حاشیه‌های روز دوم نمایشگاه رسانه‌ها از نگاه ایسنا/ پای مردم عادی به نمایشگاه باز شد

نمایشگاه رسانه‌های ایران که از ۲۹ بهمن ماه آغاز به کار کرد، در دومین روز برگزاری نیز میزبان اهالی رسانه، مسوولان و برخی از مردم عادی بود که یا به شکل خودجوش و یا از طریق سراهای محلات استان تهران به مصلی آمده بودند و همین حضور باعث شده بود فضای نمایشگاه نسبت به روز نخست کمی شلوغ‌تر و مردمی تر شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اولین حاشیه دومین روز برگزاری نمایشگاه رسانه‌های ایران در بدو ورود اهالی رسانه اتفاق افتاد؛ چراکه نیروهای انتظامات سالن اصلی در حالی از افراد، تقاضای کارت ورود داشتند که اساسا نمایندگان رسانه‌ها چنین کارتی در اختیار نداشتند. در نهایت پس از مدت کوتاهی انتظار و ازدحامی موقت، این مشکل حل شد و همه توانستند وارد شبستان مصلی امام خمینی (ره) شوند. 

* با وجود اینکه نمایشگاه چهار روزه، دومین روز خود را آغاز کرده بود اما همچنان برخی غرفه‌ها در حال آماده‌سازی نهایی بودند و چرخ‌های دستی بارهای آنها را وارد محوطه اصلی نمایشگاه می‌کردند. 

* در این روز همچنان غرفه برخی از رسانه‌ها خالی بود و برخی دیگر از رسانه‌ها نیز صرفا به گذاشتن یک میز و تعدادی صندلی بسنده کرده بودند؛ البته افراد حاضر در این غرفه‌ها نیز عموما یا در حال صحبت با یکدیگر و یا در حال کار با تلفن همراه بودند. 

* غرفه کودک و رسانه فضای قابل توجهی از نمایشگاه را به خود اختصاص داده است. این غرفه سرگرمی‌های جالبی برای کودکان مانند نقاشی، ساخت پادکست ویژه کودک، نمایش عروسکی، اجرای سرود در بعضی ساعات و ... در نظر گرفته است اما به نظر می‌رسد با توجه به اینکه نمایشگاه در روزهای وسط هفته برگزار می‌شود، استقبال از آن، به‌ویژه در ساعات ابتدایی روز کم است.

* یکی از نکات قابل توجه در روز دوم نمایشگاه رسانه‌های ایران، حضور عده‌ای با پرچم‌های فلسطین در دست و شعار «از خراسان تا فلسطین» بود.

* با توجه به اینکه در این دوره از جشنواره تنها خبرگزاری‌ها و نشریات حضور ندارند، حضور رسانه‌هایی که از سایر بسترها مانند اینستاگرام فعالیت می‌کنند به چشم می‌خورد؛ یکی از این رسانه‌ها «حامین مدیا» است که خود را بزرگ‌ترین رسانه تخصصی ازدواج کشور معرفی می‌کند.

* روزنامه اطلاعات در غرفه خود در نمایشگاه رسانه‌های ایران نسخه اصلی روزنامه‌های دهه ۴۰ خود را به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش گذاشته بود. این روزنامه‌ها که از عمر آنها تقریبا ۶۰ سال می‌گذرد، داخل کاورهای پلاستیکی به فروش می‌رفت تا هنگام فروش آسیبی نبیند. 

* حضور غرفه‌های نشریات استانی از دو حالت خارج نیست؛ این نشریات و خبرگزاری‌ها یا بسیار قوی ظاهر شده‌اند و یا صرفا برای آنکه نشان دهند به نمایشگاه آمده‌اند به گذاشتن یک بنر و میز و چند صندلی بسنده کرده‌اند. 

* تقریبا پرطرفدارترین غرفه رسانه‌های استانی مربوط به «هاناخبر»، رسانه‌ای برای اخبار غرب کشور است که مسوولان آن همگی با لباس های محلی در غرفه حاضر هستند و به نظر می‌رسد برای چیدمان غرفه از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اند. 

* صندوق اعتباری هنر و سامانه جامع رسانه‌های کشور نیز در یک غرفه آماده پاسخگویی به سوالات اهالی رسانه و یا برطرف کردن مشکلات صنفی آنها بودند. 

* قسمتی که در نمایشگاه رسانه‌های ایران برای نمازخانه اختصاص یافته است فاصله‌ای با غرفه‌ها ندارد و به غیر از ساعات اذان ظهر و مغرب که صفوف نماز جماعت در آن شکل می‌گیرد، در باقی ساعات روز محلی برای استراحت بازدیدکنندگان یا برخی از اهالی رسانه‌ است. 

