به گزارش ایسنا، «حمزه یوسف»، وزیر اول اسکاتلند در مصاحبهای از دولت لندن خواست به فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی با توجه به استفاده این رژیم از تسلیحات و مهمات برای نقض قوانین انساندوستانه بینالمللی پایان دهد.
وزیر اول اسکاتلند در مصاحبه با پایگاه اینترنتی «میدل ایست آی» تاکید کرد صحنههای جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، جایی که ۲.۳ میلیون نفر با خطر قریبالوقوع قحطی و بحرانهای دیگر مواجه شدهاند لزوم معلق ساختن مجوزهای صادرات نظامی به این رژیم را برجسته میکند.
حمزه یوسف که رهبر حزب ملی اسکاتلند است، اظهار کرد: «دولت بریتانیا باید تسلیح اسرائیل را متوقف کند. لازم است آنها الان دست از مسلح کردن اسرائیل بردارند. دیگر نمیتوانم از این صریحتر این موضوع را بیان کنم.»
او بیان داشت: «با توجه به صحنههای بیرحمانهای که ما شاهدشان بودهایم و بی تردید ناقض قوانین بشردوستانه بودهاند – صحنههای غیرنظامیان بی گناهی که در ضمن تکان دادن پرچمهای سفید رنگ با شلیک گلوله کشته میشوند، بمباران اردوگاههای آوارگان، بمباران مدارس، این حقیقت که میدانیم دهها هزار نفر کودک و زن بیگناه کشته شدهاند – دیگر چه توجیهی برای عرضه تسلیحات به ارتش و دولتی که مسئول یک چنین نقض های فاحش قوانین بشردوستانه بوده میتواند وجود داشته باشد؟»
به نوشته پایگاه میدل ایست آی، بررسی و تحیل دادههای صادراتی دولت انگلیس که از سوی سازمان موسوم به «کمپین علیه تجارت تسلیحات»، یک سازمان حقوق بشری حامی پایان دادن به تجارت تسلیحات جهانی، انجام شده نشان داده است بریتانیا از ماه مه ۲۰۱۵ تا کنون به دست کم ۴۷۲ میلیون پوند (۵۹۸ میلیون دلار) صادارت نظامی به اسرائیل مجوز داده است.
این در حالی است که طبق معیارهای خود دولت انگلیس برای صدور مجوز صادرات نظامی، این کشور باید دادن مجوز صادرات تسلیحات به طرفهایی با ریسک واضح استفاده از آنها برای نقض های حقوق بشری را معلق کند.
حمزه یوسف تاکید کرد: «حزب من بررسی خواهد کرد که ما چه کارهای بیشتری را میتوانیم برای اعمال فشار بر دولت انگلیس انجام دهیم. من نمیتوانم هیچ توجیهی برای تسلیح دولت اسرائیل با توجه به برخی از ویرانگریهایی که ما تا کنون شاهد بودهایم متصور شوم.»
این درخواست وزیر اول اسکاتلند یک روز بعد از آن مطرح شد که گروهی از کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند : «احتمالا هر گونه تسلیحات و مهماتی که به اسرائیل ارسال و از آنها در غزه استفاده شود به نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی منجر میشود.»
از زمان آغاز یورشهای زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر، ایالات متحده و انگلیس حامیان نظامی و مالی این رژیم بوده و همچنان سلاح برای صهیونیستها ارسال میکنند. نزدیک به ۳۰ هزار فلسطینی طی تجاوزات صهیونیستها به شهادت رسیدهاند و ایالات متحده در ظاهر از برقراری آتشبس موقت حمایت میکند، اما در عمل، برای سومین بار، قطعنامه آتشبس غزه را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد که با اعتراض گسترده کشورها مواجه شد. این اقدام، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را بیش از پیش منزوی کرد.
این در حالی است که فشارها بر متحدان غربی رژیم صهیونیستی در پی تداوم فجایع و جنایات ناشی از حملات و محاصره این رژیم علیه نوار غزه از بعد از عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» رزمندگان مقاومت فلسطین تاکنون برای متوقف کردن صادرات تسلیحات به این رژیم رو به افزایش بوده است.
اسپانیا و بلژیک اوایل ماه جاری میلادی اعلام کردند در واکنش به روند مداوم جنایت علیه غیرنظامیان در غزه فروش تسلیحات به اسرائیل را متوقف میکنند.
انتهای پیام