به گزارش ایسنا، ۲ مقام رژیم صهیونیستی و یک منبع مطلع میگویند، میانجیهای قطری به رژیم صهیونیستی اطلاع دادند که مقامات ارشد حماس از چارچوب جدید توافق تبادل اسرا «دلسرد شده» و تاکید کردند که هنوز شکاف قابل ملاحظهای میان پیشنهاد مطرحشده و خواستههای آنها وجود دارد.
پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس با اشاره به این موضوع، در ادامه گزارش داد که یک مقام صهیونیست ارشد گفت: «جای خوشبینی نیست. پیشرفتی که اسراییل در پاریس با میانجیها به آن رسید، شکاف موجود با حماس را برطرف نکرد. در این مرحله، تصور رسیدن به توافقی قبل از ماه رمضان دشوار است».
با گذشتن بیش از ۱۰۰ روز از جنگ غزه و حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی به غزه با هدف «نابودی حماس»، شماری تلفات به نزدیک ۳۰ هزار نفر رسیده است. با محدود بودن امکان دسترسی کمکهای انسانی به غزه، هشدارهای بینالمللی درباره وقوع فاجعه انسانی در غزه به دلیل نبود آب آشامیدنی، غذا، مواد دارویی و تجهیزات پزشکی شدت یافته است.
مطالب آکسیوس در پی این منتشر شده است که به تازگی، منابع خبری از مفاد اولیه آتشبس و مبادله اسیران فلسطینی که رژیم صهیونیستی اخیرا با آنها در پاریس موافقت کرده است خبر دادند که طی آن اسرائیل با آزادی ۴۰۰ اسیر فلسطینی موافقت کرده است.
بامداد سهشنبه منابعی که خواستند نامشان فاش نشود به شبکه الجزیره خبر دادند که رژیم صهیونیستی با آزادی ۴۰۰ اسیر فلسطینی، از جمله کسانی که دارای احکام سنگین هستند موافقت کرده است و آزادی این ۴۰۰ اسیر فلسطینی در برابر آزادی ۴۰ اسیر صهیونیستی انجام خواهد شد.
همچنین رژیم صهیونیستی به بازگشت تدریجی آوارگان به شمال نوار غزه موافقت کرده است و افزایش ورود کمکها، منازل موقت و ادوات سنگین به نوار غزه را پذیرفته است.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس پس از دیدار روز دوشنبه با «تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر در قاهره، با اشاره به روند مذاکرات درباره برقراری آتش بس در نوار غزه، اعلام کرد این جنبش به تلاشهای میانجیگران پاسخ داد و با روند مذاکرات برای توقف تجاوزات به غزه موافقت کرد، اما دشمن سهلانگاری میکند و این چیزی است که حماس به هیچ وجه آن را نمیپذیرد.
هنیه تاکید کرد «زمان برای تعلل دشمن باز نخواهد بود؛ توقف جنگ قحطی و گرسنگی از بیشترین توجه برخوردار است و نباید آن را به مسائل دیگر ربط داد».
مقام ارشد فلسطینی همچنین هشدار داد: «اجازه نمیدهیم دشمن از مذاکره به عنوان پوشش جنایت خود استفاده کند».
در همین راستا،برخی منابع ویژه در مقاومت فلسطین در گفتوگو با شبکه خبری المیادین ضمن اشاره به اینکه در نشست پاریس با موضوع توافق آتشبس و تبادل اسرا در جنگ غزه،« برخی تغییرات ناکافی در موضعگیری رژیم صهیونیستی مشاهده شد»، تاکید کردند: با وجود اینکه نشست دوم پاریس درباره قرارداد تبادل اسرا میان مقاومت و رژیم اشغالگر تلاش کرد اختلافنظرها میان جنبش حماس و اسرائیل را از بین ببرند اما رژیم صهیونیستی مانع از دستیابی به توافقی نهایی شد و شکاف میان دو طرف هنوز زیاد است، بهویژه که طرف اسرائیلی با آتشبس قطعی و عقبنشینی کامل مخالفت کرد.
این منابع افزودند: حماس بر این باور است که رژیم اشغالگر برای اینکه توافق نهایی حاصل نشود، تلاش میکند زمان بخرد و وقتکشی کند زیرا این توافق بحران داخلی را برای آن ایجاد خواهد کرد.
«اسامه حمدان» از رهبران حماس نیز روز جمعه در کنفرانسی مطبوعاتی تاکید کرد که موضعگیریها و پاسخهای رژیم اشغالگر به میانجیها هنوز منفی است و این رژیم موانع بسیاری را در مسیر دستیابی به یک توافق قرار میدهد.
همزمان با اینکه به نظر میرسد طرفهای درگیر جنگ غزه در جریان مذاکرات قطر به توافقی نزدیک شدهاند که هدف آن میانجیگری برای آزادی اسرا است، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا نسبت به برقراری آتشبس تا دوشنبه هفته آینده ابراز امیدواری کرد.
با این حال، حضور طرفهای وابسته به رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در قطر و گفتوگو و رایزنیهای جداگانه آنها نشان از پیشرفتی نسبت به اوایل ماه فوریه دارد؛ زمانی که رژیم صهیونیستی پیشنهاد حماس را برای چهار و نیم ماه آتشبس رد کرد.
«جو بایدن» رییسجمهور آمریکا نیز ضمن ابراز امیدواری برای ایجاد آتشبس در جنگ غزه طی چند روز آتی، تاکید کرد: «مشاور امنیت ملی من گفته ما به آتشبس نزدیک هستیم. هنوز چیزی انجام نشده اما امیدوارم که تا دوشنبه آینده آتشبس برقرار شود.»
یک مقام آمریکایی گفت مذاکرهکنندگان آمریکایی برای دستیابی به توافقی جهت توقف جنگ برای آزادی اسرا تا آغاز ماه مبارک رمضان تلاش کرده و مقامات ارشد آمریکایی هفته گذشته روی این موضوع کار میکردند. این مقام گفت به نظر میرسد به دلیل دیدار مقامات صهیونیستی با مقامات قطری، این «خوشبینی برای رسیدن به آتشبس رو به افزایش باشد.»
انتهای پیام