محمدرضا دادگر در گفت و گو با ایسنا، ابتدا به چالش های مهم اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: تورم از مهمترین مشکلات اقتصادی کنونی ایران است که از عوامل متعددی و از جمله تحریمها نشات می گیرد.
۳ چالش مهم اقتصاد کشور
وی گفت: در کنار تحریمها، بخشی از تورم موجود هم به مدیریتهای ناکارآمد مربوط است، زیرا ما ظرفیتهای بزرگی در اقتصاد کشور داریم که استفاده صحیح از آنها می تواند به رفع بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی و از جمله کاهش تورم کمک کند.
دادگر بالا بودن نرح بیکاری را دیگر چالش اقتصادی کشور دانست و گفت: برای رفع بیکاری نیز باید ظرفیتهای بالقوه فراوانی که در کشور وجود دارد را فعال کنیم. قطعا ظرفیت های کشور ما در حوزه اقتصاد به اندازهای است که بکارگیری آنها بتواند بخش بزرگی از مشکل بیکاری ما را مرتفع کند. بعنوان نمونه بخش کشاورزی ما ظرفیت های بالایی دارد، اما متناسب با این ظرفیت ها در این بخش کار نکرده ایم.
وی ساختار نامناسب نظام بانکی را از دیگر چالش های اقتصاد ایران دانست و گفت: در حال حاضر نظام بانکی ما آن نقشی را که باید در اقتصاد و حمایت از بخش های اقتصادی داشته باشد را ایفا نمی کند و نیاز است این ساختار اصلاح شود.
لزوم تعامل دولت و مجلس
وی در ادامه با تاکید بر لزوم ارتباط و تعامل بین دولت و مجلس، گفت: قطعا چنانچه تعامل و همراهی خوبی بین این دو قوه وجود داشته باشد، امور کشور بهتر اداره می شود. دولت با ارائه لوایح مناسب در حوزه های مختلف و مجلس نیز با تصویب به موقع این لوایح می توانند به پیشرفت کشور کمک کنند.
دادگر ادامه داد: چنانچه این تعامل وجود نداشته باشد شاهد خواهیم بود که کارها گیر میکند و امور جلو نخواهد رفت که در نهایت هم زیان آن به مردم می رسد.
این داوطلب انتخابات مجلس در مورد دیدگاهش درخصوص دخالت برخی نمایندگان در عزل و نصبها و امور اجرایی، گفت: معتقدم اگر نمایندهای در عزل و نصب ها دخالت کند، به واقع توپ را به زمین خود انداخته و چنانچه مدیری که او انتخاب کرده عملکرد قابل قبولی نداشته باشد، نمی تواند نظارت و بازخواستی در خصوص عملکردش داشته باشد.
وی افزود: البته مخالف این نیستم که نماینده در سطح کلان نیروهای توانمند را به وزرا معرف کند تا از توان آنها استفاده شود، اما این امر تنها باید در حد معرفی باشد، نه اینکه اصرار بر بکارگیری این نیروها شود. همچنین نمایندگان نباید در این خصوص وارد مسائل جزیی شوند.
مهمترین مشکلات استان
دادگر در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به مهمترین مشکلات موجود استان کرمانشاه، گفت: بیکاری در صدر مشکلات کنونی استان است و این درحالیست که استان در بخش های مختلف ظرفیت های بالایی دارد که با استفاده از این ظرفیت ها می توان اشتغالزایی مناسبی داشت. به عنوان نمونه کرمانشاه بواسطه هم مرز بودن با عراق در بحث صادرات ظرفیت های بالایی دارد، اما شاهدیم بخش زیادی از صادرات از مرزهای استان مربوط به تولیدات دیگر استانها است. بواسطه همین ظرفیت مرزی بودن باید تولیدات صادرات محور در استان شکل بگیرد تا شاهد ایجاد اشتغال هم در استان باشیم.
وی ادامه داد: کرمانشاه در بخش کشاورزی هم ظرفیت های بسیاری دارد. در استان هم دشت های حاصلخیز زیادی داریم و هم شرایط اقلیمی استان مناسب است و چنانچه برخی زیرساختهای مناسب همچون آب مورد نیاز را تامین کنیم که ایجاد سامانه سردسیری در این راستا بسیار حائز اهمیت است، می توان بهره برداری بهتری از ظرفیت های بخش کشاورزی استان داشت.
دادگر با بیان اینکه بروکراسی اداری نیز در استان کار سرمای گذاران را با مشکل مواجه کرده، گفت: سرمایه گذاران در استان با سختیهای بیشتری نسبت به دیگر نقاط کشور روبرو هستند و روند صدور مجوزها و... در این استان طولانی تر است. اگر خواهان رشد سرمایه گذاری در استان هستیم باید فضای کسب و کار مناسب تری در استان شکل گیرد و بروکراسی اداری کمتر شود.
وی با بیان اینکه در کرمانشاه در حوزه شهرسازی هم با مشکلاتی مواجه ایم، گفت: در کرمانشاه نوعی بی نظمی را در ساخت و سازها شاهدیم و نظارت مناسبی هم بر این امر صورت نمی گیرد. ورودی های اکثر شهرهای ما هم وضعیت مناسبی ندارد که باید اصلاح شوند.
دادگر در پاسخ به اینکه محور توسعه استان را کدام بخش می دانید هم عنوان کرد: بخش کشاورزی مهمترین ظرفیت و محور توسعه استان است. البته تحرک این بخش به الزاماتی نیاز دارد و باید از منابع آبی استان بهتر استفاده کنیم. توسعه اجرای سیستم های نوین آبیاری و ایجاد صنایع تبدیلی از جمله این الزامات است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قریب به ۸۰ درصد جمعیت استان در شهرها زندگی می کنند، گفت: این موضوع یک پیام دارد و به ما می گوید که شرایط مناسبی برای روستاییان فراهم نکرده ایم، در حالیکه اگر به بخش کشاورزی توجه مناسبی داشته باشیم، هم به رونق اقتصاد استان و هم ایجاد اشتغال خصوصا برای روستاییان کمک کرده و مانع مهاجرات آنها به شهرها خواهد شد.
لزوم شرکت در انتخابات
دادگر در بخش پایانی این گفت و گو با تاکید بر لزوم شرکت در انتخابات گفت: عدهای بواسطه مشکلات اقتصادی در محافل مختلف عنوان می کنند که نمی خواهند در انتخابات شرکت کنند، درحالیکه عدم شرکت در انتخابات هیچ کمکی به حل مشکلات نمی کند.
دادگر گفت: تنها راه بهبود شرایط، شرکت در انتخابات و داشتن یک انتخاب درست است. اگر با حضور پرشور و انتخاب درست، نمایندگان اصلح را راهی مجلس کنیم، مجلس قوی شکل خواهد گرفت که به حل مشکلات کشور کمک می کند.
خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در کرمانشاه، به منظور آشنایی جامعه با دیدگاهها و برنامههای کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، این امکان را فراهم کرده تا همه کاندیداها با حضور در دفتر ایسنا، به بیان برنامههای خود بپردازند.
انتهای پیام