به گزارش ایسنا، افراد در جایگاههای مختلف حضور پای صندوق رأی و انتخاب شخص شایسته را به معنای سپردن امور به افراد اصلح میدانند و بر تأثیر انتخابات در زندگی روزمره خود واقفند و به همین علت حرفهای شنیدنی در خصوص چرایی مشارکت و در قدم بعدی چگونگی انتخاب فرد شایسته برای گفتن دارند. در این گزارش به سراغ کسبه بازار قزوین رفتهایم تا از نظر این قشر زحمتکش درباره مشارکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلاح مطلع شویم، کسبه بازار با اشاره به میهنپرستی و ضرورت جلب اعتماد مردم بر لزوم حل مشکلات از مجرای توانمندی وکلای مردم تأکید کردند.
نگذاریم دشمن شیرینی انتخابات را در کام ما تلخ کند
راحله محمدی، فروشگاه پوشاک دارد، او در پاسخ به این سؤال که آیا در انتخابات شرکت خواهد کرد یا خیر، یک پاسخ مثبت قاطع دارد و میگوید: رأی من قدرت دارد و این طور نیست که یک رأی اثر نداشته باشد. انقلاب اسلامی ارزشهای زیادی را برای ما به ارمغان آورده و یکی از مهمترین آنها شریک کردن خود مردم در حکومت است، اگر رأی ما مهم نبود دشمن اینقدر بر رأی ندادن ما تأکید نمیکرد.
وی ادامه میدهد: این روزها دشمن حق را ناحق و ناحق را حق نشان میدهد، این فضا و این حالت که به افکار مردم تحمیل میشود باید با آگاهی شکسته شود. به عنوان کسی که فعالیت اقتصادی مستقیم دارد خیلی دچار مشکل هستیم ولی قطعاً عدم مشارکت در انتخابات راه حل اعتراض نیست.
محمدی یادآور میشود: حرکت مردم و حضور در انتخابات لبیک گفتن به رهبر انقلاب است، انتخابات یک پیروزی بزرگ است و شور آن مانند یک جشن بزرگ ملی است که نباید اجازه دهیم یک خارجی آن را از ما بگیرد و یا شیرینیاش را در کام ما تلخ کند.
مردم فرد دلسوز را انتخاب کنند
آقای رضایی، پارچه فروش و از آن سن و سالدارهای بازار سنتی قزوین است، چند قطعه عکس از کاندیداهای انتخابات مجلس به اطراف حجرهاش در بازار بزازهای قزوین چسبانده، از او میپرسم آیا در انتخابات شرکت میکنید؟ یک طوری نگاهم میکند که انگار سؤال اشتباهی پرسیدهام و یا جواب آنقدر واضح است که اصلاً نباید سوال میکردم، میگوید: از ابتدای انقلاب از همان وقتی که به جمهوری اسلامی رأی دادهام در تمامی دورههای انتخابات شرکت کردهام.
وی ادامه میدهد: شرکت در انتخابات حق ما و نشانه اتحاد و وحدت کلمه ما است، انتخاب درست هم راه حل مشکلات است. بعد به کسی که عکسش را در حجرهاش چسبانده اشاره میکند و میگوید: من این آقا را از زمان کودکیاش میشناسم، میدانم که دلسوز مردم است و این مردم دلسوز میخواهند.
رضایی اظهار میکند: یک سری هستند که انتخابات را سفرهای میبینند که باید از آن بهره ببرند، مردم از اینها دوری کنند و به سمت افرادی بروند که دلسوزی میکنند؛ انشاءالله اوضاع بهتر میشود، در همیشه روی یک پاشنه نمیچرخد و سختی هم همیشه ادامهدار نیست.
با رای صدای انتقاد مردم شنیده شود
امیر نجفی مقابل یک مغازه لوازم آرایشی و بهداشتی ایستاده، خودم را معرفی میکنم و میگویم میخواهم در مورد انتخابات با او صحبت کنم. خوشش نیامده و علاقهای نشان نمیدهد، میگویم حتی اگر مخالف مشارکت است هم اشکالی ندارد، میخواهم حرفهایش را بشنوم، مردد است اما بالاخره میپذیرد.
نجفی میگوید: گوشمان از همه حرفهای انتخاباتی و شعارها پر است، در انتخابات شرکت کنم چطور صدای ناراحتیام را به گوش بالادستیها برسانم؟ جوانم و امروز باید برای آینده خود کاری بکنم ولی آنچه میخواهم با آنچه در توانم است با هم فاصله دارند. میدانم که عدم حضور در انتخابات به کشورم لطمه میزند ولی اگر در انتخابات شرکت کنم رأی سفید در صندوق خواهم انداخت و امیدوارم این صدا شنیده شود.
