محمد داوری، در گفتوگو با ایسنا پوشش بیمهای هزینههای درمان ناباروری و ایجاد صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج را از دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و گفت: در صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج بر حسب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، حمایت بیمهای از ۵ بیماری به ۱۰۷ بیماری ارتقا پیدا کرد.
وی ادامه داد: در راستای قانون جوانی جمعیت به مادران باردار و همچنین زوجین نابارور خدمات ارائه میکنیم؛ در مراکز ناباروری دولتی ۹۰ درصد و مراکز غیردولتی نیز ۹۰ درصد تعرفه مراکز عمومی غیردولتی برای درمان ناباروری پرداخت میشود.
داوری افزود: سازمان بیمه سلامت استان قم در راستای درمان ناباروری، سه مرکز درمان ناباروری موجود در شهر قم شامل کلینیک درمان ناباروری ریحانه واقع در بیمارستان نکویی، مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی و در بخش خصوصی مرکز طهورا را تحت پوشش قرارداده است.
معاون بیمه و خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت استانقم با اشاره به پوشش بیمهای درمان ناباروری اولیه و ثانویه، اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد پروندههای مراجعین برای درمان ناباروری ۱۷۵ مورد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۷۱۲ مورد ارتقا پیدا کرد و شاهد رشد خوبی در این حوزه بودیم.
وی تصریح کرد: تخمدان پلی کیستیک و اندومتریوز به عنوان عامل افزایش ریسک ابتلاء به ناباروری در حوزه خدمات نوین بیمه سلامت در درمان ناباروری افزوده شده است، لذا اگر علت ناباروری بیمار یکی از این دو عامل باشد با نشان دار شدن بیمار مشمول خدمات درمان ناباروری قرار میگیرد.
داوری بیان کرد: بیشترین تعداد بیماران نشان دار در سامانه نسخه نویسی الکترونیک ما بیماران دیابت، پرفشاری خون، سرطان نامشخص و ام اس هستند که در عرصه خدمات دارویی و پاراکلینیک کاهش قابل توجهی در پرداخت از جیب بیمار داریم.
وی اظهار کرد: در حوزه خدمات دندان پزشکی بیماران خاص و صعبالعلاج در 10 بیماری پر هزینه شامل بیماران سرطانی، اوتیسم، ام اس از سقف ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۸ میلیون ۷۴۰ تومان هزینه دندان پزشکی میپردازیم.
داوری با بیان اینکه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بیمه سلامت خدمات را به دو صورت به جامعه هدف ارائه میدهد، اظهارکرد: ۹۵ درصد اعتبار این صندوق برای استفاده در سامانههای سازمان بارگذاری شده و بیماران در مراجعه به مراکز درمانی از تخفیفات بهرهمند میشوند؛ همچنین ۵ درصد اعتبارات این صندوق خارج از ضوابط با تشکیل پرونده در سازمانهای بیمه به بیماران پرداخت میشود.
معاون بیمه و خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت استانقم تاکید کرد: در سال گذشته ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت خارج از شمول ضوابط داشتیم برای ۱۴۰۳ پرونده و در سال جاری حدود ۹ میلیارد تومان پرداخت داشتیم؛ همچنین ۳۵۴ پرونده داریم که باید اعتبارات آن را تا پایان دریافت کنیم.
وی با بیان اینکه اتباع خارجی که دارای پوشش بیمهای هستند میتوانند از خدمات ناباروری و همچنین صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بهرهمند شوند، گفت: در حوزه بیماری اوتیسم ۸۰ درصد تعرفه خصوصی را به مراکز توانبخشی میپردازیم که رقم قابل توجهی است با این وجود تعداد مراکز دارای قرارداد محدود است که باید توسعه پیدا کند.
داوری با تاکید بر پوشش بیمهای خدمات روانشناسی، تاکید کرد: بیمه سلامت هیچ دوره انتظاری ندارد به این معنا فرد بیمار به محض ثبت نام بیمه میتواند از خدمات بهره مند شود.
وی با بین اینکه از ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج برای ۵۱ بیماری بستههای خدماتی به طور کامل تعریف شده است، در خصوص نشان دار کردن بیماران یادآور شد: در نسخه الکترونیک پزشک میتواند در برخی بیماریها همچون دیابت، اماس، ناباروری بیمار را نشان دار کند و اما در برخی بیماریها برای نشان دار کردن بیمار نیازمند ارائه مستندات همچون ارائه نتیجه پاتولوژی هستیم.
انتهای پیام