راضیه دباغ در گفتوگو با ایسنا، درباره نقش زنان در انتخابات و اینکه چقدر فضا برای حضور پررنگ بانوان به عنوان یک کنشگر فراهم است؟ مطرح کرد: نقش زنان در انتخابات بسیار پررنگ و بااهمیت است اما اینکه چقدر فضا برای حضور آنها فراهم است یا آماده شده باید گفت، ما خودمان باید این فضا را ایجاد کنیم، در جامعه جایی را درنظر نگرفتهاند که بگویند شما بانوان در این قسمتها میتوانید فعالیت انتخاباتی داشته باشید یا صحبتتان را به گوش مردم برسانید. در واقع میشود از هر اجتماعی همچون مدرسه، مسجد، هیأت و ... بهره گرفت و نقشآفرینی کرد.
وی با بیان اینکه برای انتخاب درست باید بتوان اطرافیان را دعوت به شرکت و حضور پررنگ در انتخابات کرد چراکه این وظیفه بانوان است، مطرح کرد: بانوان خودشان میتوانند این موقعیت را فراهم کنند که به عنوان کنشگر در جامعه وارد عمل شوند وگرنه یک جای خاص برای فعالیت انتخاباتی آنها درنظر گرفته نشده است.
دباغ با تأکید بر اینکه باید از هر فضایی برای پررنگ شدن نقشمان به منظور پراهمیت جلوه دادن انتخابات استفاده کنیم، درباره دایره نفوذ زنان در جامعه خاطرنشان کرد: معمولاً در خانوادهها حرف مادر و زن خریده میشود به طوریکه میتواند تا حد و اندازهای نفوذ کلام داشته باشد اما میزان آن به اعمال و روشهایی که در گذشته داشته و اینکه چقدر میتواند توجه خانواده و فرزندان را جلب کند، برمیگردد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره انتخابات و سفارشات مؤکد ایشان در انتخاب اصلح و با بیان اینکه امسال باید بسیار پررنگتر از گذشته شرکت کنیم، تصریح کرد: تنها رأی دادن و شرکت در انتخابات مسأله مهمی نیست بلکه مسأله مهم این است که افرادی را به مجلس بفرستیم که دارای تصمیمات درست برای ادامه صحیح و درست انقلاب باشند و در صورت انتخاب نخواهند خلاف انقلاب قدم بردارند.
فرزند یکی از نمایندههای زن ادوار مختلف مجلس در همدان، تأکید کرد: شرکت در انتخابات وقتی درست است که با پشتوانه تحقیق و تفحص درباره گذشتههای اشخاصی که خود را نامزد انتخابات کردهاند، باشد، باید فرد درستی را که صاحب اندیشه بوده و نگران انقلاب و مردم است، برگزید. گاهی احساس میشود کاندیداها پیش از برگزاری انتخابات تلاش میکنند نظر مردم را جلب کنند اما بعد از اتمام انتخابات یادشان میرود که وعدههایی که به مردم دادهاند، باید عملی شود و در جهت رفاه مردم و برداشتن مشکلات از پیش پای آنها قدم بردارند وگرنه با فرستادن افرادی داخل مجلس و اشغال یک کرسی و عدم تحقق اهداف آن کرسیها، کار خیلی پرمنفعتی برای مملکتمان انجام ندادهایم.
وی درباره اینکه چطور میشود دایره نفوذ زنان را افزایش داد؟ مطرح کرد: این امر به نقشی که زنان قبلاً در حیطه زندگانی داشتهاند، برمیگردد؛ زن خانهداری که در خارج از منزل هیچ فعالیتی ندارد، به طور حتم در حد خانواده و فامیلهای نزدیکش میتواند تلاش و فعالیت کند اما زنی که علاوه بر خانهداری روابط اجتماعی گستردهای دارد و با بعضی نهادها و هیأتها همکاری میکند، صحبتهایش برای ترغیب مردم برای مشارکت در انتخابات راهگشاست.
دباغ با اشاره به اینکه یکی از نکات مطرح شده در هر دورهمی باید انتخابات باشد، خاطرنشان کرد: یک بانوی فعال میتواند با حضور در مدرسه و در جمع رأیاولیها درباره انتخابات صحبت و فعالیت کند، در زمان نمازجماعت مباحثه کوچک و نه مجادله داشته باشد و همین موارد میتواند نمونههایی از جهادتبیین باشد تا بدین ترتیب وظیفه خود را در قبال یکی از مسائل پیش آمده برای انقلاب انجام داهد و اثرگذاری واقعی داشته باشد.
وی در باب انتظارات از نمایندگان آینده سخن گفت و یادآور شد: وقتی کسی نماینده گروهی از مردم میشود باید خواست آن مردم را به مجلس منتقل کند، یادمان نرود که اصل انقلاب یک مسأله، نیازهای متفاوت جامعه یک مسأله و در جایی که آن فرد انتخاب شده مسألهای دیگر است و جمع اینها وظیفه آن نمایندگانی میشود که به طور جامع باید درباره مسائلی که در مجلس مطرح میشود، اظهارنظر و اعمالنظر کنند. اگر قرار باشد نمایندهای به مجلس وارد شود اما حس مسئولیتپذیری و حس انجام وظیفه برای این مردم قدرشناس را نداشته باشد، این فرد نماینده این مردم نیست. وقتی کسی نماینده من است که از جانب من بتواند صحبت کند یا به جای من بتواند تصمیم بگیرد و عمل کند. انتظاراتی که همه مردم دارند این است که در جهت مصالح مردم گام بردارند، اول از همه هم یادشان باشد که اگر در خط رهبری و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و انقلاب و اهداف عالیه و اولیه انقلاب قدم برندارند، هیچ کدامشان نماینده ما مردم ایران نیستند.
انتهای پیام