محمود فتحی افزود: علاوه بر آن کانالهای کشاورزی در ۱۲ روستا به طول شش کیلومتر احداث شده که این مهم با اعتباری افزون بر ۴۰ میلیارد تومان انجام شده همچنین انتقال آب از طریق لوله به طول حدودا ۱۵ کیلومتر در سه رشته قنات، در دست اقدام است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، وی خاطرنشان کرد: در سالجاری با پیگیریهای مستمر ۹۵ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت و لایروبی قنوات، احداث کانالهای کشاورزی و لولهگذاری به شهرستانهای رزن و درگزین تخصیص یافته است.
فتحی در ادامه با اشاره به برنامههای جهادکشاورزی شهرستان در زمینه اصلاح الگوی کشت اظهار کرد: آب و خاک سرمایههای ملی هر کشور است، از همینرو هر مقدار خاک و آب که در اختیار کشاورزان باشد، سرمایه اصلی محسوب میشود.
وی با تأکید بر تلاش برای حفظ و تقویت آب و خاک و خودکفا شدن کشور در محصولات کشاورزی پس از پیروزی انقلاب یادآور شد: استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی و خاک، باعث شده سفرههای زیرزمینی خالی و خاک اراضی کشاورزی فقیر و عاری از مواد آلی شود که در صورت ادامه این روند هزینههای تولید بیشتر و تولیدات کشاورزی مقرون به صرفه نخواهد بود بنابراین باید در افزایش بهرهوری با استفاده از اصلاح روشهای کشت و آبیاری اهتمام ویژه داشت.
وی با بیان اینکه استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و روشهای کشاورزی حفاظتی در این حوزه حائز اهمیت است، مطرح کرد: در سالجاری در بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان، کشاورزی حفاظتی اجرا شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان درگزین با اشاره به افزایش راندمان آبیاری ۷۵ درصدی سیستمهای آبیاری نوین اضافه کرد: بیش از ۹۵ درصد از اراضی آبی شهرستان درگزین مجهز به سیستمهای نوین است.
انتهای پیام