به گزارش ایسنا، کنفرانس امنیتی مونیخ از تاریخ ۱۶ الی ۱۸ فوریه (۲۷ الی ۲۹ بهمن) برگزار شد و بر روی موضوعاتی نظیر وضعیت غرب آسیا، شهر رفح و حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به آن و همچنین جنگ اوکراین متمرکز بود.
نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی مینویسد: مبارزه برای دفاع در اوکراین مسئله مهم و اساسی در کنفرانس امنیتی مونیخ بود. سال گذشته هم بحثهای مشابهی انجام شد اما امسال جنس و دغدغه آن متفاوت بود.
در ابتدای سال ۲۰۲۴، کییف همچنان نسبت به ضدحملهاش و بازپسگیری برخی مناطق تحت کنترل روسیه حتی کریمه امیدوار بود اما اکنون واضح و مبرهن است که ضدحمله اوکراین شکست خورده و حفظ خطوط مقدم برای اوکراینیها بسیار دشوار شده است. چشماندازها برای سال جاری میلادی حتی میتواند «تاریکتر» باشد.
ماموریت مونیخ
اشپیگل در ادامه میگوید: زلنسکی و هئیت اعزامیاش به مونیخ آمدند تا ماموریت خود را انجام دهند؛ آنها سعی داشتند آمریکاییها و اروپاییها را متقاعد کنند تا تسلیحات و مهمات بیشتری را سریعا به اوکراین ارسال کنند.
رئیسجمهور اوکراین با رنگی پریده و ظاهری خسته در مقابل مقامات مهم سیاسی حاضر شد. صدای خشدار و گرفته او نشان میداد که او در ۲ روز گذشته، چه تعداد گفتوگو برگزار کرده است. ابتدا اشارهای به مرگ «الکساندر ناوالنی» منتقد اصلی کرملین کرد و سپس مرگ این منتقد را به کشور اوکراین شبیه دانست که «قربانی ولادیمیر پوتین» شدهاند.
خروج اوکراین از آودیوکا
رئیسجمهور اوکراین از حمله به وزرا و مقامات کشورهای دیگر به دلیل ناکافی بودن ارسال تسلیحات خودداری میکند اما در عوض، در تلاش است تا مخاطب خود را متقاعد کند که پرونده اوکراین تمام اروپا را به خطر خواهد انداخت و مدام ادعا میکند که روسیه در گام بعدی به کشورهای حوزه بالتیک و حتی لهستان حمله خواهد کرد و برای جلوگیری از چنین اتفاقی، اوکراین به تسلیحات بیشتر نیاز دارد.
سرانجام پس از ماهها نبرد، ارتش اوکراین روز شنبه از شهر آودیوکا در نزدیکی دونتسک عقبنشینی کرد و کنترل این شهر راهبردی به دست نیروهای روسیه افتاد. رئیسجمهور اوکراین از خروج نیروهایش دفاع کرد و گفت: «اگر فرماندهان ما صرفا بخواهند بر روی اجساد سربازان ما پیشروی کنند، این اقدام معنایی ندارد و منطقی نیست.»
رئیسجمهور خسته!
برای ولودیمیر زلنسکی ظاهرا اعتراف تلخی بود که بگوید روسیه برتری نظامی دارد و اوکراین به هیچکدام یک از تسلیحات پیشرفتهای که روسیه از آنها بهرهمند است، دسترسی ندارد.
نشریه آلمانی اشپیگل مینویسد این «رئیسجمهور خسته» ادعا میکند که اگر این تسلیحات تماما در اختیار اوکراین قرار بگیرند، کییف پیشروی حائز اهمیتی در میدان نبرد خواهد داشت اما ایالات متحده آمریکا، به عنوان حامی درجه یک اوکراین با بنبستی بر سر کمکهای ارسالی به اوکراین مواجه شده است.
مجلس سنا آمریکا اخیرا بسته کمکی ۶۰ میلیارد دلاری را برای اوکراین تصویب کرد اما جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا با چنین کمکی مخالفت کرده و مایل نیستند چنین بودجهای را به کییف سرازیر کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و چهره پیشتاز حزب جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده، جمهوریخواهان مجلس نمایندگان را به مخالفت با این بسته کمکی تشویق میکند.
باز هم تاروس!
اوکراین علاوه بر درخواستهای مکرر خود در رابطه با تسلیحات، همچنان بر دریافت موشکهای دوربرد تاروس از جانب آلمان اصرار میورزد. اوکراین یک سال است که این درخواست را مطرح میکند اما «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان تاکنون با ارسال آنها موافقت نکرده است.
این نشریه آلمانی تاکید میکند: موشک دوربرد تاروس ساخت آلمان قادر است یک کلاهک ۵۰۰ کیلوگرمی را حمل کند و بردی حدود ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) دارد.
صدراعظم آلمان روز شنبه در مونیخ در پاسخ به درخواست اوکراین برای ارسال موشکهای تاروس طفره رفت و این چنین استدلال کرد که «بحث و رایزنی پیرامون یک سیستم تسلیحاتی جدید، با پاسخ منفی و یک خیر آغاز میشود.»
تصویر تاریک اوکراین
نشریه اشپیگل در قسمتهای پایانی این گزارش ذکر میکند: نمایندگان هئیت اوکراینی چنین تحلیلهایی را نوعی تسلیم زودهنگام غرب تلقی میکنند. طی وعده کاری که توسط بنیاد میلیاردر اوکراینی «ویکتور پینچوک» ترتیب داده شد، هشداری درخصوص ترک و نادیده گرفتن اوکراین مطرح گردید.
این نشریه آلمانی به نقل از این میزبان اوکراینی که تصویر تاریکی را ترسیم کرد، نوشت: اوکراین نباید درخواست سلاح کند، بلکه غرب باید آن را به اوکراین بدهد. بدون سلاح و مهمات، اوکراین دیگر نمیتواند خط مقدم را حفظ کند.
انتهای پیام