انتخابات، موضوعی که این روزها بحث بر سر آن به نقل و نبات محافل مختلف از دورهمیهای خانوادگی گرفته تا محافل متعدد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، دانشگاهی و ... تبدیل شده است و در آستانه بهار، حال و هوای بهار سیاسی به کشورمان بخشیده است.
موضوع انتخابات مرزهای جغرافیایی کشورمان را نیز در هم نوردیده تا جایی که حتی رسانههای معاند نیز که خار را در چشم این سرزمین به تیر تعبیر کرده و برای آن مرثیه میسرایند نیز، همه برنامههای خود را کنار گذاشته و فقط به مسئله انتخابات در ایران میپردازند.
حال و هوای مردم در آستانه انتخابات در جای جای کشورمان و در محافل مختلف برخی نگفتههای مردم را به گفته تبدیل کرده است. یکی از عملکرد برخی مسئولان گله دارد، آن دیگری در دام رسانههای معاند افتاده و بر طبل ناامیدی میکوبد و کمی آن سوتر نیز یکی با آب و تاب و با امید به آینده از دستاوردهای نظام و انقلاب میگوید؛ دستاوردهایی که به پای تک تک آن خون عزیزان و نورچشمان این میهن اسلامی جاری شده است.
مردمسالاری و تکیه بر مردم یکی از ارکان مهم انقلاب اسلامی است تا جایی که این انقلاب با جنبشها و حرکتهای مردمی شکل گرفت و از همان ابتدا نیز بر نقشآفرینی مردم در این انقلاب تاکید شده است که انتخابات نمونه بارز این موضوع این موضوع است. حضور مردم در صحنههای مختلف انقلاب همواره مشکلگشا بوده است تا جایی که هر جا سدی در مسیر حرکت انقلاب ایجاد شده مشارکت مردم همه سدها را شکسته است؛ مشارکتی که نشان از فهم بالای و بصیرت سیاسی و اجتماعی مردم دارد.
مجلس از ارکان تاثیرگذار انقلاب
مجلس شورای اسلامی که از آن به قوه مقننه نیز تعبیر میشود یکی از ارکان تاثیرگذار در کشور ماست که نمایندگان آن توسط مردم انتخاب میشوند مجلسی که محور بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها، برنامهریزیها است و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد. مجلس پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیمگیریها و مظهر اراده ملی است که از وظایف اصلی آن میتوان به قانونگذاری و نظارت اشاره کرد.
اهمیت مجلس از دیدگاه مقام معظم رهبری
در اهمیت مجلس همین بس که مقام معظم رهبری میفرمایند: شما [نمایندگان مجلس] موقعیت خوبی گیرتان آمده؛ چهار سال در مجلس شورای اسلامی، جایی که اداره کشور و قانونگذاری کشور آنجا است. اهمیت این قانونگذاری خیلی زیاد است؛ این واقعا همانطور که بارها عرض کردهایم، ریلگذاری است. شما حرکت دولت را اولا ریلگذاری میکنید، بعد با اختیاراتی که قانون اساسی به شما داده که ازجملهاش تحقیق و تفحص است که در قانون اساسی تصریح شده میتوانید تضمین کنید که این حرکت انجام بگیرد.
شرکت در انتخابات یک مسئله صرف سیاسی نیست، بلکه یک مسئله اجتماعی و یک تکلیف شرعی است که به وسیله آن میتوان آینده کشور را با وضع قوانین خوب ساخت چهل و پنج سال شور و شعور انتخاباتی، ریشه در مسئولیت پذیری دینی مردم ولایی ایران داشته و عامل اقتدار در برابر دشمنان و زمینهساز مطالبهگری حقوق مردم بوده و تکلیف خدمتگزاران را سنگینتر میکند.
چرا باید در انتخابات شرکت کنیم
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در یازدهم اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد و حال و هوای انتخاباتی که این روزها در کشورمان ساری و جاری است البته شاید این سوال را به ذهن ما و به ویژه نسل جدید کشورمان ایجاد کند که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟ و رأی هر یک از ما در انتخابات چه تاثیری برجای خواهد گذاشت؟
انتخابات از دیدگاه مردم
برای درک بهتر و بیشتر این سوال این بار به جمع مردم رفتیم در همین رابطه یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی استان زنجان به خبرنگار ایسنا میگوید: حضور در صحنه انتخابات نه تنها یک وظیفه ملی که یک وظیفه حقوقی، قانونی و دینی هست و لذا حق مردم این است که در انتخابات شرکت کنند.
