رسانه اسپانیایی: خستگی از جنگ بر محبوبیت زلنسکی تاثیر گذاشته است

روزنامه اسپانیایی «آ.ب‌.س» در گزارشی می‌نویسد، همزمان با دومین سالگرد جنگ اوکراین، رئیس‌جمهور این کشور نه تنها باید با مخالفت‌های داخلی در اوکراین مواجه شود بلکه در عین حال باید نگرانی‌های متحدان خود را نیز مرتفع کند.

به گزارش ایسنا، همچنان پس از گذشت ۲ سال و تداوم جنگ اوکراین، ارتش روسیه به پیشروی و دستاوردهای خود ادامه می‌دهد. از طرفی، ارتش اوکراین با کمبود نیرو و مهمات مواجه شده و مطالبات خود را برای دریافت تسلیحات بیشتر عنوان می‌کند. «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هم باید با عدم قطعیتی که توسط تاخیر در ارسال کمک‌های غربی به کی‌یف ایجاد شده، مقابله کند.

«والری رزنیکوف» رئیس دانشکده روابط بین الملل، تجارت و گردشگری دانشگاه کارازین در خارکف در گفت‌وگو با این روزنامه اسپانیایی تشریح کرد: جامعه اوکراینی از تداوم جنگ احساس خستگی می‌کند و بنابراین طبق تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، محبوبیت ولودیمیر زلنسکی کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه به این روزنامه گفت: یکی از دلایل اصلی کاهش محبوبیت زلنسکی به برکناری «والری زالوژنی» فرمانده کل سابق ارتش اوکراین مربوط می‌شود. اختلافات میان او و رئیس‌جمهور اوکراین به مدت چندین ماه آشکار و علنی بود و این تنش باعث ایجاد ناآرامی و دو دستگی در کشور شد. تصمیم زلنسکی برای برکناری زالوژنی جنجال‌برانگیز بود و هزینه سیاسی برای رئیس‌جمهور اوکراین به همراه داشت. به عبارتی، محبوبیت ولودیمیر زلنسکی پس از برکناری فرمانده کل سابق ارتش اوکراین به ۶۰ درصد سقوط کرد.

«والری رزنیکوف» در ادامه با اشاره به تعویق انتخابات در اوکراین به روزنامه اسپانیایی «ای‌بی‌سی»  خاطرنشان کرد: انتخابات پارلمان و ریاست‌جمهوری اوکراین باید برگزار می‌شد اما عملا به دلیل جنگی در مقیاس بالا برگزاری چنین انتخاباتی غیرممکن است. هم‌چنین اجرای حکومت نظامی که در ابتدای جنگ در اوکراین آغاز شد، مانع برگزاری انتخابات در اوکراین می‌شود. طبق نظرسنجی موسسه جامعه‌شناسی بین‌المللی کی‌یف که در ابتدای ماه فوریه انجام شد، ۶۹ درصد از اوکراینی‌ها معتقدند که زلنسکی باید تا پایان جنگ در راس قدرت باقی بماند. هم‌چنین از نظر من برگزاری انتخابات در طول جنگ به بی‌ثباتی وضعیت سیاسی کشور منجر خواهد شد.

او مجددا با بیان اینکه «خستگی ناشی از جنگ» در جامعه اوکراینی، از دیگر دلایلی است که موجب افت محبوبیت زلنسکی شده، گفت: بسیج نیروها برای اوکراین جهت مقابله با روسیه ضروری است؛ اما تسلیحات و حمایت‌های غربی برای حفظ فعالیت‌های اوکراین در میدان نبرد نیز نیاز است. البته جنگ دیپلماتیک جبهه دیگری از این جنگ است و متحدان اوکراینی نگرانی‌های جدی را در خط مقدم دنبال می‌کنند. علاوه بر این، برآوردهای نظامی حاکی از آن است که نیروهای اوکراینی باید بین ۴۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار سرباز جدید جذب کنند. تعداد داوطلبانی که مایل به گرفتن اسلحه هستند به طور چشمگیری کاهش یافته و بسیاری از سربازانی که به جنگ ادامه می‌دهند به دلیل نبود شیفت‌های چرخشی خسته شده‌اند.

علی‌رغم تازه‌ترین مشکلات و شکست‌هایی نظیر سقوط شهر آودیوکا که اوکراین تجربه کرده، ولودیمیر زلنسکی همچنان خوشبین است و به نیروهایش این اطمینان را می‌دهد که «اوکراین قادر خواهد بود ضدحمله دیگری را به زودی آغاز کند.»

رئیس‌جمهور اوکراین اخیرا در یک کنفرانس مطبوعاتی در کی‌یف بدون ارائه جزئیاتی گفت: «ما به کمپین موفقیت‌آمیز خود در دریای سیاه ادامه خواهیم داد و البته آماده ضدحمله جدیدی می‌شویم.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۲:۳۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402120704258
  • خبرنگار : 71660