نامزد خبرگان رهبری:

کاندیداها زیر دِین کمک‌های سنگین برخی افراد نروند چرا که وام‌دار می‌شوند

نامزد مجلس خبرگان رهبری گفت: برای رعایت اصل اخلاقی در انتخابات باید کاندیداها سعی کنند زیر دِین کمک‌های سنگین برخی از افراد نروند چرا که وام‌دار آنها می‌شوند.

آیت‌الله سیدمصطفی موسوی‌اصفهانی، با بیان اینکه همان‌طور که در قانون اساسی آمده مجلس خبرگان رهبری یک پیش‌بینی مناسب در مورد حفظ جایگاه ولایت فقیه به‌عنوان مهمترین رکن حکومت در جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: از آنجا که ممکن است برای ولی‌فقیه مشکلاتی پیش بیاید، لازم است مجلس خبرگان رهبری وجود داشته باشد چرا که یکی از مهمترین نقش‌های مجلس خبرگان «انتخاب رهبر» است، بعد از رحلت امام خمینی(ره) که تمام انقلاب وامدار ایشان بود و با وجود چشم دوختن دشمنان داخلی و خارجی که بعد از ایشان کار انقلاب تمام است و با وجود مخالفت‌های زیادی که با امام(ره) بود اما نمایندگان خبرگان رهبری در کمتر از ۲۴ ساعت حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای(مدظله العالی) را که انتخابی شایسته‌ بود را انتخاب کردند.

وی تصریح کرد: مجلس خبرگان تشکیل یافته از مجتهدان و فرهیختگانی است که شرایط رهبری را تشخیص می‌دهند، در مسأله ولی‌فقیه اجتهاد، عدالت، تدبیر، مدیریت و قدرت اجرا و... باید از سوی نمایندگان این مجلس احراز شود. مسأله دیگری که بر عهده خبرگان رهبری است رصد و نگهبانی بر واجد شرایط بودن ولی‌فقیه فعلی است، اینکه اجتهاد، عدالت، مدیریت، تدبیر، شجاعت، فقاهت و... که ایشان در وقت انتخاب داشتند آیا همچنان باقی است؟ رصد باقی بودن صفات حمیده رهبر بر عهده مجلس خبرگان است.

موسوی‌اصفهانی ادامه داد: این دو وظیفه سنگین بر عهده نمایندگان خبرگان است که در کنار این دو وظیفه مسئولیت‌های دیگری دارند، از جمله فعالیت پنج کمیسیون در این مجلس است که مشکلات و مسائل را رصد کرده و راهکار ارائه می‌دهند؛ یکی از این کمیسیون‌ها، کمیسیون پشتیبانی از ولایت‌فقیه است که به عنوان مثال بر نقش دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، افراد آن و مفاد و واحدهای درسی مبتنی بر ولایت‌فقیه توجه دارند، کمیسیون دیگر، مسائل سیاسی را رصد می‌کند که این سیاست‌ها منطبق بر چهارچوب‌های نظام و قانون اساسی باشد، در مجلس خبرگان که مسائل به‌صورت کارشناسی و تخصصی بررسی می‌شود، کمیسیون‌ها از افراد متخصص در کمیسیون‌های دیگری هم کمک می‌گیرند.

وی اضافه کرد: کمیسیون دیگری در زمینه وضع قوانین برای خود خبرگان فعالیت دارد و این قوانین زیرنظر مجلس شورای اسلامی نیست و با اکثریت آراء رصد می‌شود و در موارد لزوم تبصره‌ها یا اصلاح و یا صدور قوانین جدید ورود می‌کند. هر سال دو تا سه مرتبه در جلسه علنی که هر دوره به مدت سه روز به طول می‌انجامد مسائل خبرگان مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجدید بیعت با امام(ره) و دیدار با رهبر معظم انقلاب جمع‌بندی صحبت‌های دو روزه به رهبر انقلاب ارائه می‌شود و ایشان نسبت به آن پیشنهادات و مصوبات، نظر خود را ارائه می‌دهند.

