به گزارش ایسنا، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار کرد که در این ائتلاف «مشکلاتی جدی» وجود دارد.
او در ادامه این سخنرانی گفت: «ما هم اکنون توجه زیادی را به موضوع افزایش تولید نظامی معطوف کردهایم.»
استولتنبرگ گفت: «کارخانههای جدیدی در دست ساخت هستند و تولید رو به افزایش است اما لازم است که فورا اقدامات بیشتری صورت بگیرد.»
دبیرکل ائتلاف ناتو در حالی این سخنرانی را مطرح کرد که رسانهها و مقامهای غربی به دلیل تشدید روند شکستهای اوکراین در میدان نبرد با روسیه و معطل بودن دهها میلیارد دلار کمک درخواستی دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای کییف در کنگره، زنگ خطر را به صدا در آوردهاند.
ارتش اوکراین اخیرا اعلام کرد نیروهای خود را از آودیوکا، یک شهر کوچک اما مهم در شرق این کشور که چند ماه از چند جهت تحت محاصره نیروهای روسیه بود، خارج کرده است. این عقب نشینی پس از آن انجام شد که روسیه حملاتش را علیه آودیوکا در هفتههای اخیر تشدید کرده و حملات هوایی به همراه حملات توپخانهای و حضور نیروهای زمینی مجهز به خودروهای زرهی و سربازان بیشتر را روانه این منطقه کرده بود.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، استولتنبرگ همچنین با ایده «تسلیحات بازدارنده هستهای اروپایی» که در آن آمریکا دخیل نباشد مخالفت کرده و گفت که این ایده «مفید نیست».
او در حالی که از وضعیت کنونی استقرار تسلیحات هستهای ناتو دفاع میکرد گفت هر گونه زیر سوال بردن وضعیت کنونی «تسلیحات بازدارنده هستهای ناتو تنها باعث تضعیف ناتو در زمانی که ما واقعا نیازمند بازدارندگی معتبر هستیم، میشود.»
برخی سیاستمداران آلمانی در هفتههای اخیر صحبت از این کردند که اروپا اقدام به ایجاد «تسلیحات بازدارنده هستهای» با هدف کم کردن از اتکایش به آمریکا در زمینه دفاع کند.
استولتنبرگ از سوی دیگر گفت که از ایالات متحده آمریکا میخواهد «آنچه را که به اوکراین وعده داده» عملی کند.
او که اشارهاش به بنبست در مسیر تصویب بسته کمکی جدید حدودا ۶۰ میلیارد دلاری واشنگتن برای اوکراین در کنگره آمریکا بود، ادعا کرد: «این الزام فوری و حیاتی وجود دارد که آمریکا بر سر بسته کمک به اوکراین تصمیم بگیرد چون آنها این کمک را لازم دارند. این بر عهده آمریکاست که چیزی را که وعده داده عملی کند.»
او گفت که تصمیم نگرفتن کنگره آمریکا درباره سرنوشت کمکها برای اوکراین تاثیری مستقیم بر جنگ در این کشور دارد.
استولتنبرگ در ادامه این سخنرانی بیان داشت: «متحدان اروپایی باید در ارتباط با مساله کلیت بودجه نظامی اقدامات بیشتری صورت دهند. اما در حقیقت اگر شما حمایت از اوکراین را بررسی کنید میبینید که متحدان اروپایی و کانادا مجموعا بیشتر از آمریکا به کییف کمک کردهاند. البته آمریکا اقدامات زیادی به ویژه در رابطه با حمایت نظامی مداوم از اوکراین صورت داده اما مساله این است که به دلیل فقدان تصمیمگیری از سوی کنگره آمریکا جریان کمکهای واشنگتن کاهش یافته و این تاثیر مستقیم بر خط مقدم جنگ اوکراین گذاشته است.»
انتهای پیام