دامپزشکی مانع تخلیه بیش از ۲۷۰ تن ذرت آلوده بندر امیرآباد برای مصارف دامی شد

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: حجم ذرت‌های آلوده بندر امیرآباد بیش از ۲۷۰ تن بود که دامپزشکی مانع تخلیه بار حتی برای مصارف دامی شد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمزه آقاپور کاظمی امروز در جمع خبرنگاران با اظهار این که نمونه برداری و نظارت بر واردات نهاده‌های خوراک دام و طیور در بنادر استان تشدید شده است، اظهار کرد: در نظارت شبانه و بررسی میدانی درحال تخلیه ذرت وارداتی در بندر امیرآباد به دلیل بوی گندیدگی و نتیجه مثبت آلودگی، اجازه تخلیه بخشی از این محموله که بیش از ۲۷۰ تن بود صادر نشده است که طبق بررسی های صورت گرفته نفوذ آب و رطوبت سبب گندیدگی بخشی از این محموله شده است.

وی با اشاره به میزان نهاده وارد شده توسط کشتی گفت: حجم نهاده حمل شده توسط این کشتی ۴۷۰۰ تن بوده که از این بین با جدا سازی بخش‌های قابل استفاده و غیر قابل استفاده اجازه تخلیه باقی نهاده ها صادر شد و نسبت به نمونه گیری و آزمایشات مورد نیاز اقدام شد.

آقاپور کاظمی از افزایش ۱۹۳ درصدی تعداد صدور مجوز ترخیص نهاده هایی مانند جو، ذرت دامی، و کنجاله پنبه توسط دامپزشکی از بنادر سه گانه استان از ابتدای سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اینکه ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام، طیور و صدور مجوز ترخیص محموله های وارداتی نهاده های دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز برای ترانزیت فرآورده های خام دامی و نهاده های دامی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی است؛ از این رو با حضور کارشناسان ناظر بهداشتی در سه بندر استان شبانه روزی برای ارائه خدمات مجوز واردات و نظارت بهداشتی در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴۰ درصد رشد داشته است.

وی همچنین از ادامه فرآیند نظارت تا زمان ترخیص کامل نهاده‌ها در انبارهای بنادر خبر داد و گفت: در صورتی که محموله های پس از تخلیه از کشتی‌ها به دلایل مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایش های دوره‌ای ۴۵ روزه این نهاده‌ها را در حجم‌های مختلف بررسی می‌کنند و در صورتی که این آزمایش‌ها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این نهاده‌ها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی کردن روندهای قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.

آقاپور کاظمی به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محموله های وارداتی به خصوص نهاده های دامی اشاره کرد و گفت: در صورتیکه نظارت های لازم این قبیل محموله ها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به دلیل قارچ و سم‌های آفلاتوکسین که در آن وجود دارد می تواند بهداشت و فرآورده های خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر و ... تحت تاثیر قرار دهد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۰:۳۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402120201582
  • خبرنگار :