وحید واسطه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بیشترین کاهش مصرف در دشتهای ممنوع و بحرانی صفیآباد، بجنورد و سملقان با میانگین حدود ۳۰ درصد کاهش بوده است.
وی گفت: به تبعیت از کاهش مصرف برق، مصرف آب زیرزمینی از چاههای کشاورزی استان نیز در این مدت کاهش یافته است.
واسطه توضیح داد: با توجه به پایش انجام شده توسط کمیته مدیریت توامان آب و برق در استان، ۲۶۳ حلقه چاه در ۱۰ ماه گذشته در استان مشمول مصرف بیشتر برق بودهاند و شامل محدودیت مصرف برق شده و یا خواهند شد.
وی در مورد منابع آب سطحی استان نیز گفت: ذخایر سدهای این استان در مقایسه با سال گذشته در همین ایام، ۲۵ درصد کاهش یافته است.
این مقام مسئول با توجه به تداوم چهارمین سال خشک در استان، توجیه بیشتر کشاورزان استان و همکاری آنها برای مدیریت بهینه مصرف آب را تنها راهکار گذر از شرایط کنونی بیان کرد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تا پایان دی ماه از برداشت ۱.۳ میلیون مترمکعب آب از چاههای مجاز این استان جلوگیری شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی تصریح کرد: تعداد چاههای مجاز در این استان ۳۳۸۷ حلقه با حجم برداشت مجاز ۳۹۳ میلیون مترمکعب است. حجم اضافه برداشت چاههای مجاز در دشتهای استان به مقدار ۹۴ میلیون مترمکعب است که این میزان در سالهای خشک بیشتر میشود.
وی با اشاره به اینکه از برداشت حجمی معادل ۱.۳ میلیون مترمکعب از اضافه برداشتها جلوگیری شده است، ادامه داد: بجنورد با تعداد ۷۳۱ حلقه، بیشترین چاههای مجاز را دارد.
انتهای پیام