به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در گزارشی درباره لزوم آتشبس در جنگ غزه نوشته است: «غرب بهتازگی به لزوم برقراری آتشبس در غزه پی برده است. این در حالی است که تا امروز در نتیجه حملات اسرائیل حدود ۳۰ هزار فلسطینی جان باختهاند که بیش از دو سوم آنها زن و کودک هستند. هزاران تن دیگر نیز زیر آوارها قرار دارند. وقایع خونین غزه به وجهه غرب بهعنوان مدعی ارزشهای جهانی و نظم قاعدهمند ضربه بزرگی زده و این وجهه به این زودیها احیا نخواهد شد».
به گزارش گاردین، تا قبل از جنگ جدید غزه، شاید چنین استنباط میشد که بسیاری از کشورهای عرب منطقه با حمله رژیم صهیونیستی به حماس موافق باشند، اما جنگ غزه نشان داد این گزینه دور از باور است. اکنون واضح و مبرهن است که ازبینبردن کامل حماس - حتی اگر در توان رژیم صهیونیستی باشد - تلفات غیرنظامی عظیمی در پی خواهد داشت.
روزنامه انگلیسی مینویسد آنچه امروز به آن نیاز است پایان جنگ غزه، آزادسازی اسرا و برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین از طریق راهکار ۲ دولتی است؛ اما هیچ یک از این اهداف با کابینه کنونی رژیم صهیونیستی دستیافتنی نیست. «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم اخیراً فرستادگان خود به قاهره را از مذاکرات خارج کرد و خشم خانواده اسرایی که در اختیار حماس قرار دارند را برانگیخت. نتانیاهو به خواستههای اعضای کابینه فوقافراطی خود تن داده تا با جلوگیری از برانگیختن خشم آنان، به بقای خود در قدرت کمک کند.
«بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» وزرای دارایی و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که هر ۲ در شهرکهای غیرقانونی کرانه باختری سکونت دارند، از مصونیت برخوردار بوده و هرچه میخواهند، میگویند. آنها میدانند که برخلاف نتانیاهو، در پایگاههای رای خود همچنان محبوب هستند. به همین دلیل، این ۲ سیاستمدار افراطی بیپروا اظهارات خود را مطرح میکنند؛ از برنامههای خود برای ساکنکردن صهیونیستها در غزه گرفته تا سرزنش ایالات متحده به دلیل تحریم شهرکنشینان افراطی یا حتی طرفداری از «دونالد ترامپ» در برابر «جو بایدن».
گاردین مینویسد: «آمریکا در گذشته کمتر حرف میزد و بیشتر عمل میکرد اما حالا در جنگ غزه هیاهوی بسیاری به پا کرده، اما گام قاطعی برنداشته است. ایالات متحده برای آزادسازی اسرا و افزایش حمایتهای بشردوستانه از مردم غزه خواستار آتشبس موقت شده است. اگر عبارت "موقت" در این پیشنهاد درجشده تا به مذاق چهرههای افراطی کابینه صهیونیستی مانند اسموتریچ و بن گویر خوش آید، باید گفت فایدهای ندارد؛ چراکه اسرائیل چندی پیش گفت توصیهها و فشارهای بینالمللی را درباره جنگ غزه رد خواهد کرد».
رسانه انگلیسی در پایان نوشت «مایه شرمساری است که سیاستمداران و مقامات در غرب تمامی محدودیتها را از پیش پای اسرائیل برداشته و اقدامات نامتناسب آن را تحت پوشش پوشالی "حق دفاع از خود" تایید کردهاند. حتی اگر اسرائیل در پی حمله حماس به مواضع آن در غلاف غزه حقی برای تلافی داشته باشد، این انتقام نباید شامل سلاخی غیرنظامیان بیگناه در مقیاسی تا این حد عظیم باشد».
انتهای پیام