دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آغاز هفته جوان اظهار کرد: ۱۱ شعبان روز تولد حضرت علی اکبر(ع) به عنوان روز ملی جوان تعیین شده و امسال طبق تقویم کشوری، مصادف با دوم اسفندماه است. هر ساله به این مناسبت برنامههای اطلاعرسانی، مشاورهای و ارائه خدمات سلامت برای گروه سنی ۱۷ تا ۴۰ سال در طول این هفته به صورت حضوری، مجازی و رسانهای در معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستانها طبق اعلام وزارت بهداشت برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری هفته جوان از ۲ تا ۸ اسفندماه، افزود: شعار هفته جوان سال ۱۴۰۲ «جوان سالم، خانواده سالم، جامعه سالم» تعیین شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهداف برگزاری روز و هفته جوان بیان کرد: حساسسازی اجتماعی و معطوف کردن توجه جوانان به سلامت خود در خصوص ازدواج و فرزندآوری، آگاهسازی اجتماعی در خصوص ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت و جوانی جمعیت توسط مقام معظم رهبری، آگاهیرسانی به خانوادهها در مورد نقش ازدواج بهنگام در سلامت جوانان از جمله اهداف این هفته هستند.
وی افزود: اطلاعرسانی برای تشکیل پرونده سلامت و دریافت خدمات اعم از مشاوره، آموزشهای هنگام ازدواج، آشنایی جوانان با سازمانهای ارائهدهنده خدمت و حساسسازی برای همکاری و برنامهریزی کلیه ارگانها به منظور ارتقای سلامتی و رفاه جوانان در راستای تحقق اهداف سیاستهای جمعیت از دیگر اهداف این هفته هستند.
بختیارینیا عنوان کرد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، متولی سلامت جوانان است و علاوه بر ارزیابی و مراقبت سلامت این گروه سنی، به آموزش جوانان میپردازد. در مراقبت سلامت جوانان، نمایه توده بدنی، فشار خون، سلامت روان، درگیری با مصرف دخانیات، مواد و الکل، سلامت اجتماعی، بیماری سل، آسم و سلامت دهان و دندان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی افزود: فعالیتهای آموزشی در قالب برگزاری همایشها، جلسات و سمینارهای ویژه جوانان و ارائه آموزشهای لازم در سطح کانونهای تجمعی جوانان مانند دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی، حوزههای علمیه، سربازخانهها، ورزشگاهها،مساجد و بسیج و ... توسط کارشناسان ستادی، مراقبان سلامت و بهورزان در موضوعات مختلف مرتبط با سلامت جوانان اجرا میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به برنامههای مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس برای گروه سلامت جوانان در راستای بزرگداشت هفته جوان گفت: با همکاری سازمانهای مرتبط با جوانان برنامههای اطلاعرسانی با حضور جوانان و با تاکید بر آگاهی از سلامت خود و اهمیت مراقبت سلامت، ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از رفتارهای مخاطرهآمیز، پیشگیری از سوانح و حوادث، تغذیه سالم، ازدواج بهنگام و فرزندآوری، پیشگیری از سقط خود به خودی، فعالیت فیزیکی مناسب و کلیه مباحث روزشمار هفته از طریق سازمان صدا و سیما، دانشگاهها، حوزه علمیه، شهرداری، ادارات و ... برگزار میشود.
وی افزود: ایجاد فضای اطلاعرسانی در اماکن عمومی مرتبط با جوانان مانند پارکها، سربازخانهها، فرهنگسراها، مراکز تفریحی، باشگاههای ورزشی و برگزاری همایشهای مرتبط با سلامت جوانان مانند آموزههای طب ایرانی در باروری سالم، سقط و ناباروری، ازدواج سالم، فرزندآوری، پیشگیری از آسیبهای تک فرزندی و کم فرزندی در کانونهای تجمعی جوانان مانند دانشگاه، حوزه علمیه، بسیج و پادگانها نیز انجام میشود.
بختیارینیا گفت: در این هفته، غرفهها و ایستگاههای آموزشی با همکاری کارشناسان سلامت روان، بهبود تغذیه و غیرواگیر و ارزیابی سلامت جوانان به طور رایگان و طبق بسته خدمتی سلامت جوانان و توزیع محتوای آموزشی برپا میشوند.
وی بیان کرد: همچنین خدمات مشاوره رایگان در زمینههای مرتبط از جمله جوانی جمعیت، ازدواج بهنگام، پیشگیری از مصرف سیگار و مواد دخانی، مواد مخدر و محرک، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، پیشگیری از حوادث ترافیکی، بهداشت روان و مهارتهای ارتباطی و اجتماعی، تغذیه سالم و... در این هفته توسط کارشناسان مربوط به هر موضوع ارائه میشود.
انتهای پیام