به گزارش ایسنا، این موضوع بر اساس بیانیهای که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از نیمه شب یکشنبه منتشر کرد، مطرح شد. این در حالی است که اشغالگران یکشنبه تهدید کرده بودند حتی اگر با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) توافق آتشبس حاصل شود به رفح (جنوب نوار غزه) حمله خواهند کرد.
به نقل از خبرگزاری سما، در این بیانیه آمدهاست: «ارتش اسرائیل عصر یکشنبه در جلسه «کابینه جنگ» طرح تخلیه ساکنان از مناطق جنگی غزه و برنامههای عملیاتی برای ادامه آن را ارائه کرد.
ممکن است اظهارات نتانیاهو مقدمهای برای عملیات زمینی قریب الوقوع در رفح تلقی شود. نتانیاهو روز یکشنبه به شبکه آمریکایی سی بی اس گفت که اگر توافق تبادل اسرا با حماس حاصل شود، اسرائیل تهاجم خود را به تعویق خواهد انداخت. او ادعا کرد که میخواهد به توافق تبادل اسیران برسد.
نتانیاهو به این شبکه گفت: «اگر معامله اسیران را کامل کنیم، عملیات نظامی در رفح اندکی به تأخیر میافتد، اما اگر توافق صورت نگیرد، عملیات نظامی را در رفح آغاز خواهیم کرد.»
وی افزود: «پس از شروع عملیات نظامی در رفح، عملیات نظامی را ظرف چند هفته پایان خواهیم داد، اما نمیتوان پایگاه اخیر حماس را دست نخورده باقی گذاشت.»
در بیانیه منتشر شده از سوی دفتر نتانیاهو آمدهاست: «طرح ارائه کمکهای بشردوستانه به نوار غزه به گونهای تصویب شد که از آنچه غارتها در شمال نوار غزه و سایر مناطق خوانده شده، جلوگیری شود.»
بنابراین اظهارات نتانیاهو نشان میدهد که هزاران نفر از مردم غزه با توجه به کمبود کامل مواد غذایی در شمال نوار غزه، به دلیل ممانعت مقامات اشغالگر از ورود کمکها، تلاش میکنند تا برای خود و خانوادههایشان غذا تهیه کنند.
بیانیه دفتر نتانیاهو چند ساعت پس از آن منتشر شد که فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت که اگر اراده سیاسی واقعی وجود داشته باشد هنوز امکان جلوگیری از قحطی در نوار غزه وجود دارد. او تاکید کرد: «درخواستهای ما برای ارسال کمکهای غذایی به شمال نوار غزه رد شد و هیچکس آنها را نشنید.»
بر اساس آنچه روزنامه یدیعوت آحارونوت روز یکشنبه گزارش داد رژیم صهیونیستی در حال برنامه ریزی برای جلوگیری از بازگشت آوارگان در جنوب نوار غزه به خانههای خود در شمال نوار غزه در ماههای آینده است و از تداوم کنترل ارتش خود بر آنچه آن را «کریدور نتزاریم» بین محلههای جنوبی شهر غزه و دره غزه توصیف میکند، بهره میبرد.
این روزنامه اشاره کرد که اسرائیل از این کنترل «به عنوان یک ابزار مهم برای پایان دادن به جنگ علیه حماس و واگذاری کنترل آن به نهادهای دولتی محلی که حماس بخشی از آن نیست، به عنوان شرط خروج از کریدور و بازگشت یک میلیون ساکن غزه به خانههای خود در شمال نوار غزه استفاده خواهد کرد.
این روزنامه افزود که بر اساس برآوردهای ارتش اشغالگر پس از تهاجم و مانور زمینی شدید در شمال نوار غزه ۳۰ تا ۴۰ درصد از مبارزان محلی حماس همچنان در این منطقه فعال هستند. در همین حال، ارتش اشغالگر به دنبال سوق دادن جمعیت غیرنظامی باقی مانده در این منطقه به سمت جنوب است.
انتهای پیام