سید قاسم موسوی سپس به فصل پنجم قانون اساسی کشور اشاره کرده و میافزاید: قانون اساسی بر مسئله حق حاکمیت مردم بر سرنوشت کشور اهتمام ویژهای دارد و رهبر معظم انقلاب نیز آن را مصداق بارز آن که شرکت در انتخابات هست را وظیفه شرعی دانستهاند؛ از اینرو لازم است که بر اساس این وظایف همه گروهها در انتخابات شرکت کنند.
وی ادامه میدهد: به عبارت دیگر طبق قانون اساسی، قوای حاکمیتی تماما ناشی و منبعث از حق حاکمیت ملت است و لذا با دقت در این فصل از قانون اساسی، مشخص میشود که شرکت در انتخابات یک حق ملی به شمار میآید و سنگینی این حق از هر تکلیفی سنگینتر است.
انتخابات مهمترین عامل در اقتدار ملی
این فعال سیاسی و اجتماعی ضمن تاکید بر بحث تاثیر مشارکت حداکثری مردم در سرنوشت سیاسی کشور، اصلِ مشارکت مردم و میزان حضور آنان در انتخابات را مهمترین عامل تاثیرگذار در اقتدار ملی و مهمترین راه مقابله با دشمنیهای استکبار جهانی دانسته و میافزاید: از آنجایی که رأی و دادن رأی یک حق ملی، شرعی و انقلابی محسوب میشود باید در نظر داشت که در کنار این حق، تکلیفی نیز بر صاحب حق در نظر گرفته شده و آن تکلیف وی را وادار به بررسی، کنکاش و تحقیق میکند تا از بین کسانی که خود را در معرض انتخاب قرار دادهاند مومنترین، معتقدترین، متعهدترین و متخصصترین فردی که متخلق به عنصر شجاعت، پاکدستی، مردمداری و انقلابی اندیشیدن و جهادی عمل کردن هست را شناسایی و ضمن معرفی وی به دیگران رأی خود نیز به این شخص بدهد.
موسوی در رابطه با ضرورت حضور در صحنه انتخابات، مشارکت حداکثری را مجددا مورد تاکید قرار داده و با ذکر این نکته که رهبر معظم انقلاب مشارکت حداکثری مردم را نشانهای آشکار از استحکام پایههای مردمسالاری اسلامی و از برکات انقلاب برمی شمارند، تاکید میکند: براساس بیانات رهبر معظم انقلاب، انتخابات از جدیترین و پُرشورترین و پُرجاذبهترین صحنههای مشارکت عمومی است و مشارکت، نشانه اعتماد به نظام اسلامی، پشتوانه انقلاب و کشور، نشانه پختگی و بلوغ سیاسی، شرط رقابت سالم، فریضه سیاسی و دینی، وظیفه ملی و میهنی، وظیفه اخلاقی و به معنای دفاع از قانون اساسی محسوب میشود.
این فعال سیاسی در ادامه یادآور میشود: شکوه و عظمت ملی و عزت بخشی به ایران و ایرانی نیز از ضرورتهای حضور گسترده مردم در انتخابات براساس بیانات رهبر معظم انقلاب است که میبایست مطلوب نظر آحاد جامعه قرار بگیرد تا با مشارکتی حداکثری، ضمن دخیل شدن در سرنوشت سیاسی کشور و ویژهتر سرنوشت آینده شهرزادگاهمان بتوانیم با معرفی چهرههای نو، افکار و اندیشههای جدیدی را جهت پالایش مدیریت اجرایی و نظارتی کشورمان به سیستم معرفی بکنیم تا در سایه همافزایی ملی، اقتداری جهانی را برای انقلاب و نظام دامن بزنیم.
تأیید نظام سیاسی و حفظ اقتدار نظام اسلامی از ثمرات شرکت در انتخابات
در ادامه این گزارش به سراغ یکی از جوانان استان رفتیم این عکاس خبری نیز در رابطه با چرایی حضور انتخابات به خبرنگار ایسنا، میگوید: شرکت در انتخابات یک وظیفه مهم و حق اساسی شهروندان است که از مهمترین فواید آن میتوان به تأثیر در تصمیمگیری، حفظ دموکراسی، بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی، پذیرش و تأیید نظام سیاسی و حفظ اقتدار نظام اسلامی در کشورمان اشاره کرد.
