به گزارش ایسنا، عکسی که با «تلسکوپ فضایی هابل» ثبت شده، مملو از رنگ و فعالیت است. این عکس، یک منطقه ستارهساز نسبتا نزدیک را به نام «IRAS 16562-3959» نشان میدهد که در کهکشان راه شیری در فاصله حدود ۵۹۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی «کژدم»(Scorpius) قرار دارد.
به نقل از ناسا، این عکس از مشاهدات «دوربین میدان وسیع ۳» هابل به دست آمده است. جزئیات دقیق رنگ آن، نتیجه چهار فیلتر جداگانه هستند که میتوانند در برابر حسگرهای نور دستگاه بلغزند و به طول موجهای بسیار خاصی از نور امکان دهند تا عبور کنند. این ویژگی سودمندی است زیرا طول موجهای خاصی از نور میتوانند اطلاعاتی را درباره ترکیب، دما و چگالی منطقه ارائه دهند.
در مرکز عکس، IRAS 16562-3959 به احتمال زیاد میزبان یک ستاره پرجرم است که حدود ۳۰ برابر جرم خورشید ما را دارد و هنوز در مرحله شکلگیری به سر میبرد. ابرهای سایهدار، تاریک به نظر میرسند زیرا غبار بسیار زیادی وجود دارد که نور را پنهان میکند و جلوی طول موجهای فروسرخ نزدیک مشاهدهشده توسط هابل را میگیرد. با وجود این، نور فروسرخ نزدیک عمدتا از دو طرف شامل سمت چپ بالا و سمت راست پایین میتابد و در آنجا یک فوران قوی منتشر شده از پیشستاره بزرگ، غبار را پاک میکند.
عکسهای دارای چند طول موج مانند این صحنه باورنکردنی هابل به ما کمک میکنند تا درک بهتری را از نحوه شکلگیری پرجرمترین و درخشانترین ستارههای کهکشان خود به دست بیاوریم.
انتهای پیام