به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سید مهدی خاموشی -رییس سازمان اوقاف و امور خیریه- در آیین اختتامیه چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد با خیرمقدم به رئیس جمهور، وزرای ارشاد و آموزش و پرورش، سفرای کشورهای مختلف، مهمانان خارجی، مرتلین، قاریان و حافظان بیش از ۴۰ کشور اظهار کرد: خداوند میفرماید انسان را در بهترین قوام آفریده و سپس او را به پایینترین درجه سوق دادم؛ حکما می گویند انسان هنگام تولد چیزی بلد نیست.
وی افزود: خداوند میفرماید «وَاللَّهُ أَخْرَجَکُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَیْئًا وَجَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ ۙ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ خداوند شما را از شکم مادرانتان خارج نمود در حالی که هیچ چیز نمی دانستید و برای شما، گوش، چشم و عقل قرار داد، تا شکر به جا آورید.» و این آیه شریفه نشاندهنده لزوم حرکت از سوی انسان است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خطاب به رئیسجمهور بیان کرد: شعار این دوره از مسابقات را مقاومت قرار دادیم «یک کتاب یک امت مقاومت» و چون بحث مقاومت یک دامنه عریضی برای فهم ما دارد و اولین قدمش آن است که انسان وقتی پا به این عرصه میگذارد چیزی نمیداند؛ انسانها باید برای فهم تلاش و برای بیشتر فهمیدن، شناختن و علمآموزی بهتر کوشش کنند.
حجتالاسلام خاموشی عنوان کرد: مقوله علم از ناحیه باریتعالی است و به همین جهت دنیا دنیای تلاش و جهاد است.
وی با اشاره به «یَـٰٓأَیُّهَا ٱلۡإِنسَٰنُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَیٰ رَبِّکَ کَدۡحٗا فَمُلَٰقِیهِ؛ ای انسان، تو حتماً با تلاشی سخت، به سوی [لقای] پروردگارت تلاش میکنی. بنابراین او را دیدار خواهی کرد» ادامه داد: این آیه را مرحوم آیتالله طباطبایی با آیه دیگری عجین میفرماید «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَباتُهُ ثُمَّ یَهیجُ فَتَراهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطاماً وَ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللهِ وَ رِضْوانٌ وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ» یعنی خداوند متعال در این آیه شریفه خبر از دنیا داده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: بدانید جز این نیست که حیات دنیا لهو، لعب، تکاثر و تفاخر و همچنین حیات دنیا در آخرت عذاب شدید است؛ به نظر میرسد مقاومت دوم مقاومت کُنش انسان برای بهتر شدن و قرار گرفتن در نقشه راه تعیینی باریتعالی است.
حجتالاسلام خاموشی اضافه کرد: این نقشه راه به غیر از قرآن و عطرت چیز دیگری نیست؛ با توجه به آیه «ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٰطَ ٱلۡمُسۡتَقِیمَ صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَلَا الضَّالِّینَ» از خدا درخواست دارم تا همه را در راه مستقیم هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه نفس راه مستقیم نیازمند داشتن استقامت در راه است، گفت: در سوره جن میخوانیم «وَأَن لَوِ استَقاموا عَلَی الطَّریقَةِ لَأَسقَیناهُم ماءً غَدَقًا» و این یعنی اگر انسانها در راه ایستاده و مقاومت کنند، خداوند هر آینه شهد پیروزی و فوض را به آنها میچشاند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با طرح این سوال که مقاومت اجتماعی چگونه است، افزود: در قرآن میخوانیم که خداوند به پیامبرش میفرماید «إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُبِینًا لِیَغْفِرَ لَکَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِکَ وَمَا تَأَخَّرَ وَیُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکَ وَیَهْدِیَکَ صِرَاطًا مُسْتَقِیمًا وَیَنْصُرَکَ اللَّهُ نَصْرًا عَزِیزًا» پس اگر خدا میخواهد به ما هدیهای برای مقاومت بدهد بهتر از این هدیه نمیشود که به پیامبرش میدهد.
حجتالاسلام خاموشی تأکید کرد: خداوند انسان را به عرش رسانده و بالانشین میکند؛ باید در نگاه سیاسیون این موضوع را القا کنیم که خداوند متعال میفرماید (إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِیعاً) یعنی انسانهایی که در نقشه راه من حرکت کنند، عزیز هستند.
وی عنوان کرد: این ایام رژیم سفاک صهیونیستی بر باریکه غزه حمله و مردم مظلوم را بمباران کرد؛ رژیم اسرائیل کودکان، نوجوانان و خانوادهها را عزادار و شهید کرد ولی جهان اسلام به پاخاسته و الحمدلله اخوت و وحدت را پیرامون مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی به منصه ظهور رسانده است.
خاموشی با اشاره به اینکه امروز پرچم کشورهای شرکت کننده در این سالن مزین است، ادامه داد: مرحله هشتم مسابقات دانش آموزان هم امسال در کنار دوره چلهم مسابقات بین المللی قرآن کریم برگزار شد؛ شرکتکنندگان در رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ با هم به رقابت پرداخته و امروز از دست رئیس جمهور جوایز خود را دریافت میکنند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: ایران اسلامی امروز مفتخر است که قدرتمند در این عرصه حاضر شده و طی ۴۰ سال بیشترین جوایز را در مسابقات قرآنی جهانی شرکتکنندگان ایرانی گرفتند؛ حدود ۷۰۰ جایزه توسط ایرانیان در مسابقات جهانی کسب شد.
حجتالاسلام خاموشی بیان کرد: ایران اسلامی این افتخار را دارد که جایگاه مستمر برگزاری مسابقات است؛ در ایام کرونا نگذاشتیم در برگزاری مسابقات وقفه ایجاد شود و امیدوارم در ادامه نیز با قدرت مسابقات بینالمللی قرآن کریم را برگزار کنیم.
انتهای پیام