محمد امین در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرداری ریوش به منظور بهسازی بافت فرسوده و کمک به پیشرفت کالبدی، اقتصادی و اجتماعی بافت، ضوابط تشویقی را تهیه نموده است، افزود: این ضوابط در کمیسیون ماده ۵ مصوب و از آبان ماه امسال قابل اجرا بوده است.
وی با اشاره به اینکه طی سال ۱۴۰۲ صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده رایگان بوده است، ساماندهی و بهسازی بافت سنتی را در جذب گردشگر بیشتر ضروری دانست.
شهردار ریوش خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت گردشگری کوهسرخ و بهخصوص شهر ریوش، بافت فرسوده شهر یکی از فضاهای جذاب گردشگری است.
وی اذعان کرد: نظر به اینکه بافت فرسوده با مساحت حدوداً ۲۰ هکتار مورد توجه گردشگران و مسافران قرار گرفته است در این راستا شهرداری ریوش اقدام به بهسازی و ساماندهی بافت نموده که با پیگیریهای انجام شده طی ۲ سال گذشته عملیات کف سازی معابر بافت با سنگ و جدارهها بهصورت سنتی با کاهگل اجرا شده است.
امین بیان کرد: بخشی از اعتبار اجرای بهسازی بافت فرسوده از محل منابع داخلی شهرداری و بخشی از اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران تامین شده است.
وی یادآور شد: تاکنون حدود ۲۰۰۰ مترمربع سنگفرش، ۲۰۰۰ مترمربع کاهگل در معابر بافت فرسوده اجرا شده است. همچنین طی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مبلغ ۱۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات بازآفرینی کشور به پروژه اختصاص یافته است.
ساماندهی یادمان شهدای گمنام
شهردار ریوش در ادامه از ساماندهی یادمان شهدای گمنام خبر داد و گفت: حدود ۱۷ سال قبل پیکر مطهر پنج شهید گمنام دفاع مقدس در پارک جنگلی شهر ریوش دفن شده و به مرور زمان اقداماتی انجام شده بود. سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با پیگیریهای انجام گرفته توسط هیئت امنای یادمان و شهرداری، محوطه پیرامونی شهدای گمنام به متراژ ۱۵۰۰ مترمربع خاکریزی، تسطیح و کف سازی شده است.
وی افزود: همچنین امسال نیز ساختمان یادمان شهدای گمنام طراحی مجدد و با بهترین متریال کاشیکاری شده است. مسیر دسترسی به شهدای گمنام با طرحی مشترک بین شهرداری، بسیج سازندگی و راهداری در حال زیرسازی است و در سال آینده آسفالت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: عملیات خاکی احداث پارکینگ به مساحت ۲ هکتار انجام شده و در سال آینده آسفالت خواهد شد. شبکه برق و آب توسط ادارات مربوطه با همکاری شهرداری اجرا شده است و طبق برنامههای تدوین شده، موقعیت شهدای گمنام به عنوان مرکز فرهنگی ایثار و پارک جنگلی به عنوان پارک ورزش و سلامت مد نظر گرفته شده است.
ساماندهی فاضلاب شهری
امین ادامه داد: از مهمترین مشکلات شهر ریوش به خصوص بافت سنتی وضعیت فاضلاب شهری است که مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی زیادی ایجاد کرده است.
وی گفت: با پیگیری شهرداری و شورای اسلامی در سفر ریاست جمهوری در سال گذشته به خراسان رضوی تأمین اعتبار برای ساماندهی فاضلاب شهر ریوش به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال مصوب شد، شهرداری ریوش با توجه بهضرورت، نسبت به اجرای پروژه با هماهنگی آبفای استان اقدام و مطالعات در حال انجام است.
شهردار ریوش خاطرنشان کرد: تاکنون حدود یک میلیارد تومان لوله و سایر ملزومات توسط شهرداری خریداری و ۴۰۰ متر لوله توسط آبفا تأمین شده است.
وی با بیان اینکه چهار معبر در حال اجرا است و پروژه در سطح گسترده بهزودی شروع خواهد شد، برآورد هزینه نهایی را حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
پارک گردشگری ریوش
امین با اشاره به اینکه احداث پارک بزرگ گردشگری کوهسرخ در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در حال اجرا است، افزود: پروژه تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی اذعان کرد: اعتبار این پروژه بزرگ از محل منابع داخلی شهرداری، تملک دارایی در اختیار نماینده و منابع مالی وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تأمین خواهد شد. تاکنون حدود ۲۰ میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده است و هزینه نهایی ۲۰۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
بازنگری طرح جامع تفصیلی و تهیه نقشه پایه شهر
شهردار ریوش ادامه داد: با توجه به اینکه از طرح جامع تفصیلی شهری ریوش مدت ۱۰ سال گذشته و با وضع موجود مطابقت ندارد لذا نیاز به بازنگری بوده که با تلاش و پیگیریهای انجام شده مدیریت شهری مجوز بازنگری اخذ و مشاور مشخص و کلیات طرح شروع شده است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم امسال بازنگری طرح جامع به اتمام برسد و به مرحله تصویب و ابلاغ ارجاع شود، بیان کرد: طرح جامع در پیشرفت و تحول اقتصادی و توان پاسخگویی به شهروندان در حوزه ساختوساز، نقش مهم و سازندهای دارد.
