به گزارش ایسنا، سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران، با رد فعالیت وزرا و مسئولان دولتی در انتخابات مجلس گفت: تاکید اکید رئیس جمهور به اعضای دولت است که هیچ یک از اعضای دولت در هیچ تشکل سیاسی فعالیت نداشته باشند و همه کمک کنند تا انتخابات پرشور و اشتیاق برگزار شود.
از امروز فرصت ۱۵ روزه تبلیغات داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری آغاز شد. ۱۴۴ داوطلب در ۳۱ استان برای تصدی ۸۸ کرسی نمایندگی مجلس خبرگان رهبری طی یک دوره هشت ساله، در این انتخابات با یکدیگر رقابت میکنند. دیشب ستاد انتخابات کشور، اسامی کاندیداهای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد.
فرصت تبلیغات کاندیداهای مجلس دوازدهم از ۳ اسفند آغاز میشود. به گفته سید محمد تقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی وزیر کشور، برای انتخابات مجلس نزدیک به ۱۵ هزار نفر تایید صلاحیت شدند و شرایطشان برای نامزدی در انتخابات فراهم شده است. این افراد آماده باشند که از روز سوم اسفند تا پایان روز نهم اسفند میتوانند برای تبلیغات اقدام کنند.
دیشب هم محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور از محرومیت از دو دوره کاندیداتوری برای نامزدهایی که از قوانین مالی انتخابات عدول کنند، خبر داد.
انتشار لیست خبرگان جامعه روحانیت در تهران
امروز لیست جامعه روحانیت مبارز برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران به سرلیستی آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی منتشر شد. غلامرضا مصباحیمقدم عضو شورای مرکزی و سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در خصوص نحوه ارائه لیست مشترک با جامعه مدرسین برای ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دو نشست هماهنگی که با هم داشتند پیشنهادات خود را برای ترکیب لیست خبرگان دوره ششم با هم مبادله کردند. در اکثر موارد ما با هم اشتراک نظر داشتیم البته پیشنهاداتی که ما به عنوان جامعه روحانیت مبارز مطرح نمودیم بر اساس شاخص هایی بود که آنها را لحاظ کردیم. ما تمام همت مان این بوده که به لیست واحد برسیم.
در این لیست نام محمد علی موحدی کرمانی، علیرضا اعرافی، محسن اسماعیلی، مصطفی پورمحمدی، سید محمد علی موسوی جزائری، حمید حوالی شهریاری، قربانعلی دری نجفآبادی، علی رازینی، حسینعلی سعدی، هادی صادقی، غلامعلی صفایی، محسن قمی، محمود محمدی عراقی، غلامرضا مصباحیمقدم، علی مومنپور و غلامعلی نعیمآبادی دیده میشود.
معرفی رئیس هیئت اجرایی امناء
امروز سید نظامالدین موسوی دبیر شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امناء) در حکمی محمدرضا میرشمسی را به عنوان رئیس هیئت اجرایی ائتلاف امناء منصوب کرد. ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امناء) ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ با حضور ۲۰ جبهه، حزب و تشکل سیاسی اصولگرا اعلام موجودیت کرد.
همچنین پرویز سروری رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) در شهر تهران از آغاز مصاحبههای تخصصی حوزه حکمرانی، با داوطلبان حضور در لیست نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خبر داد. سروری با بیان اینکه، «فرآیند مصاحبه، سه روز به طول میانجامد» اظهار کرد: از حدود ۲۵۰ نامزد معرفی شده توسط کانونهای تخصصی، افراد شاخص جبهه انقلاب و احزاب و جریانات سیاسی که شاخصهای اولیه حضور در لیست تهران را دارند، سوالات تخصصی در حوزه قانونگذاری، حکمرانی و سیاستگذاری پرسیده خواهد شد و نامزدها از این جنبه ارزیابی میشوند.
دیروز هم غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) در دومین گردهمایی طلاب و روحانیت با عنوان «نقش ائمه جماعات در افزایش مشارکت مردمی» گفت: امروز میتوانیم افرادی صالح و سالم را به مردم معرفی کنیم تا وارد مجلس شوند و از این کشور و انقلاب دفاع و به مردم خدمت کنند. در شورای ائتلاف سعی ۱۰۰درصدی ما انتخاب بهترین گزینهها برای ارائه خدمات به مردم است. البته همه امور دست یک نفر نیست که بگویند فلانی بیاید لیست ببندد اما تلاش میکنیم از افراد مومن، پاکدست و انقلابی حمایت کنیم.
امروز محمد رضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نایبرئیس اسبق مجلس با انتشار بیانیهای درباره تغییر حوزه انتخابیه خود از تهران به کرمان توضیحاتی را ارائه کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «علیرغم نامنویسی از حوزه انتخابیه تهران و به رغم اصرارهای فراوان بسیاری از دوستان، با توجه به اینکه اولین حضورم در مجلس شورای اسلامی از استان شهیدپرور کرمان بوده است عزم آن نمودم که که با تغییر حوزه انتخابیه خود از تهران به کرمان، درصورت اعتماد دوباره مردم، آخرین حضورم در خانه ملت به نمایندگی از مردم خوب، صبور، دانا، انقلابی و ولایتمدار زادگاهم کرمان باشد.»
