به گزارش ایسنا، «آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین بار دیگر تاکید کرد که ناتو بر روی اینکه اوکراین یکی از اعضایش شود، کار میکند اما باید جوانب احتیاط را رعایت کرد و بجای آنکه در این روند، تعجیل به خرج داد، مسیر مناسب را برای دستیابی به این هدف پیمود.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این دیپلمات ارشد ایتالیایی در پاسخ به سوالی درباره احتمال پیوستن و ادغام اوکراین در ناتو نیز گفت: اگر بخواهم صادقانه پاسخ بدهم باید بگویم که این کار برای همه خطرناک است چون شما علیه روسیه میجنگید و برای یک کشور عضو ناتو، این امربه منزله وقوع جنگ جهانی سوم است.
وزیر خارجه ایتالیا همچنین با بیان اینکه وضعیت کنونی همکاری بین ناتو و کییف خود پیامی واضح برای مسکو است، ادامه داد: ما میخواهیم از شما حمایت کنیم اما این قوانین کامل و واضح هستند. اگر حملهای علیه یکی از اعضای ناتو رخ دهد، دخالت ائتلاف صورت میگیرد، برای همین باید محتاط عمل کنیم.
ناتو برای نخستین بار در ۲۰۰۸ اعلام کرد که اوکراین به آن ملحق خواهد شد. پس از کودتای مورد حمایت غرب در کییف در سال ۲۰۱۴، اوکراین تعامل با این ائتلاف را افزایش داد و عضویت در ناتو را در قانون اساسی خود به عنوان یک هدف استراتژیک در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد. در پاییز ۲۰۲۲ رسما درخواست عضویت اوکراین به ناتو داده شد.
وزرای خارجی کشورهای عضو ناتو در نشست ویلنیوس ۲۰۲۳ اعلام کردند که اوکراین باید یکسری اصلاحات دموکراتیک و امنیتی بیشتر برای پیوستن به این ائتلاف انجام دهد و گفتند که دعوت از کییف تنها زمانی انجام میشود که تمامی کشورهای عضو با آن موافقت کرده و کییف نیز به درخواستهای آنها درباره اصلاحات جامه عمل بپوشاند.
در حالیکه انتظار میرود این مساله در نشست واشنگتن دی.سی در ژوئیه مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گیرد، مجله فارن پالسی ماه گذشته میلادی گزارش کرد که واشنگتن و برلین مخالف ایده پیوستن اوکراین به ناتو هستند و علتش را هم نگرانی از تقابل تمام عیار با مسکو میدانند.
روسیه گسترش ناتو به سمت مرزهای خود را یک تهدید امنیتی بزرگ میداند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه استدلال کرد که قدرتهای غربی از اوکراین برای دشمنی با روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استفاده کردهاند.
پوتین در مصاحبه اخیر خود با تاکر کارلسون، رویکرد غرب در قبال اوکراین را یک اشتباه سیاسی بزرگ خواند و به وعده سال ۲۰۰۸ ناتو برای پذیرش این کشور در این ائتلاف نظامی و همچنین کودتای تحت حمایت غرب در کییف در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد.
به رفح حمله نشود
تاجانی همچنین از رژیم صهیونیستی خواست به رفح حمله نکند و منتظر آتش بس باشد.
وی تاکید کرد که کشورهای گروه ۷ میتوانند به سمت آتش بس در نوار غزه برای آزادی اسیران حرکت کنند.
ناوالنی
او در باره مرگ رهبر مخالفان روسیه، الکسی ناوالنی نیز گفت: به نظر من در G۷ نگرانی در مورد مرگ ناوالنی وجود دارد و همه ما این اتفاق را محکوم میکنیم.
وزیر امور خارجه ایتالیا ابراز امیدواری کرد که «حقیقت این مرگ آشکار شود.»
انتهای پیام