* بخشی از بازدیدکنندگان امروزِ نمایشگاه از طرف سرای محلات استان تهران به مصلی امام خمینی (ره) آمده‌ بودند؛ افرادی که اغلب اطلاع چندانی از نفسِ نمایشگاه رسانه‌های ایران نداشتند و بیشتر جذب برنامه‌های جانبی مانند جشن ویژه اعیاد شعبانیه و یا غرفه کودک و رسانه شده بودند. 

* نهادها و وزارتخانه‌ها هم در این نمایشگاه غرفه دارند اما به نظر می‌رسد یکی از غرفه‌های خلاق مربوط به شهرداری تهران باشد. در این غرفه آثاری قدیمی از اِلمان‌های قدیمی شهر تهران و کلاه شهدای آتش‌نشان در حادثه پلاسکو به نمایش گذاشته شده است. 

* غرفه جزیره قشم نیز برای اهالی رسانه کارت «قشم‌وندی» یک ساله صادر می‌کرد.

* غرفه پایگاه خبری و تحلیلی انصاف، با طرح یک سوال و گذاشتن یک صندوق برای رای دادن سبب شده بود میان اهالی رسانه و برخی از بازدید کنندگان یک مناظره آرام شکل بگیرد. این رسانه از بازدیدکنندگان پرسیده بود: «خواست شما از حاکمیت چیست؟ زندگی یا مقاومت؟».

* غرفه خبرگزاری ایسنا نیز در دومین روز از نمایشگاه رسانه‌های ایران میزبان سخنگوی وزارت خارجه، رئیس انستیتو پاستور ایران، معاون سازمان انتقال خون، معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون وزیر رفاه، دبیرکل حزب ندای ایرانیان، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، مدیرعامل شرکت ملی پست، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و ... بود.

* علی‌رغم اینکه ستاد خبری نمایشگاه رسانه‌های ایران از حدود ظهر روز دوم اعلام کرد که ساعت نمایشگاه یک ساعت تمدید شده و نمایشگاه تا روز پایانی تا ساعت ۱۹:۳۰ دایر است، اما برخی از غرفه‌ها از حدود ساعت ۱۸ خالی شدند. 

* آیین نکوداشت «تقی دژاکام» پیشکسوت عرصه رسانه، عصر دوشنبه، ۳۰ بهمن در نمایشگاه رسانه‌های ایران برگزار شد و او از آغازین شروع حرفه خبرنگاری و خاطرات خود در عرصۀ خبرنگاری و روزنامه‌نگاری سخن گفت. دژاکام که در روزنامه‌های کیهان، اطلاعات، سلام و ایران نوشته، معتقد است در دنیای خبر، روزنامه‌نگار تراز با حفظ جسارت اخلاقی و راست‌گویی، با شجاعت و مسئولیت، در مسیر اصول اخلاق و شرع، به افشای حقایق جامعه می‌پردازد و نقدهای خود را به شیوه‌ای راست‌گویانه و منصفانه مطرح می‌کند.

* ماجرای انتشار اخبار در طوفان ‌الاقصی موضوع یکی از نشست‌های نمایشگاه رسانه‌های ایران در دوشنبه سی‌ام بهمن بود. این نشست به موضوع بررسی چالش‌های اثرگذاری و مقابله با جنگ رسانه‌ای با محوریت تجربۀ شبکۀ خبری المیادین در طوفان ‌الاقصی و چالش‌های آن با حضور «بهیه حلاوی»، مدیر بخش برنامه‌های زندۀ شبکۀ میادین اختصاص داشت.

* نشست «دسترسی به رسانه‌های ‌پر مخاطب خارجی» در دومین روز نمایشگاه با حضور محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد. او در بخشی از سخنانش در توضیح اهداف و ساز و کار مصوبه دسترسی به سکوهای پرمخاطب خارجی، گفت: سکوها در همه جای دنیا ملزم به رعایت قوانین کشورها هستند.

او تاکید کرد: فعالیت سکوهای خارجی در چارچوب قانون بلامانع است.

نمایشگاه رسانه‌های ایران، که از یکشنبه ـ ۲۹ بهمن ماه ـ آغاز شد، تا چهارشنبه دوم اسفند در مصلی امام خمینی(ره) برپا خواهد بود.

حاشیه نگاری کامل ایسنا از اولین روز نمایشگاه رسانه‌های ایران را نیز می توانید در اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۰:۴۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1402120100010
  • خبرنگار : 71635