نامزد انتخابات ششمین دوره خبرگان رهبری در همدان یادآور شد: طی آن دو روز که نمایندگان از سراسر کشور حضور دارند مسائل مهمی که خبرگان در محل مسئولیت خود و حوزه انتخابیه مطرح شده چه در مورد مسائل قوه قضائیه یا مقننه یا مجریه داشته‌اند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. نمایندگان خبرگان از مسئولان کشوری در زمینه مشکلات مطرح شده مطالبه‌گری می‌کنند و از مقامات کشوری دعوت می‌شود تا در آن زمینه پاسخگو باشند.

وی افزود: در جلسه علنی مسئولان به صحبت می‌پردازند سپس نمایندگان مجلس خبرگان رهبری مطالبات و سوالات خود را به اقتضای زمان دنبال می‌کنند همچنین در این جلسات وزرا یا سایر مسئولان از جمله رئیس صداوسیما که به نظر مستقیم رهبری تعیین می‌شود، حضور پیدا کرده و به سوالات پاسخ می‌دهند. این موارد مختصری از مسئولیت‌های نمایندگان خبرگان رهبری است، این وظایف تاکنون به خوبی انجام شده و مهمترین و بهترین عملکرد خبرگان به مجلسی بر می‌‎گردد که پس از ارتحال امام، آیت‌الله خامنه‌ای را انتخاب کردند.

موسوی‌اصفهانی خاطرنشان کرد: یکی از این ویژگی‌های نمایندگان، مسأله اجتهاد است که از چهار منبع قرآن کریم، سنت (روایات پیامبر(ص) و ائمه(ع))، اجماع و عقل احکام را استنباط می‌کنند؛ اجتهاد بر دو نوع است، اجتهاد مطلق که مجتهد هر حکم الهی را با استنباط قوی که دارد با رجوع به این چهار منبع می‌تواند ارائه دهد، اجتهاد متجزی نوع دیگری از اجتهاد است که مجتهد جزئی از احکام را می‌تواند استنباط کند که این نوع اجتهاد قابل ارتقاء است.

وی ویژگی دوم نماینده خبرگان رهبری را عدالت دانست به‌طوری که گرایشات مختلف غیرالهی از جمله گرایش فردی نداشته باشد و عادل کسی است که در انتخاب فقط خصوصیات فرد را مورد بررسی قرار دهد نه منافع خود را و مطرح کرد: ویژگی سوم آشنایی با مسائل انقلاب است؛ افرادی مجتهد هستند اما بینش سیاسی لازم در مورد مسائل مهم کشور را ندارند. چهارمین ویژگی تعقل در تصمیم‌گیری‌هاست؛ ممکن است فردی مجتهد، عادل و انقلابی باشد اما تعقلی که لازم است در سطح حداکثری را نداشته باشد همچنین داشتن گذشته و سوابق درخشان ویژگی دیگر یک نماینده است، هر چند امام(ره) فرمودند ملاک، حال فعلی افراد است اما در این زمینه اگر فردی سابقه انحرافی داشته باشد، صلاحیت قرار گرفتن در این مجلس را ندارد که تشخیص این موارد بر عهده شورای نگهبان است.

این کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان در ادامه بیان کرد: قرآن کریم در مورد مسأله مشارکت مردم در سرنوشت حکومت خود در آیه ۲ سوره مائده می‌فرماید «وَتَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَیٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ و یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزکاری یاری نمایید و یکدیگر را بر گناه و تجاوز یاری ندهید»، در این همراهی و همکاری که شرع مقدس تعاون در نیکی را تأکید می‌کند، اگر در پای صندوق‌های رأی حاضر نشویم، کمک به دشمن است چرا که دشمن می‌خواهد این اتحاد و همراهی و همکاری که ۴۵ سال است با وجود مشکلات با حضور مردم رقم خورده را از بین برود، در واقع این آیه زمینه شرعی حضور را برای ما به عنوان حجتی تمام می‌کند همچنین در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران می‌فرماید «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا و همگان دست در ریسمان خدا زنید و پراکنده مشوید» به نقش مردم در دفاع از امنیت، اقتصاد و تمام مسائل مهم کشور اشاره دارد، همچون راهپیمایی ۲۲ بهمن که مردم با حضور خود دوستان خود و شهدا را خوشحال و دشمنان را ناامید کردند.

