انتخاب کابینت برای آشپزخانه مدرن

تنها طراحی اصولی و حرفه‌ای کابینت آشپزخانه است که نوید یک آشپزخانه رویایی و ایده‌آل را به شما خواهد داد. امروزه دیگر سرهم کردن و چسباندن چند تکه کابینت به یکدیگر و نصب آن بر روی دیوار، کابینت‌سازی محسوب نمی‌شود!

به گزارش ایسنا به نقل از سایت آکس چوب، باید بتوان با استفاده از دانش طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان از کمترین فضا بیشترین استفاده را برد به نحوی که ایرادها و نواقص به بهترین نحو پوشش داده شود و به وجوه زیبایی و دکوراتیو آشپزخانه لطمه‌ای نخورد. طراحی آشپزخانه و انتخاب متریال مناسب برای کابینت‌ها، کار چندان ساده‌ای نیست اما در عین حال شیرینی‌ و حلاوت خاص خودش را دارد و وقتی نتیجه‌ی مطلوبی از آن گرفته شود، خستگی را از تن به در می‌کند.

انواع سبک‌های رایج کابینت آشپزخانه

طراحی کابینت آشپزخانه از دو سبک کلی تبعیت می‌کند. تم و سبک آشپزخانه شما یا باید مدرن و ساده باشد و یا کلاسیک و پرکار! هر کدام از این دو سبک زیبایی‌های خاص خود را دارند و برای پلان‌های خاصی مناسب هستند که در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.

کابینت‌ کلاسیک

این سبک نمایانگر شکوه و زیبایی اعصار گذشته است و به طور کلی، طرحی شلوغ و با جزئیات فراوان است. همین ویژگی باعث می‌شود از کابینت‌های سبک کلاسیک تنها در پلان‌های بزرگ و دکوراسیون‌های کلاسیک و فاخر بتوان استفاده نمود. کابینت تمام چوب، کابینت روکش چوب و کابینت ممبران از اصلی‌ترین کاندیدها برای طراحی و ساخت کابینت کلاسیک هستند.

کابینت مدرن

در پلان‌های کوچک و فضاهای مینیمال از کابینت مدرن استفاده می‌شود. این سبک، ساده و بدون جزئیات اضافه است. در سبک مدرن، همه چیز در اوج سادگی طراحی می‌شود و از جزئیات اضافه به شدت پرهیز می‌شود. این ویژگی کابینت مدرن باعث می‌شود بتوان از آن در پلان‌های کوچک، کم‌نور و فاقد پنجره استفاده نمود. کابینت‌های دستگیره نواری، کابینت بدون دستگیره و کابینت پلکانی از جدیدترین نمونه‌های سبک مدرن هستند.

کابینت مدرن را با استفاده از متریال مختلفی چون کابینت ام‌دی‌اف، کابینت هایگلاس یا کابینت چوب و ... می‌توان ساخت.

کابینت نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک، سبکی تلفیقی و میانه است؛ به این معنی که ویژگی‌های هر دو سبک کلاسیک و مدرن را به صورت توامان در خود جای می‌دهد. این سبک اگرچه شلوغی و ریزه‌کاری‌های سبک کلاسیک را ندارد، اما به اندازه‌ی سبک مدرن هم ساده نیست و به وسیله‌ی جزئیات ساده و آرامی که دارد، تزئین می‌شود. کابینت‌های سبک نئوکلاسیک هم برای پلان‌های بزرگ و هم پلان‌های کوچک مناسب هستند و باعث خلق فضایی سنتی و دلنشین در آشپزخانه می‌شوند.

کابینت چوب و کابینت ممبران از اصلی‌ترین متریالی هستند که در ساخت کابینت‌های سبک نئوکلاسیک کاربرد دارند.

در طراحی و دیزاین کابینت آشپزخانه به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

‌همانطور که اشاره شد، طراحی کابینت و انتخاب سبک و سیاق آن کار راحتی به نظر می‌آید اما دشواری‌های خاص خود را نیز دارد. طراحی آشپزخانه اگر منطبق بر اصول و قواعد حساب‌شده‌ی طراحی روز ساختمان نباشد، باعث زشتی و نازیبایی در فضای منزل می‌شود.

توجه به دکوراسیون داخلی منزل

قبل از هر چیز لازم است بدانیم طراحی اصلی دکوراسیون منزل و چیدمان وسایلمان از چه سبکی تبعیت می‌کنند. اگر سبک چیدمان منزل‌تان کلاسیک است، نمی‌توانید و نباید از کابینت‌های مدرن برای آشپزخانه استفاده کنید؛ مگر آن که دو فضا به طور کامل از یکدیگر تفکیک شده باشند و به بیان دیگر، دارای فضای مشترک و دیدرس نباشند.

هزینه و بودجه در نظر گرفته شده

بدیهی است که مساله مالی آیتم مهم و قابل اتکایی در تعیین و انتخاب کابینت‌ها است. مدل‌هایی مانند کابینت ام دی اف یا کابینت هایگلاس قیمت‌های مناسب‌تر و اقتصادی‌تری نسبت به کابینت‌های تمام چوب یا کابینت‌های پلی اورتان یا رنگ پولیشی دارند. اگر قیمت تمام شده‌ی کابینت برایتان مهم است، بنابراین ناچار هستید که به سراغ کابینت‌های اقتصادی‌تر بروید؛ خصوصا اگر متراژ و پلان آشپزخانه‌تان بزرگ است، این مساله اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

توجه به متراژ آشپزخانه

هر چه متراژ آشپزخانه کوچکتر باشد، لزوم استفاده از کابینت‌های ساده‌تر و روشن‌تر بیشتر خواهد بود. اصولا در پلان‌های کوچک نمی‌توان سبک کلاسیک را اجرا کرد. در چنین فضاهایی کابینت‌های سبک مدرن، از جمله کابینت هایگلاس سفید یا صدفی بهترین گزینه خواهد بود. در پلان‌های کوچک بهتر است از رنگ‌های روشن و براق استفاده کنید تا بازتابش نور باعث وسعت بصری در فضای آشپزخانه شود.

توجه به میزان نور دریافتی

اگر میزان نور دریافتی در آشپزخانه کم است و یا آشپزخانه فاقد پنجره است باید کمبود نور را با استفاده از نورپردازی‌های حرفه‌ای و استفاده از رنگ‌های روشن و براق جبران کنید. استفاده از رنگ‌های تیره و کدر باعث می‌شوند فضای آشپزخانه دلگیرتر و بسته به نظر برسد بنابراین در پلان‌های کوچک از رنگ‌های تیره استفاده نکنید. کابینت ام دی اف براق و رنگ روشن، کابینت هایگلاس، کابینت رنگ پولیشی سفید از بهترین گزینه‌ها برای پلان‌های فاقد پنجره هستند.

توجه به جنس و متریال کابینت‌ها

در هر سبک و مدلی از کابینت آشپزخانه، جنس خوب و جنس بد پیدا می‌شود. به همین منظور توصیه می‌کنیم طراحی و ساخت کابینت را به افراد حرفه‌ای و متخصص بسپارید. هر چه جنس کابینت‌ها بهتر باشد، دوام و ماندگاری آن‌ها بیشتر خواهد بود و نیاز نیست بعد از یکی دو سال، مجبور به تعویض یا ترمیم آن‌ها با هزینه‌های سرسام‌آور شوید. 

انتهای  رپرتاژ آگهی

  • دوشنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402120703804
  • خبرنگار :