«حسین مسرت» پژوهشگر و نویسنده یزدی در گفتوگو با ایسنا، در مورد دکتر «سیّد نظام الدّین مکّیّان» که مدتی نیز ریاست دانشگاه یزد را برعهده داشت، اظهار کرد: «سیدنظام الدین» متولد سال ۱۳۳۷ در شهر یزد است؛ او تحصیلات ابتدایی را در دبستان «شاهولی» و دوران متوسّطه را در دبیرستان «ملّی آینده» یکی از سه دبیرستان ملّی(غیرانتفاعی) آن زمان شهر یزد سپری کرد.
وی با اشاره به پذیرفته شدن وی در رشتهی اقتصاد دانشگاه علّامه طباطبایی در سال ۱۳۵۵ و پس از اخذ دیپلم ریاضی، گفت: در اواخر سال ۱۳۵۸ و همزمان با انقلاب فرهنگی که بعضی از رشتهها در یکدیگر ادغام شد، امکان ادامهی تحصیل در دو رشته دیگر یعنی «برنامهریزی سیستمهای دانشگاه شهید بهشتی» و «مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی» نیز برای او فراهم شد اما به دلیل علاقه، ترجیح داد که تحصیلاتش را در همان رشتهی اقتصاد ادامه دهد.
مسرت ادامه داد: مکیان سال ۱۳۶۴، در آزمون فوق لیسانس دانشگاه تربیت مدرّس پذیرفته شد و در ۱۳۶۹، از پایان نامه خود در رشته «اقتصاد، گرایش پولی و بانکی» دفاع کرد و دو سال بعد، یعنی سال ۱۳۷۱، در آزمون اعزام به خارج شرکت کرد و به دلیل تسلّط بر زبان انگلیسی، به راحتی پذیرفته شد.
وی با اشاره به اخذ پذیرش از دانشگاههای برادفورد و بیرمنگام انگلستان و دانشگاهی در استرالیا توسط مکیان، افزود: او نهایتاً گرایش اقتصادسنجی بیرمنگام را برای مقطع دکتری برگزید که استاد راهنمای او در این دوران، پروفسور «جیم فورد» اقتصاددان بنام انگلیسی بود که دکتر مکّیّان از علم و شیوه پژوهش او نکتهها آموخت.
این پژوهشگر استان با بیان این که کتاب «اقتصادسنجی پیشرفته» دکتر مکّیّان در موضوع خود از منابع پر استناد در ایران است، گفت: هرچند مکیان در فاصله سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۲ در صدا و سیمای مراکز یزد و تهران مشغول به کار بود و مدتی به عنوان مدیر پخش تلویزیون تهران فعّالت میکرد ولی از سال ۱۳۷۷ به جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه یزد پیوست.
وی خاطرنشان کرد: مکیان در زمان ریاست دکتر وحدت، معاونت مالی و اداری دانشگاه را عهده دار شد و پس از آن، مدّتی نیز مشاور اقتصادی و امور بین الملل استاندار یزد بود.
مسرت در پایان با بیان این که دکتر مکیان در تاریخ ۱۳۸۳/۷/۸ با رأی و خواهانی اعضای هیئت علمی دانشگاه یزد، به ریاست دانشگاه برگزیده شد و تا چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۳۸۵ در این سمت فعالیت داشت، تکمیل فاز ۳ پردیس علوم، تکمیل فاز ۳ پردیس فنّی و مهندسی(دانشکدۀ مواد و متالوژی)، ساخت خوابگاه لاله، حصار کشی فضای دانشگاه، تکمیل خوابگاه نسترن، ایجاد مرکز درمان و مشاوره دانشگاه و ایجاد مجموعه شرکت تعاونی دانشگاه یزد و فروشگاههای اطراف آن را گزیدهی اهم اقدامات وی در این دوران برشمرد.
انتهای پیام