وی تصریح کرد: اهمیت دو انتخابات پیش‌رو یعنی مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، می‌تواند انگیزه‌ای قوی برای حضور باشد، تمام مسائل مهم کشور که طی چهار سال آینده باید در کشور رقم بخورد از جمله رصد وزرا و تأیید آنها و یا استیضاح آنها در مجلس شورای اسلامی اتفاق می‌افتد همچنین نظارت بر مسائل کوچک و بزرگ کشور بر عهده این نمایندگان است، قانونگذاری که مسأله بسیار مهمی است و می‌تواند برای مردم نافع باشد، تماماً در مجلس شورای اسلامی پی‌ریزی می‌شود بنابراین مردم باید ضمن حضور و شرکت در انتخابات سعی کنند انتخاب اصلح داشته باشند البته تمام کاندیداهای تأیید شده از سوی شورای نگهبان دارای حداقل موارد هستند اما لازم است برای یافتن فرد اصلح بررسی‌هایی صورت گیرد.

موسوی‌اصفهانی با اشاره به اینکه مردم علاوه بر حضور و مشارکت در انتخابات، قبل از رفتن پای صندوق رأی افراد منتخب خود را براساس تحقیق انتخاب کنند، به ایسنا گفت: تقوا تنها ویژه مسائل عبادی و اعتقادی ما نیست بلکه در همه موارد باید وجود داشته باشد و رعایت آن در مسائل سیاسی بسیار مهمتر است چرا که در این زمینه خود کاندیدا به تنهایی درگیر مسائل نیست و حامیان و اطرافیانش هم درگیر مسائل می‌شود بنابراین در گام اول برای رعایت اصل اخلاقی در انتخابات باید کاندیداها سعی کنند زیر دین کمک‌های سنگین برخی از افراد نروند چرا که وام‌دار آنها می‌شوند. کاندیداها با اطرافیان و حامیان خود در ابتدای امر صحبتی داشته باشند که به شرطی همکاری شما را می‌خواهم که اصول اخلاقی را رعایت کنید، به شرطی که مسائل تقوایی از جمله تخریب نکردن رقبا، تهمت نزدن و وعده دروغین ندادن را رعایت کنید و به اطرافیان هم اجازه ندهید این امور را انجام دهند و با من به‌عنوان کاندیدا همکاری داشته باشید. باید این را درنظر داشته باشیم که خداوند بر اعمال انتخاباتی ما ناظر است.

وی با درخواست از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی و اطرافیانشان بر رعایت اخلاق اسلامی در زمان تبلیغات انتخاباتی مطرح کرد: این طور نباشد که بگوییم بعضی موارد از دست ما خارج بود، باید به افرادی که رعایت نمی‌کنند تذکر دهیم، اگر کنترل نشد و رعایت نکردند از فرد بخواهیم دیگر برای ما کار انتخاباتی و تبلیغاتی نکند. همچنین مردم انقلابی همدان ۱۱ اسفند قربة الی الله با وضو پای صندوق‌ها برای انتخاب اصلح حضور یافته و مسئولان و نمایندگانی را انتخاب کنند که برای رفع مشکلات بهتر گام بردارند، مشکلات وجود دارد اما رأی ندادن مشکلات را بیشتر می‌کند نه اینکه راهی برای حل آنها باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402120804810
  • خبرنگار :