به گزارش ایسنا، این شهر که زمانی ۳۲ هزار نفر جمعیت داشت، روز شنبه به دست روسیه افتاد و این بزرگترین پیروزی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در میدان جنگ از زمان تصرف شهر «باخموت» توسط نیروهای روسی در ماه مه ۲۰۲۳ بود.
تصاویر تلویزیونی منتشر شده توسط وزارت دفاع روسیه نشان میدهند که تقریبا هر خانهای در آودیوکا دچار خسارتهای ناشی از جنگ شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین روز سهشنبه گفت دستور عقبنشینی اوکراین از این شهر پس از آن اعلام شد که نیروهای اوکراینی در شلوغی و هرج و مرج شروع به فرار کردند. او تاکید کرد که حقوق تمام سربازان اسیر اوکراینی باید طبق کنوانسیونهای بینالمللی در مورد زندانیان رعایت شود.
ولادیمیر پوتین در کاخ کرملین به سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گفت: «در مورد وضعیت کلی در آودیوکا، این یک موفقیت مطلق است و من به شما تبریک میگویم. باید موفقیتهای بیشتر بر پایه آن ساخته شود.»
پوتین گفت: «اما این پیشرفت باید به خوبی زمینهچینی شود، آن هم با پرسنل، سلاح، تجهیزات و مهمات. به نظر میرسد موضوعی بدیهی است، اما با این وجود من توجه شما را به آن جلب میکنم.»
پیشتر دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین به شبکه خبری سیانان گفت اگر کییف سلاحهایی را دریافت میکرد که به دلیل تصویب نشدن بسته بزرگ کمکی توسط کنگره آمریکا متوقف شده است، آودیوکا سقوط نمیکرد.
کولبا گفت: «اگر تمام مهمات توپخانهای را که برای دفاع از شهر نیاز داشتیم، به دستمان رسیده بود، آودیوکا را از دست نمیدادیم. روسیه قصد توقف یا عقبنشینی ندارد... هنگامی که آودیوکا تحت کنترل آنها قرار گرفت، بدون شک شهر دیگری را انتخاب کرده و شروع به حمله به آن خواهند کرد.»
از سوی دیگر رئیسجمهور روسیه همچنین اعلام کرد مسکو قصدی برای استقرار تسلیحات اتمی در فضا ندارد و گفت این کشور تنها تواناییهای فضایی مشابه آمریکا را توسعه داده است. اظهارات پوتین به دنبال انتشار گزارشی از کاخ سفید مبنی بر اقدام روسیه در توسعه قابلیت تسلیحات ضد ماهواره مطرح میشود، گرچه چنین تسلیحاتی هنوز عملیاتی نشده است.
پوتین گفت: «موضع ما کاملا روشن و شفاف است؛ ما همیشه مخالف استقرار سلاحهای هستهای در فضا بوده و هستیم. درست برعکس، ما از همه میخواهیم به همه توافقهایی که در این زمینه وجود دارد، پایبند باشند.»
ولادیمیر پوتین در جریان دیدار با وزیر دفاع خود خاطرنشان کرد روسیه تنها قابلیتهای فضایی را توسعه داده است که «سایر کشورها از جمله ایالات متحده از آن برخوردارند.» او افزود: «و آنها این را میدانند.»
سرگئی شویگو هم گفت: «ما هیچ سلاح هستهای در فضا یا هیچ عنصری از آن را برای استفاده علیه ماهوارهها یا ایجاد زمینههایی که ماهوارهها نتوانند به طور موثر کار کنند، مستقر نکردهایم.»
وزیر دفاع روسیه همچنین تاکید کرد کاخ سفید احتمالا ادعاهایی درباره قابلیت فضایی جدید روسیه داشته تا کنگره را مجبور کند از کمک به اوکراین حمایت کند و همچنین مسکو را برای ورود مجدد به مذاکرات کنترل تسلیحات هستهای تشویق کند که روسیه در بحبوحه تنشها با آمریکا بر سر اوکراین آن را به حالت تعلیق درآورده است.
از سوی دیگر ولادیمیر پوتین تماسهای احتمالی آینده با ایالات متحده را رد نکرد، اما بر دیدگاه خود تاکید کرد که فشار واشنگتن برای شکست روسیه در اوکراین، این تماسها را در حال حاضر غیرممکن میکند.
پوتین گفت: «آمریکا و غرب از یک جهت خواستار شکست راهبردی روسیه هستند و از سوی دیگر میخواهند درباره ثبات استراتژیک گفتوگو کنند و وانمود میکنند که این چیزها به هم مرتبط نیستند. اینطور نمیشود کار کرد. اگر آنها به دنبال تحمیل شکست استراتژیک به ما هستند، پس باید به این فکر کنیم که ثبات استراتژیک برای کشور ما چه معنایی دارد. بنابراین، ما هیچ چیزی را رد نمیکنیم، ما از هیچ چیزی چشمپوشی نمی کنیم، اما باید بفهمیم که آنها چه میخواهند. آنها معمولا میخواهند به مزایای یکجانبه دست یابند. این اتفاق نمیافتد.»
پوتین در ادامه مذاکره در سطح وزارت دفاع و امور خارجه با ایالات متحده در مورد ثبات استراتژیک را رد نکرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه همچنین سهشنبه گفت روسیه حتی در کشورهای غیردوست هم متحدان زیادی دارد.
پوتین در جلسه عمومی مجمعی که به موضوع ابتکارات استراتژیک اختصاص داشت، گفت: «حتی در کشورهای به اصطلاح غیردوست، یک شبکه ایمنی برای این ارزشهای سنتی وجود دارد، مشخص شد که این ارزشها بسیار بزرگ و قابل اعتماد است و ما متحدان زیادی هم در آنجا داریم.» پوتین همچنین گفت که روسیه حامیان بیشتری در جهان دارد، بهویژه در مورد ارزشهای سنتی.
انتهای پیام