امین افزود: ضروری است در تهیه طرح از ظرفیت گرافیک محیطی و شرایط محیط طبیعی شهر و پیرامون در راستای ایجاد شرایط پیشرفت و آبادانی استفاده شود.
تعریض و ایمنسازی پل نابای
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین چالشهای ترافیکی ریوش در آینده پل ورودی شهر است، با پیگیریهای به عمل آمده مبلغ ۴۰ میلیارد ریال از سوی راهداری کشور و مبلغ ۲۰ میلیارد ریال شهرداری از محل اعتبارات تملک دارایی تخصیص داده شده است.
شهردار ریوش گفت: در این پروژه مشارکتی، شهرداری متعهد اجرای پایههای پل و اجرای عرشه توسط سازمان راهداری کشور انجام شود. در حال حاضر قالببندی و بتنریزی پایههای پل نابای طی مدت کمتر از چهار ماه انجام شده و فاز اول عرشه اجرا شده و فاز دوم بهزودی شروع خواهد شد. با اجرای پروژه عرض پل ورودی به ۳۴.۵ متر خواهد رسید.
فرهنگسرای بزرگ کوهسرخ
وی افزود: با توجه به عدم وجود فضای فرهنگی در شهرستان کوهسرخ، شهرداری نسبت به طراحی پروژه بزرگ فرهنگسرای کوهسرخ با زیربنای ۲۱۰۰ مترمربع اقدام و برای جانمایی، یک قطعه زمین به متراژ ۱۵۰۰ مترمربع تملک و یک قطعه به متراژ ۱۳۰۰ مترمربع توسط یکی از خیرین برای احداث فرهنگسرا اهدا شده است.
امین افزود: فرهنگسرا دارای کاربریهایی از جمله سینما، کتابخانه، کارگاههای آموزشی و... است. هزینه نهایی این پروژه حدود ۲۰۰ میلیارد ریال بـرآورد شده است.
آسفالت معابر شهری
وی ادامه داد: پارسال و امسال در مجموع حدود ۴۸ هزار مترمربع از معابر سطح شهر ریوش آسفالت شده است.
شهردار ریوش افزود: شهرداری طی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود ۴۷۱ تن قیر از سازمان شهرداریها و شرکت بازآفرینی شهری ایران تحویل گرفته است.
اجرای آمادهسازی سایت طرح نهضت ملی مسکن
وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در خصوص پروژه نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: شهرداری ریوش به منظور تسریع در اجرای طرح نهضت ملی و برخورداری مردم کوهسرخ از نعمت طرح و در راستای اهداف دولت سیزدهم؛ طی ۲ ماه حدود ۴۰ هکتار اراضی را مطالعه و طراحی کرده است.
امین همچنین گفت: آمادهسازی سایت به مساحت حدود ۲۰ هکتار با حجم ۲۱۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و برای احداث مسکن تحویل اداره راه و شهرسازی شده است.
ممیزی املاک
وی در ادامه تصریح کرد: تاکنون فقط برای املاکی که درخواست پروانه نوسازی و پایان کار بوده، پرونده تشکیل شده است و باقی املاک هیچ پروندهای در شهرداری ندارند.
شهردار ریوش خاطرنشان کرد: در همین خصوص قرارداد ممیزی املاک با شرکت واجد صلاحیت ممیزی املاک شروع شده و حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: امیدواریم تا پایان امسال سایر املاک برداشت و تشکیل پرونده انجام شود. مهمترین دادهها و اطلاعات از املاک برای بازنگری طرح جامع و همچنین سایر پروژهها همچون کد پستی هوشمند، تهیه بسته GIS و ... در طرح ممیزی املاک تهیه میشود.
بودجه ۳۵ میلیارد تومانی
امین در ادامه به وضعیت بودجه شهرداری ریوش اشاره کرد و گفت: سال ۹۹ بودجه مصوب ۶.۵ میلیارد تومان بوده که حدود ۵ میلیارد تومان محقق شده است. همچنین سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مصوب شد و حدود ۹ میلیارد تومان محقق شده است.
وی بیان کرد: پارسال بودجه مصوب شهرداری ریوش ۱۲ میلیارد تومان بود که ۲۸ میلیارد تومان محقق شد و برای امسال بودجه مدیریت شهری نیز ۲۰ میلیارد تومان مصوب شده که تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ حدود ۲۸ میلیارد تومان محقق شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال بتوانیم ۳۵ میلیارد تومان محقق کنیم. با تلاش مدیریت شهری بودجه شهرداری ریوش حدوداً ۵ برابر رشد داشته است.
بهبود سیما و منظر شهری
شهردار ریوش در پایان اظهار کرد: به منظور زیباسازی و بهبود سیما و منظر شهری، پروژه ساماندهی و بهسازی میادین شهر با طرح کف سازی و نصب چلچراغ و پایه چراغهای پارکی اجرا شده است. همچنین پیادهروسازی، جداره سازی و بهسازی فضای سبز شهری از طرحهای در حال مطالعه و اجرا است.
انتهای پیام