حمیدرضا رستگار - رئیس اتاق اصناف تهران - در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با قانون تغییر مجوزهای کسب و کار از فیزیکی به الکترونیکی گفت: مسئله دریافت شناسه یکتا توسط مشاغل و اصناف و الکترونیکی شدن مجوزهای کسب و کار به معنای استفاده از ظرفیتهای روز دنیا است و اصناف و جامعه صنفی کشور از این حرکت استقبال میکنند؛ چراکه این سیاست، تغییر در روش و استفاده از امکانات نوین است و میتواند اثرات مفیدی در روند کاری اصناف در آینده داشته باشد.
رستگار با اشاره به حجم بالای مجوزهای صادرشده در طول زمان گفت: مسئله بسیار مهم دیگر، تعدد مجوزهای کسب و کار است و با توجه به اینکه تعداد مجوزهایی که از گذشته تا امروز صادر شده بسیار بالا است و حتی برخی از آنها از مدت اعتبار زمانی طولانی مدت برخوردار هستند، طی شدن روند الکترونیکی شدن مجوزها، مستلزم زمان است و باید زمان کافی برای تغییر مجوزها و تبدیل آنها به مجوز الکترونیکی، فراهم شود.
وی افزود: در جلسه مشترکی که اخیرا با رئیس درگاه ملی مجوزها برگزار شد، تصریح شد که اتحادیهها و اعضای صنفی، همگی موافق و مدافع طرح شناسه یکتا و الکترونیکی شدن مجوزهای کسب و کار هستند؛ اما مسئلهای که وجود دارد این است که مجوز کسب و کار باید در معرض دید مراجعه کنندگان و مشتریها قرار داشته باشد چرا که باید مراجعه کننده مطلع باشد که آن مکان یا شخصی که از آن خرید میکند، دارای جواز کسب و کار است و نباید مجوزها از دید مردم محو شوند.
رئیس اتاق اصناف تهران ادامه داد: همه مردم از امکانات موبایلهای هوشمند که دارای بارکدخوان باشد، برخوردار نیستند و در حال حاضر با توجه به وجود اقشار مختلف جامعه برخی تصور میکنند که مجوزهای فیزیکی قرار است به طور کامل محو و حذف شوند.
رستگار، با اشاره به مزیت برخورداری از شناسه یکتا برای اصناف و مشاغل گفت: یک مزیت داشتن شناسه یکتا این است که برای اخذ تسهیلات بانکی و اقتصادی دیگر لازم نیست از جواز فیزیکی استفاده کرد و صاحبان مشاغل بدون حمل و جابهجایی آن میتوانند از آن برخوردار باشند.
وی در ادامه به اقدامات اتاق اصناف تهران در جهت محقق ساختن قانون مجوزهای الکترونیکی اشاره کرد و گفت: اتاق اصناف تهران تقریبا تمام اتحادیههای تابعه خود را از این قانون مطلع کرده و به صورت میانگین هر هفته نزدیک به ۴ الی ۵ اتحادیه در حال تبدیل مجوزهای کسب و کار خود به الکترونیکی و اخذ شناسه یکتا هستند.
رئیس اتاق اصناف تهران در پایان تصریح کرد: برای تحقق این قانون باید ابتدا آن را فرهنگ سازی کرد و سپس با آموزش اصناف شرایط تبدیل مجوزهای الکترونیکی و دریافت شناسه یکتا فراهم شود. علاوه بر این باید فرصت و زمان لازم برای ورود همه اصناف و مشاغل به این قانون و دریافت شناسه یکتا، وجود داشته باشد و نباید اصناف و مشاغلی که در این فرایند دیرتر مجوزهای خود را به الکترونیکی تبدیل میکنند، با محدودیت روبرو شوند.
انتهای پیام