به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دوشنبه شب در آیین اعطای نشان استاد ممتازی به استادان ممتاز دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه جامعه ما قدر عالمان را میداند، گفت: جامعهای که عالمانش قدر ببینند و بر صدر نشینند، آن جامعه حتما رستگار میشود. خداوند بزرگ را هزاران بار شکر میکنیم که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی چنین شرایطی برای کشور ما مهیا شده است.
وی با توصیه به ساخت مستند از اساتید ممتاز و پخش آن از طریق صدا و سیما، افزود: جامعه ما به امید و هویتسازی و هویتآفرینی نیاز دارد. استادان ممتاز، هویت علمی و ملی ما هستند. دانشگاه تهران در برگزاری آیین اعطای نشان استاد ممتازی فقط از این هشت استاد ممتاز تجلیل نکرده است بلکه هر کدام از این استادان ممتاز یک پشتوانه و مرجعیت علمی در کشور دارند. وقتی یک انسان شایسته و عالم برجسته را تقدیر میکنید، این یک جریان ایجاد میکند و آن جریان، سازنده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: طبیعی و بدیهی است که دانشگاه تهران به عنوان نماد و نمود آموزش عالی، در خیلی از عرصهها، پرچمدار و علمدار و مرزشکن باشد. خوشبختانه طی روزهای اخیر دانشگاه تهران اقدامات قشنگی انجام داده است؛ یکی تقدیر از سرآمدان فرهنگی دانشگاه و یکی هم اعطای نشان استاد ممتازی به استادان ممتاز دانشگاه.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در جمع دانشمندان یک درصد پایگاه استنادی جهان اسلام، گفت: بدیهی است که قدر زر، زرگر شناسد؛ و ارزش قائل شدن برای عالمان و دانشمندان، لیاقت میخواهد.
زلفیگل با اشاره به شاگردپروری و خدمات علمی استادان ممتاز، خاطرنشان کرد: کسب مقام استاد ممتازی نتیجه یک عمر جهاد علمی و تلاش صادقانه است. یقینا نظر لطف خداوند شامل حال عزیزانی شده است که به این مرتبه نائل میشوند. خوشا به حال انسانهایی که خداوند به قلم و کرم و علم و عقلشان برکت میدهد.
وی با ابراز خرسندی نسبت به اینکه سنت حسنه تجلیل از استادان ممتاز از سوی دانشگاه تهران نهادینه میشود، بیان داشت: استادان ممتاز، سرآمد جامعه علمی هستند. امروز دنیا از طریق علم و فناوری برای خود سرمایه اجتماعی ایجاد میکند و کشورهای پیشرفته از طریق علم و فناوری و صادر کردن علم و فناوری و نوآوری، برای خود قدرت نرم ایجاد میکنند. قدرت نرم یعنی شما به گونهای عمل کنید که قلب مردمان با شما باشد و از پیشرفت شما خوشحال شوند.
زلفیگل افزود: وقتی علمی تولید میکنید که این علم در کتابهای مرجع و نشریات علمی قرار میگیرد، دیگران به آن رجوع میکنند و از علم شما بهرهبرداری مینمایند، با نام شما و نام کشور شما آشنا میشوند و برایشان نسبت به کشور تولیدکننده علم، جذبه ایجاد میشود؛ وقتی کشوری فناوری تولید میکند و آن فناوری موجب رفاه جوامع دیگر میشود، ایجاد جاذبه می کند و قدرت نرم آن کشور افزایش می یابد و آن کشور مقبولیت پیدا می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروز کشورگشایی از طریق علم و فناوری در حال وقوع است؛ گفت: امروز دنیا دنبال جنگ گران نیست بلکه دنیا به دنبال کشورگشایی و تسخیر کشورها از طریق علم و فناوری است. جالب است که کشورگشایی از طریق علم و فناوری پسندیده و مشروع هم است. اگر میخواهیم قدرت نرم نظاممان را ارتقا دهیم و اگر دنبال صدور انقلاب اسلامی و گسترش تمدن خود هستیم و اگر دنبال این هستیم که فرهنگ خود را به رخ جهانیان بکشیم، تنها راه آن سرمایهگذاری در زمینه علم است.
انتهای پیام