعهد است.»
پوتین هم برای سفر به کوبا دعوتنامه دریافت کرد.
دبیر شورای امنیت روسیه همچنین با میگوئل دیاز کانل، رئیسجمهور کوبا دیدار کرد و به بررسی مسائل و همکاری امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور پرداخت. دو طرف همچنین تاکید کردند که روسیه و کوبا متحدانی قابل اعتماد هستند و به صورت فعالانه به دنبال تقویت روابط چندجانبه و پیگیری سیاستی دائمی با هدف تعمیق روابط دوجانبه هستند.
انتهای پیام