به گزارش خبرنگار ایسنا، نمایشگاه رسانههای ایران بعد از ۶ سال وقفه در برگزاری، سرانجام امسال با شعار «نجستم همیشه جز از راستی» آغاز به کار کرد. شعار این دوره از نمایشگاه برگرفته از یکی از اشعار فردوسی است که بیت کامل آن «نجستم همیشه جز از راستی / ز من دور بد کژی و کاستی» است.
* هرچند که جانمایی غرفهی هر رسانه از پیش انجام شده بود، صبح اولین روز از نمایشگاه همچنان برخی از غرفهها در حال آمادهسازی بودند؛ روندی که در برخی غرفهها به مراحل نهایی رسیده بود و در برخی از غرفهها تا حدود ساعت ۱۵ ادامه داشت. البته غرفههایی که آماده شده بودند نیز این گله را مطرح میکردند که بازه زمانی تحویل محل تا آمادهسازی غرفه فرصت کوتاهی بوده است و آنها تنها طی یک روز و نیم توانستند غرفه رسانه خود را تکمیل کنند.
* در این بین همچنان وقتی در راهروهای مصلی امام خمینی (ره) قدم میزدید جای خالی غرفه برخی از خبرگزاریها و مطبوعات، همچون خبرگزاری تسینم، روزنامه اعتماد، روزنامه آفتاب یزد، روزنامه فرهیختگان و ... به چشم میخورد. برخی از خبرگزاریها و روزنامهها نیز غرفههایی تقریبا خالی با نهایتا چند صندلی و یک میز داشتند و عملا خبری از برنامههای از پیش تعیین شده یا مهمان خاص در غرفههایشان نبود.
* هر از چندگاهی در میان شلوغیهای نمایشگاه به یک باره همهمهای شکل میگرفت و صدای خنده و شوخی به گوش میرسید؛ نزدیکتر که میرفتید مشخص میشد همکاران و خبرنگارانی که برخی مدتها بود از یکدیگر خبر نداشتند، دیدار تازه کردهاند و سخت مشغول احوالپرسی و بگو و بخند هستند تا جایی که برخی به شوخی میگفتند: «سال تحویل رسانهایها بعد از ۶ رسیده و اومدیم دید و بازدید!»
* غرفه عکس شهدای رسانه نیز میزبان تصاویر شهدای رسانه از دوران پهلوی تا معاصر بود.
* حدود ساعت ۱۲ ظهر و با نیم ساعت تاخیر وزیر ارشاد وارد محل نمایشگاه رسانههای ایران شد و با توجه به اینکه حضور او مقارن با اذان ظهر شده بود، سخنان خود را متوقف و از ایمان شمسایی ـ رییس کمیته محتوایی نمایشگاه رسانههای ایران ـ درخواست کرد تا به صورت زنده در مراسم، اذان را قرائت کند و بعد از آن به سخنرانی پرداخت.
* محمدمهدی اسماعیلی پس از سخنرانی و برگزاری مراسم افتتاحیه، تنها از غرفه غزه بازدید کرد و قرار شد در روز دیگری برای بازدید از سایر غرفهها مجددا به نمایشگاه بیاید.
* از غرفههای جالب توجه در میان رسانهها، حضور میز خدمت اندازهگیری قندخون و فشارخون و همچنین غرفه انجمن اهدای عضو بود؛ هرچند که به نظر میرسد لازم بود تا محل قرارگیری غرفه این انجمن با توجه به اهمیت انجام تبلیغات، در جایی بهتر تعبیه میشد اما مسئول این غرفه خوشحال بود که تا حدود ساعت ۱۶ توانسته بود حدود ۱۵ کارت اهدای عضو صادر کند.
* در خلال برگزاری نمایشگاه برخی غرفهها مداحی و آهنگهای عربی محور مقاومت و برخی دیگر موسیقی پاپ و سنتی با صدای خواننده هایی چون محسن یگانه و سالار عقیلی پخش میکردند.
* با وجود اینکه از پیش اعلام شده بود قرار است این نمایشگاه تمهید ویژهای برای کودکان بیندیشد، اما غرفه نشریات کودکان تقریبا سوت و کور بود. با این همه روز اول نمایشگاه رسانههای ایران میزبان برخی اردوهای دانشآموزی بود؛ دانشآموزانی که برای نخستین بار فضای جدی رسانه را از نزدیک تجربه می کردند و البته برخی از آنها هم علت آمدنشان را به خبرنگار ایسنا اینگونه اعلام کردند: «چون امتحان داشتیم، آمدیم که امتحان ندهیم!»
* مرکز وکلای استان تهران نیز در خلال برگزاری نمایشگاه، به مراجعان مشاوره حقوقی رایگان ارائه میداد.
* با توجه به اینکه اکثر رسانههای ایران در این نمایشگاه حاضر هستند، گروهی از معلولان با در دست داشتن شعارهایی مانند: «اجرای ماده ۲۷ حق مسلم ما است» یا «چرا معلولان متوسط و خفیف حقی در قانون ندارند» برای احقاق حق خود به غرفه رسانهها سر میزدند و با خبرنگاران گفتوگو میکردند.
* همچنین مراسم نکوداشت محمدمهدی فرقانی از پیشکسوتان عرصه مطبوعات ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در حاشیه نمایشگاه برگزار شد و این روزنامهنگار پیشکسوت ضمن بیان خاطراتی، توصیههای مهمی به خبرنگاران حاضر در جمع کرد.
بنا بر اعلام قبلی ستاد اطلاعرسانی نمایشگاه رسانههای ایران این نمایشگاه به مدت چهار روز از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۱۸ و ۳۰ دقیقه دوم اسفند ماه دایر است.
انتهای پیام