وی ادامه میدهد: ما یک چیزهایی را دوست داریم و یک چیزهایی را دوست نداریم. لازم است همه صداها شنیده شود، میخواهم صدای رأیم شنیده شود؛ حتی اگر در انتخابات شرکت کنم میخواهم مفهوم اینگونه شرکت کردن و صدای رأی اعتراض من توسط مسئولین درک شود. کاندیداهای انتخاباتی خودشان تا به حال به شعارهایشان گوش دادهاند؟ از شنیدن وعدههای اقتصادی که میدهند خندهشان نمیگیرد؟
نجفی بیان میکند: کدام حرف و کدام عمل را انجام دادهاند که امیدی به جوان اضافه شود؟ شما همین وام ازدواج را ببینید، هر قدر رقم رشد کرده اقلام مورد نیاز برای آغاز زندگی هم افزایش قیمت داشته، در حالی که قانون میتوانسته سیاستهای دولت را در امور اقتصادی کنترل کند.
این جوان قزوینی در پایان درباره سؤالم که در انتخابات شرکت میکند یا نه؟ خاطرنشان میکند: شاید مشارکت کنم اما از این پیامهای اخلاقی که اگر رأی ندهید حقی ندارید اعتراض کنید خیلی ناراحتم میکند و به نظرم اینگونه حرفها جوانان را بیشتر ناراحت و عصبی میکند و اگر هم نیاز است اقناعی صورت بگیرد باید به شیوههای بهتری باشد.
مشارکت در انتخابات نشانه ولایتمداری است
آقای مافی طلافروشی دارد، سؤال اولم را میپرسم، آیا رأی میدهید؟ لبخند میزند و میگوید ایرانی هستم و مشارکت را بخشی از وطن پرستی میدانم. ولایتمداری، دلسوزی برای کشور و حق تعیین سرنوشت را موضوعاتی میدانم که از مجرای انتخابات دسترسی به آن امکانپذیر است.
وی بیان میکند: اگر از وضع موجود ناراحت هستیم باید برای تغییر این وضع و حرکت کردن به سمت بهبود رأی بدهیم و فردی را انتخاب کنیم که برنامه دارد و میخواهد وضعیت را تغییر بدهد، به شعارها که نگاه میکنیم چند واژه پرطمطراق را کنار هم میبینیم ولی کسی باید انتخاب شود که از امروز کاستیها را بشناسد.
وی ادامه میدهد: ما لیاقت داریم که با وجود منابع سرشار کشورمان بسیار با کیفیتتر زندگی کنیم، لازمه زندگی با کیفیت ما مدیران و مسئولاتی هستند که مشکلات را بشناسند و این مردم هستند که یا فرصت دارند یک گزینه درست انتخاب کنند و یا فردی را به مجلس بفرستند که صرفاً به دنبال لابیگری است.
مافی خاطرنشان میکند: مشارکت در انتخابات نشانه ولایت مداری است، همان طور که در راهپیمایی ٢٢ بهمن شرکت کردیم و این حضور را وظیفه میدانیم، مشارکت در انتخابات هم نشان میدهد نظام مقبول مردم است، البته به شرطی که با دقت انتخاب کنیم تا بهترین گزینه وارد مجلس شود و برای مردم کار کند.
به گزارش ایسنا، مردم نیاز دارند اعتراض و نارضایتی خود را به گوش مسئولان برسانند، مردم ایران اسلامی بارها ثابت کردهاند که پای آرمانهای انقلاب ایستادهاند و آنها هستند که هزینههای واقعی تدبیر مردان سیاست را میپردازند پس لازم است که دیدگاه آنها جدی گرفته شود. مشارکت در انتخابات و انتخاب افراد به سلیقه مردم جامعه، امروز شکل ویژهای به خود گرفته تا حدی که مشروعیت حکومتها از این مسیر میگذرد و اگر به فردی با انتخاب خود مشروعیت میدهیم آن فرد باید به کاستیهایی که باعث شده او را اولویت انتخاب قرار دهیم پاسخ دهد. در این بین باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که یک انتخابات پرشور میتواند چشم طمع کارشکنهای داخلی و خارجی را کور کند و پشتوانهای برای افرادی باشد که با دغدغه رفع مشکلات پای کار آمدهاند.
انتهای پیام