حامد رازقی با توضیح اینکه اگر انتخابات و حضور در آن نبود رسانههای معاند تا این حد به آن نمیپرداختند، ادامه میدهد: ما شهروندان با شرکت در انتخابات میتوانیم تأثیر مستقیم و معنیداری در تصمیمگیری و انتخاب نمایندگان خود داشته باشیم زیرا با رأی آگاهانه مردم نمایندگانی انتخاب میشوند ک بهترین خدمات را برای جامعه ارائه میدهند.
وی با توضیح اینکه با انتخاب نمایندگان مناسب و مسئول، میتوان بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه را تسهیل کرد زیرا نمایندگان منتخب با برنامهها و طرحهای خود میتواند بهبود شرایط زندگی شهروندان را فراهم کنند، خاطرنشان میکند: به طور کلی میتوان گفت شرکت در انتخابات یک فرصت بزرگ برای شهروندان است تا نقش خود را در تصمیمگیریهای ملی و منطقهای ایفا کنند و به توسعه و پیشرفت جامعه کمک کنند.
شرکت در انتخابات و ادای دین به خانواده شهدا
یکی از کشاورزان استان زنجان نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا میگوید: با شرکت در انتخابات و انتخاب نمایندهای که داری فکر و برنامه برای حل مشکلات کشور باشد میتوان مسیر حل مشکلات کشور را تسهیل کرد زیرا قوانینی که در مجلس وضع میشود میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
محمد تقی احمدخانی با توضیح اینکه در کشورمان مشکلاتی داریم که بارها وجود این مشکلات در بیانات مختلف مسئولان کشوری و استانی و ضرورت تلاش برای حل آنها مورد تاکید قرار گرفته است، متذکر شد: وجود این مشکلات دلیلی بر شرکت نکردن در انتخابات نیست زیرا بنا به تعبیر مقام معظم دهبری هر چه مشارکت کم باشد فشار دشمنان بر ما بیشتر میشود.
وی میافزاید: دشمنان انقلابمان باید بدانند که هر چه قدر مشکل داشته باشیم به هیچوجه اتحاد و همبستگی خود را از دست نمیدهیم زیرا برای به ثمر نشستن این انقلاب خونهای فراوانی ریخته شده و بسیاری از مادران حتی قبری که بر سر آن برای گریستن بر جگر گوشهاشان داشته باشند را نیز ندارند.
یکی از شهروندان صائینقلعهای نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا میگوید: امروز و با قرار گرفتن در آستانه انتخابات حضور و مشارکت مردم بیش از پیش احساس میشود، چرا که با پای کار بودن مردم است که اقتدار ایران اسلامی به سایر کشورهای جهان کشیده میشود.
رسانههای معاند و چشمانی خیره به انتخابات
جواد محبی با بیان اینکه در زمان حال کشور ما در شرایطی به سر میبرد که بسیاری از کشورها و رسانههای معاند چشمشان را بر حضور و مشارکت مردم در انتخابات دوختهاند، افزود: مردم با حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی، مهر تاییدی بر نظام و مشتی بر دهان یاوه گویان و بد خواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهند زد.
انتخابات تنها انتخاب یک فرد نیست
وی با توضیح اینکه مهمترین شیوه سهیم شدن در سرنوشت کشور شرکت در انتخابات است که به واسطه آن میتوان از مسئولینی که به واسطه خود مردم انتخاب شدهاند مطالبهگری کرد، میگوید: حضور در انتخابات حق است و حضور نیافتن در انتخابات یعنی گذشتن از یک حق، انتخابات، انتخاب یک فرد نیست بلکه انتخاب یک الگو و مدل مدیریتی است که با این انتخاب نوع مدیریت حاکم بر جامعه را انتخاب خواهیم کرد.
محبی میافزاید: انتخابات اسفند ماه قطع بر یقین صحنه شکوه و عظمت و همدلی مردم با نظام و انقلاب خواهد بود، چرا که برای انقلاب خونهای زیادی داده شده و این مردم بودند که پای آن ایستادند و در همه بزنگاهها جای را خالی نکردند، در این برهه حساس نیز گرچه نارضایتیهایی که حاصل برخی بیتدبیریها بوده وجود دارد اما مردم خوب میدادند که باید دین به شهدا ادا شود و از انقلاب پاسداری کرد و فردای انتخابات مردم شریف و صبور ایران برنده این میدان خواهند بود.
انتهای پیام