اخبار انتخاباتی دیگر رسانهها؛ ثبتنام ۱۷۰۰ زن برای انتخابات
انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: هزار و ۷۰۰ زن برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردند که به تعبیر شورای نگهبان به اندازه ۶ مجلس گذشته، زنان نامزد حضور در این دوره از انتخابات مجلس شدند. امیدواریم مردم عزیز در رای دادن، توجه بیشتری به نامزدهای زن داشته باشند. چرا که این رویکرد سبب خواهد شد زنان از قوت بیشتری برخوردار شده و قوانینی که میتواند حقوق زنان را مورد توجه قرار دهد، به تصویب برسانند.
امروز غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی اصلاحطلب-اعتدالی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان بیانیه ۱۱۰ امضایی فعالان اصلاحطلب را تقابل با سید محمد خاتمی و نه به او دانست؟ تاکید کرد: آقای خاتمی شخصیت ممتازیست که مورد احترام همه است. ایشان هنوز موضعی درباره انتخابات نگرفتند که این بیانیه در مقابل آن باشد یا نباشد.
کرباسچی همچنین درباره انتقادهای مطرحشده به بیانیه ۱۱۰ امضاییکه آن را باعث ایجاد انشقاق در جریان اصلاحات میدانند، عنوان کرد: چنین قصدی برای انشقاق وجود ندارد. به نظر من بین تمام نیروهای سیاسی باید انسجام باشد و یکی شوند تا بتوانند وضعیت کشور را که در حال حاضر مشکلات متعدد داخلی و خارجی دارد، بهبود دهند. انشقاق بین نیروها هیچ فایدهای ندارد.
امروز هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم در گفتوگویی نظرات خود را درباره فضای حاکم بر سیاست ایران، بیانیه انتخاباتی جبهه اصلاحات و آینده این جریان سیاسی اظهار کرد.
در روزنامهها چه خبر بود؟
بیشتر روزنامههای امروز به نشست خبری آذر منصوری رئیس و جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات که دیروز برگزار شد، پرداختهاند.
روزنامههای اصولگرای «کیهان» با تیتر «اصلاحطلبان برای تمام کرسیهای مجلس نامزد دارند»، «جوان» با تیتر «مشارکتجویی اصلاحطلبان با پرچم نیمهافراشته نمیشود» در گفتوگو با الیاس حضرتی نماینده پیشین اصلاحطلب مجلس، «خراسان» با تیتر «سخنگوی جبهه اصلاحات: با انتخابات قهر نکردهایم»، «فرهیختگان» با تیتر «توپ در زمین خاتمی است»، «قدس» با تیتر «تحریم انتخابات هیچ گاه مد نظر چهرههای اصلی اصلاحات نبوده است» در گفتگو با محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب اصلاحطلب-اعتدالی کارگزاران، «وطن امروز» با تیتر «رای علیه رادیکالیسم» و سرمقالهای با عنوان «مشارکت در انتخابات، عقلانیت سیاسی اصلاحات» به قلم عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، «صبح نو» با تیتر «آچمز تمامیتخواهان اصلاحات»، «جام جم» متعلق به صداوسیما با تیتر «انتخابات، سنگ محک جریانهای سیاسی» که مناظره محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب اصلاحطلب-اعتدالی کارگزاران و مصطفی میرسلیم عضو شورای مرکزی حزب اصولگرای موتلفه است، «ایران» وابسته به دولت با تیتر کنایی «تحریم انتخابات!» و «شهروند» وابسته به هلال احمر با تیتر «اصلاحطلبان: با صندوق قهر نیستیم - اصولگرایان: مشغول ارزیابی نامزدها هستیم» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
همچنین روزنامههای اصلاحطلب و اعتدالگرای «هممیهن» با تیتر «همگام با خاتمی» درباره نفی تحریم و اینکه جبهه اصلاحات با صندوق قهر نیست، «آرمان امروز» با دو تیتر «مطهری یا باهنر؛ کدام سرلیست پایتخت میشوند؟» و «اصلاحطلبان و چالش لیست»، «آرمان ملی» با دو تیتر «لیست نمیدهیم؛ تحریم هم نمیکنیم» و «تابوشکنی انتخاباتی»، «آفتاب یزد» با تیتر «آقای حداد عادل؛ عمل به وظیفه ملی در بستر ملی ممکن است»، «اعتماد» با دو تیتر «پذیرش تعدد گفتمانی در اردوگاه اصلاحطلبان» در گفتوگو با الیاس حضرتی مدیرمسئول این روزنامه و «راه دشوار اصلاحطلب بودن»، «شرق» با تیتر «قضاوت با مردم»، «جمهوری اسلامی» با تیتر «برگزاری انتخابات الکترونیکی در تهران منتفی شد» از قول استاندار تهران، «ابتکار» با تیتر «باهنر بمب انتخاباتی را منفجر کرد، قالیباف نفس راحت کشید»، «سازندگی» ارگان حزب کارگزاران با تیتر «موضع جبهه اصلاحات درباره روزنهگشایی» و «مردمسالاری» ارگان حزب مردمسالاری با دو تیتر «چرا صداوسیما فقط هنگام انتخابات گفتوگوی آزاد میگذارد؟!» و «تاکید جبهه اصلاحات به بازگشت صندوق رای به مردم» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
اما در روزنامههای نزدیک به اصولگرایان مانند «رسالت» و «همشهری» وابسته به شهرداری تهران و روزنامههای نزدیک به اصلاحطلبان و اعتدالگرایان مثل «ستاره صبح» اثری از انتخابات در صفحه اول دیده نمیشود.
انتهای پیام